29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@gaye bu alımlar ihtiyaca göre olmuyormuş esasına bakarsanız siyasi ekonomik stratejik daha başka bir çok faktör daha çok önemliymis ,Ekim'de sınav ilanı gelmeden önce sınav baharda diyorlardı ama noldu Aralık'ta sınav yapıldı
-
@ir06 2016 sınavına girdikten sonra bize 2017 baharda dediler bir sonraki sınav için. 2018 Aralık'ta girebildik.
-
Henüz bir işi olmayan arkadaşlara tavsiyem; mevzuatınızı, çalışmalarınızı diri tutun tüm sınavlara hazır vaziyette bulunun. Hiç ummadığınız yerden bir kapı açılır. Hedefiniz hakimlik ise sonra yine keyfi olarak çalışırsınız.
-
@bivena sakın umudunu kaybetme benim durumum seninkinden kötü,ben bu sınava 1.5 sene çalıştım her ayrıntıyı her konuyu her kanunu okudum çalıştım ama sınavda bana bir şey oldu sanki sinavdaki ben değildim en iyi bildiğim soruları yanlış yaptım hâlâ kendime gelemedim 77 dogrum var,büyük ihtimal kalamam....Düşün matematikteki denklem sorusunu en sonuna kadar getirdim 3e bolemedim,kamulastirmada taksit sorusunu bile yanlış yaptım...Ama daha kötü hirslandim inat ettim bir dahaki sınavda Allah izin ederse derece yapacağım...Sende pes etme,yaşın muhtemelen benden küçüktür ben 30 yaşındayım.Daha çok çalış emin ol zor sınav değil
-
@mr-aday Hocam bu sinavdan aldigim en onemli ders, kanun, kanun kanun... Kanunlari bastirip surekli elimin altinda bulunduracagim. Kanun okumamak, sadece calisma kitaplarina bel baglamak en az 3-4 soru kaybettirdi.Simdiki aklim olsa inanin deneme cozdugum sureyi bile kanun okumaya ayirirdim.
-
@ozgurdeniz61 ben de sizin durumunuzdayım, sınav anında pek yapamadım muhtemelen kazanamam ama yeni sınavı bekleyeceğim
-
Arkadaşlar hayırlı günler..
Ne olur ümitsiz, umutsuz olmayın...
Bakın sınav sonucu açıklanana kadar hiçbir şey belli değil..
Netima şu bu aman düşük demeyin ne olur..
İnanın hiç belli olmaz açıklanana kadar..
Ben sırf kimse üzülmesin diye netleri paylaşmayın diye rica etmiştim. Tabi herkesin kendi iradesi kimseye bişey diyemem.
Ama ne olur üzülmek yok..
Aklınızda hep kaymakamlık sınavında 70 üstü alan yanlış hatırlamıyorsam 360 kişi anca olduğunu hatırlayın yani ilk 400 bile çağrılamadı.
O yüzden üzülmek yok arkadaşlar..
Ne olur ne olur dua edin...
Vakit dua vakti..
İnanın çok emek verdiniz..
Ne olur üzmeyin kendinizi..
Gidin dinlenin güzelce...
Çok yoruldunuz aylarca...
Artık bolca dua edin..
İnanın herşey çok ama çok güzel olacak...
Allah'ım sen yardım et hepimize...
-
Netleriniz konusunda ümitsizliğe kapılmayın arkadaşlar @Mehmetemir arkadışımıza katılıyorum. Ben kaymamamlığa girdiğimde sınav bittiği zaman forumlarda çok basitti 73-72 nete düşerde biz girebilir miyiz diye tartışılıyordu. Sonra noldu sonuçlar açıklandı eğer baraj olmasaydı 68 e kadar düşecekti. Sonrada çok zordu aslında sınav diyorlar
Eğer yeniden hazırlanmak isteyende varsa elinizi notların kanunların üstünden çekmeyin birde bakıyorsunuz ki ilan gelmis vakit dar. Siz inanın gerisi hallolur... -
Bir daha idari yargi gelmez diyorlar.Bunu dogruluk payi var midir?
-
@suigeneris1876 neden mahkemeleri mi kapatıyorlarmış?
-
@ezo Sesli güldüm. :)daha iyi bir cevap olamazdi.Bu 100 kisiyi milletin agzini kapamak icin yapmislar falan diyorlar..onun icin sordum.
-
@suigeneris1876 hiç sanmıyorum
-
Hakimlik Akademesi Şubatta 400 Saatlik Kursunu başlatıyor.
400 Saatlik kurs Haziran öncesi Biter demek oluyor bu.
Haziran veya Mayısta İDARİ-ADLİ sınav olacağı düşüncesindeyim.
Bu Tip Kadrolar belirli bir ideolojinin sonucunda Açıyorlar Bu Kursları. -
Hakimlik akademisi şubatta yeni gurup açıyormuş. Altına herkes Mayıs ya da Haziranda olacağını düşünüyor musunuz yazmış
-
@suigeneris geçen sene de şubatta kurs açıldı Ankarada bazı kurslarda ama boşa gitti, inanmayın bence
-
@mühlet İnanmak değil Bu.
Hakimlik yardımcılığının süreci daha uzun bir süreç olacak.
Uzun bir süreç için hemen alıma çıkacaklarını düşünüyorum. -
@sim idari de mi bekleniyormuş ?
-
@ir06 evet
-
ösym bu yıl yaptığı hiçbir sınavda soru iptal etmemiş. bir ses de çıkımadı itirazlardan. mahkemeye mi düşecek yine acaba