2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@lethe
Rekabet kurumu uzman yardımcılığı sınavı için belirlenen sınav tarihi , çok önceden tarihi belirlenmiş olan Sayıştay denetçi Yardımcılığı sınavı ile aynı güne denk geldiğinden yeterli puanımız olduğu halde başvuru yapamıyoruz. Bundan dolayı ortaya çıkacak hak kaybı ve mağduriyetin önlenmesi için sınavın başka bir tarihe alınmasını talep ediyoruz. -
Dostlar fikir olması açısından paylaşıyorum bi faydası olur belki. İnşallah detay çalışıp da şöyle sorularda kitlenip kalmam -
-
Arkadşlar info ile başlayan adrese göndermeyin ben gönderdim anlamsız bir cevap geldi kullanılmayan eski bir mail adresi olabilir.
Örnek mail olması açısından
Merhaba,bizler kurumunuzun ilana çıkmasını uzun süredir bekleyen adaylar olarak sınav ilan tarihinizin Sayıştay Denetçiliği Yazılı Sınavı ile aynı tarihe denk gelmesini üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız.Son dönemlerde personel alımlarının oldukça az ve yetersiz olduğu elbette ki sizlerin de malumudur.Bu sebepledir ki bizler kurumunuzda uzmanlığa aday olacak kişiler olarak sizlerden ilan tarihinin farklı bir güne alınmasını ve böylece hem ülkemiz hem de adaylar arasında hakkaniyete uygun bir rekabet olması açısından farklı bir sınav tarihi belirlemenizi arz ediyoruz.Gereğini bilgilerinize arz ederiz.
-
rekabetkurumu@hs01.kep.tr bu adrese gönderelim maillerimizi
-
@nizâmülmülk bu saatten sonra yeni kaynağa girmek bana biraz risk gibi geliyor . Elimdeki kaynaklara bir göz aşinalığım da oldu ben şahsen değiştirmeye cesaret edemiyorum. Elimdekilerle olduğu kadar diyorum artık.
-
Arkadaşlar anlıyorum rekabet sınavının sayıştay ile çakışması bir mağduriyet yaratıyor ama rekabet sınavının tarihi değişecek olursa bu kez biz 89-90 civarı kritik puanlılar sınava giremeyeceğiz. Kardeşim ben her yıl kpssye girip ilanda belirtilen puan türlerinden 90-95 arası puanlar alamam ki ya biraz da bizi düşünün. Hem sayıştaya gireyim hem rekabete gireyim hem onu kazanayım hem bunu kazanayım olmaz ki böyle!
-
@rootofallevil Hocam bi dur allasen. Zaten Rekabet Kurumu gözü sayıştay'da olan birini mülakatta almak istemez. Hele sayıştay sinavına girilebilmesi için sınav tarihini zaten değiştirmez. Tamam ikimiz de sınırdayız. Ancak biraz oluruna bırakalım. Söylenebilecek her şey söylendi. Artık her şey bu arkadaşların vicdanına kaldı. Sonra yazına sinirlenip inadına başvuranlar olabilir. Köşemize çekilip nasibimizi bekleyelim. Senin en azindan alternatiflerin var. Olmazsa 2019'da gireriz. Her yıl açıyor nasıl olsa
-
@odtüsbky @RootofAllEvil ne güzel vicdan filan diyorsunuz. Ama bizim yani sayıştaya girecek olup kpss den 90-95 alanların hakkını düşünmek en azından dilin ucuyla söylemek o vicdan sahiplerinin aklına bile gelmiyor. Gerçekten hayret ediyorum. En azından gelip burada dillendirmemenizi beklerdim.
-
@odtüsbky bugün Sayıştaydan kurtarsa aldığı adamlar subatta-martta hakimlik sınavına girecek.anladigim kadarıyla kurum 6-7 kişi alacak 14 kişiye ihtiyacı olsa yedekde belirlerdi,yedek belirlerse Sayıştaydan sorun olmaktan çıkardı.
