KYK Kredi Geri Ödemesi Erteleme
-
@agor Geçen hafta gecikme zammı 1.40dan 2'ye yükseldi tecil faiz oranı da yıllık 12'den 22'ye yükseldi
-
@evandro birbirlerini etkiler mi bilmiyorum ama erteleme faiz oranı ve gecikme zammı yükseldi
-
@tıpınbiraltdalı siteyi güncellememişler daha o zaman, geçen hafta değişti ise normal o da herhalde, o oran da erteletme yapılmasından daha az etki ediyor, arkadaşların söylediklerinden anladığım bu. Bu konunun netleşmesi iyi, bu soruyu forumdaki arkadaşların çoğu soruyor.
-
Arkadaşlar şu başlıktan gecikme zammını vs. hesaplayın da erteletme ile arasındaki farka bakıp ona göre karar verin, şimdi yanlış bilgiler verilmiş olabilir, hesaplama ile netleştirmek en mantıklısı. 1 yılda gecikme zammı ne kadar ediyor ve erteletme ne kadar ediyor onu netleştirip aradaki farkı değerlendirmek lazım.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_HSP
-
@agor kyk geri ödeme faizi hesaplama linkini güncellemişler anladığım kadarıyla faizleri de güncellemişler. Bu nasıl bir farktır bir sene erteleme istedim 2.300 tl fark etti.
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7 -
Kredi borcunu erteletmek mi daha mantikli yoksa gecikme zammi uygulanmasi mi erteletince 2500 e yakin fark oluşuyor
-
@samsunguy hocam son hesaplamalar ile gecikme zammı daha fazla tutuyor diye hesaplamıştık. Sayfanın biraz gerisinde hesaplama robotları var, bir bakın isterseniz.
-
Öğrenim kredisi ilk taksit ödemek için ziraat bankası şubesine gittim. Gişede beyfendi atm den yatırılıyor dedi ve atm de islemimi yaptım. Elimde fiş bulunmakta. Ancak e devlette kredi borcumu sorguladigimda ilk taksit henüz ödenmemiş görünüyor + 0.22tl gecikme zammı diyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?
-
Arkadaşlar 2013 yılında almaya başladığım kredi 2016 da bitti. Ana para 14.500 ödemem gereken 32.500. Başlığı görünce baktım şok oldum böyle bişey mümkün mü?
-
mezun olduktan sonra ne zaman ödemeye başlıyorsun
-
Kyk borcumu odemenin zamani geldi ve issizim su an.Erteleme yapmak icin e devlet sayfasina girdigimde sistemdeki gecici aksaklik hatasi veriyor ve yaklasik 10 gundur boyle.Erteleme nasil yapilacak bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.
-
Erteleme yaptığımızda ödeyeceğimiz para artıyor mu acaba? Benim de Temmuzda başlıyor ödemeler ama bir işim yok
-
@oliviadunham 2500 lira faiz biniyormus hocam..az once kyk yi arayip sordum..sistem guncellemesinden oturu islem yapilamiyormus..20 gun boyunca ara ara deneyin ertelemeyi dediler
-
@suigeneris1876 2500 de çokmuş, zaten geri öderken faizle ödüyoruz extra %14 daha zama tekabül ediyor benim açımdan. Süreç belirsiz ne kadar daha ödeyemeyeceğimiz de belli değil.
Çok sağolun hocam. -
KYK geri ödeme taleplerinde hareketlilik var ara ara kontrol edin haciz filan koyuyorlar bu dönem.
-
@suigeneris1876 ben 1 haftadır uğraşıyorum sistem hata veriyor ve zaman aleyhimize yani ertelemem gerek ama sistem çökmüş durumda ne yapacağım
-
@ücüncütekil hocam haziran basindan beridir bende ugrasiyorum..ama acilacak illaki dediler..20 gun takipte kalmamiz lazim..
-
Onca kelli felli ensesi kalin isadamlarinin vergi faizlerini hatta borclarini sil!! Tesvik adi altinda bol bol kaynak dagit. İssiz gucsuz mezunlarin aldigi krediye gelince hunharca faiz ustune faiz bindir!! Ha almasaydin kardesim kredi madem aldin odeyeceksin diyende cikabilir. En azindan devlet cok ama cok cuzzi bir faiz uygulayip ana parayi talep etmeli sadece ki onu isterkende is guc sahibi olmani gozetlemeli diye dusunuyorum.
-
Kredi borcumun ödeme zamanı geldi ancak henüz erteletme yapmadım. Erteletme yapmalı mıyım yoksa hiçbir şey yapmadan faiz yemesini bekleyeyim mi? Bazı kişiler erteletme yapma faiz yesin zaten aynı hesaba denk geliyor devlet af çıkarırsa en azından faizi siler diye bekle diyorlar. Ne yapmalıyım ?
-
KYK kredisi geri ödeme açısından kötü bir şey ama bu kadar da bedava kredi de yok memlekette. Devlet resmen kendi cebinden veriyor. Enflasyonu düşünecek olursak, devletin verdiği para ile ödediğimiz para arasında bildiğin devletin ciddi zararı oluyor.