29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@ak en son idari yargı sınavı 600.adayın puanı 79.98 doğru sayisi 53+25 seklindeydi
-
@hakime01 cok tesekkurler sagolun
-
@olursaolur teşekkürler tahmini bu sene kaç olur 100 kişi
-
@idyah cok tesekkurler sagolun
-
@olursaolur 55 alan 20 gy gk da 80 kusur puan sirasi 560. 2016 idari icin yani 600. Adaydan daha az dogru ile onun onunde.
-
arkadaşlar osym sınav takviminde geç başvuru olacağı yazıyor. peki geç başvuru için evrak gönderimi nasıl olacak? ayrı bir tarih belirlenecek mi? il dışında olduğumdan transkript vs alamadım. dolayısıyla başvuru yapamadım. geç başvurudan yararlanabilecek miyiz biz idari yargı adayları da?
-
@hakankoray Yazıda detay mevcut dostum.
https://www.tercihiniyap.net/haber/2018-hakimlik-sinavina-basvuru
-
@meh66 Bunun en temel sebebi Alan Bilgisinin katsayı ağırlığının %80, Genel Kültür - Genel Yeteneğin ise %20 olması dostum. Yani bir alan bilgisi doğrusu ancak 4 Genel Kültür - Genel Yetenek sorusu ile telafi edilebiliyor.
-
@paretowilfredo hocam burdan anladıgım geç başvuruyu yapacağımız 20 kasım günü yine aynı şekilde adliyeden evrak yollayabiliyoruz degil mi o gün içerisinde? kusura bakma panik yaptım da biraz teyit etmek için tekrar soruyorum.
çok teşekkür ederim.
-
@hakankoray Estağfurullah dostum. Başlıkta ki genel hava bir panik havası zaten Doğrudur dostum geç başvuru günü içerisinde mesai saati bitene dek evrak teslimi yapabilirsiniz.
-
@paretowilfredo hocam 80 doğru kurtarır mı bu sene ? İlk 300 için..
-
@sahnr Ben bu konulara hiç girmiyorum dostum. Benim için esas olan şey elden gelen en iyi performansı göstermektir. Çünkü kimse tam 300. olmak için çalışmaz tam o neti yapmak gibi bir kaygısı olmaz-olamaz.
Bu durum sınavdan sınava değişir keza, sınav kolayca olur bu kez burada dediğimiz netler çok aşağı kalır. Sınavda çok sıkar ÖSYM bu kez de çok yüksek söylemiş oluruz. Bu sınavda atlanma lüksü olan konu yok. Mesele en iyi 300 kişi içerisinde olmakta. Bunun yolu da her alandan asgari fire vermek. Bir alanı çöpe atmak en azından 3-4 alanda full çekmeyi gerektirir. -
Umarım kaymakamlık sınavı gibi ters köşe olmaz.
-
@corleone Eh burda sapma var dostum. Kaymakamlıktaki kaza burada yaşanmaz. En iyi 400'de olmasına rağmen başarısız olanlar oldu orada. Burada en azından en iyi 300 iseniz listedesiniz demektir.
-
alan daha etkili ama gygk'dan kötü yapan sınavı kazanamaz. tarihten 12 soru geliyor.
-
arkadaşlar bugün için personel genel mudurlugu girebilecek adayları açıklıcaktı diye hatırlıyorum ama duyurularda bir şey göremedim bilgisi olan var mı nerden bakabiliriz ?
-
@sacred123 7 Aralık dostum
-
@corleone hocam ben sinav zorlugu olarak ters kose olacagiz gibi hissediyorum ama ne yapip edip iyi hazirlanmaliyiz. Kaymakamliga gore konu daha fazla ama bence bu avantaj. medeni usul haricinde aslinda kpss alan disinda konu yok sayilir.
-
@paretowilfredo ben 7 kasımla 7 aralığı karıştırmışsam demek ki kafa kalmadı
-
@emrah16 kabul edildi geçici mzn