-
@rassal Rekabet uzmanlığı yönetmeliğine göre en fazla alınan kadronun 3'te 1'i kadar yedek belirleniyor ve yedeklerin hakkı açıklanmadan itibaren 3 ay geçerli. Yani 3 aydan sonra Sayıştay açıklasa yedeklerin hakkı yanmış oluyor ki Sayıştay sınav süreci, mülakat süreci vs. mayıs ayını bulur açıklanması ama Rekabet şubat gibi açıklanır en geç... Sonbahar 2016 Sayıştay test sınavı Rekabet'le benzer zamanda yapıldı ve yazılıdan sonra haziranda mülakat açıklandı. Rekabet neden risk alsın? Zaten Rekabet mülakatında komisyon Sayıştay'da da mülakata kalırsanız, mülakata kaldığınızı bilmeyecek mi? Direkt eleme sebebidir. İdari hakimlik zaten 2 yılda bir yaklaşık 100 kişilik alım yapıyor ve kaymakamlıkla beraber en çok torpilin döndüğü bir alım ve ayrıca İİBF'li de yıllarca %20'nin altında alındı. Rekabet'i kazanan İİBF'li genelde ya İstanbul'da yaşamak için BDDK ya da SPK'ya gider ya da Sayıştay'a... İdari hakimlik ya da kaymakamlık için çok sağlam torpili olan biri zaten Rekabet Kurumu gibi yazılı sınavlarla uğraşmaz. Sayıştay denetçiliği liyakatle girilebilecek en yüksek maaşlı İİBF mesleğidir.
@yağmur1223 Hakkınızı arayın Rekabet'ten talepte bulunun, karşı değilim. Ancak 2017'de de Kamu İhale Kurumu uzman yrd ile Çevre Bakanlığı müfettiş yrd sınavları aynı gün ve aynı saate denk gelmişti ve iki kurum da saat bile değiştirmemişti. Yani bu durumlar yaşanabiliyor. Buna rağmen birkaç tane her ikisine de başvuran yüksek puanlı vardı. Elbette Çevre Bakanlığı sınavına katılım düşük oldu onlardan dolayı -
Ben rekabete de başvuracağım cumartesi sınavım kötü geçerse pazar günü rekabete gireceğim
-
@rassal, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ben rekabete de başvuracağım cumartesi sınavım kötü geçerse pazar günü rekabete gireceğim
Bu mesaj bir insanın kendine güvensizliğinin ve kendi eksikliğini başkalarının üzerinde kendini konumlandırma suretiyle tezahürünün en bariz örneği. Buna kanıt olarak başka bir başlıktaki şu mesajı da örnek verebiliriz:
@rassal, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
Kpss ye girmekteki amaç yüksek puan alıp kurum sınavlarına girmek değil mi?sınavları çakıştırırsan yüksek puan alanları mağdur edersin.sayisrayi kazandık diye rekabet uzmnaligindan mağdur ediliyoruz.p14 de 96,1 puanim var benim yerime 88-89 puanlı adam gidecekse kimse liyakattan bahsetmesi n.hakki olana hakkı verilmiyor.bu saçma sapan uygulamayı,adaletsizligi savunanları gördükçe sınava başvurasım geliyor.basvurmak benim en doğal hakkım.
Yukarıdaki mesajı analiz ettiğimizde, şunu da göz önünde bulundurmalıyız: Rekabette işletme ve yabancı dil var, maliye muhasebe yok. Sayıştay'da ise maliye ve muhasebe var, işletme ve yabancı dil yok. Yüksek puanlı olduğu için diğerlerini hor gören bu zihniyet inş. birbirinin muadili olmayan her iki sınava da girer de boyunun ölçüsünü alır... Zira en mantıklı olan birini seçip ona odaklanmaktır. Ya da Rekabet'le görüşüp sınavın ertelenmeyeceğini netleştirip ona göre iki sınavdan birini seçmektir. Aksi takdirde hak yeme durumu olur ve durumda onları Allaha havale etmekten başka elimizden bir şey gelmez... Ben de bu konu hakkında artık yazmayacağım zira söylenecek her şey söylendi.
-
@odtüsbky c.tesi sınavınız kötü gecerse bile bırakmayın çan var kurtarabilirsiniz demeni beklerdim.
-
Yüksek puan almak kimseyi liyakat sahibi etmiyor. Kpssden 96 alıp liyakatı yerlerde olan çok gördük.
-
@görünmez-el ciddi misin?
-
@zwasp kitabın ismini öğrenebilir miyim
-
@justice__ Mahmut Kalenderoğlu'nun Kamu Maileyesi, Bütçe ve Borçlanma kitabı
-
slm arkadaşlar bende aranıza yeni katılıyorum daha önce mülakat tecrübesi yaşadım. sınavdan korkmayın genel hatlarıyla çalışıp muhakkak cevap vermeye çalışın muhasebe kısmı monogrofi şeklinde çıkmamıştı ayrı ayrı 4 soru vardı. bende bu sene tekrar başvurdum kısmet bakalım inşallah gene mülakata kalırım
-
![0_1536247446373_A.jpg](Yükleniyor 100%)
![0_1536247456504_b.png](Yükleniyor 100%)
arkadaşlar aradaki farka bakılırsa yetenek kısmı çok yüksek puan getirmiş. yetenek kültürü iyi olan arkadaşlar alan kısmı iyi olan arkadaşlara göre dezavantajlı olup, daha çok çalışmalarını öneririm.