TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

KPSS A
    2019 göç uzman yardımcılığı sınavı
    345
    3699
    693322
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • K
      kuşçubaşıeşref @biriibfli Son düzenleyen:

@biriibfli al benden de o kadar

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • A
        atam2811 Son düzenleyen:

Maliye katılma payı direk hizmette yarar sağlar demiş sağlamaz o olucaktı cevap

• S
          sbf1983 @biriibfli Son düzenleyen:

@biriibfli hocam azmettirene sucun cezasi verilir ama cocugu azmettiryorsa cezasi arttirilir diye biliyorum.

• N
            norm @bindokuzyüz3 Son düzenleyen:

@bindokuzyüz3 senin dediğin taksir için geçerli yani taksirde kusura göre belirlenir

B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • B
              bindokuzyüz3 @bucalı Son düzenleyen:

@bucalı DHMİ Ender kiklerden kiklere ornek bile hep DHMİ kullanılır

• B
                bindokuzyüz3 @norm Son düzenleyen:

@norm hocam benim kasteddigim şey şu iştirak halinde işlenen suçlarda faillerden birisi amaclanandan farklı bir suç işlerse iştirak halinde işlenen suçtan hepsi fail ama işlenen diğer suçtan o suçu işleyen fail olur

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • A
                  Akademili Yasaklı @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı

2018 - İl göç uzman yardımcılığı soruları
                  Doğru cevaplar bulunmaya çalışılarak hazırlanmıştır ama
                  KESİN DOĞRU CEVAPLAR DEĞİLDİR .
                  HATIRLATMA AMAÇLIDIR !!!

1.Reel kamu harcaması çarpanı -- 5
                  2.Tüketici rantı kaçtır -- 400
                  3.Gülhane hat. hum. -- 1839
                  4.Nobel ödülü almayan -- ?
                  5.GATT sorusu -- bölgesel ticaret
                  6.Seçimlerin yenilenmesi -- ÜTS 3/5(360)
                  7.2019 büyüme -enf. hedefi -- 2.5 ve 15.3
                  8.Yabancıların mülkiyet edinemsi ile ilgili soru -- ? ( mütekabiliyet var)
                  9.Kar amcı güden devlet kuruluşu (İDT) sorusu -- Toprak mahsülleri
                  10.AB sürecinde Ankara Antlaşması imzalama 1963-- yürürlüğe giriş 1964 hangisini soruyordu hatırlayamadım.
                  11.Suriye sorunu (Astana) -- Kazakistan - Rusya ve İran
                  12.NATO'nun kurucusu olmayan ülke -- İspanya
                  13.Kömür birliği sorusu -- Almanya- fransa
                  14.UA ilişkilerin konusu değildir -- Varoluşculuk
                  15.Hiyerarşinin emeli olan anayasanın 137. maddesi kenar başlığı-- Kanunsuz emir
                  16.Anayasada geçmeyen yerel yönetim -- ? il , ilçe, belediye,köy ,yöreselbirlik
                  17.Hangi durumda IS sola kaday -- otonom yatırımın azalması
                  18.LRAC sorusu -- ?
                  19.Hangisinde çalışma izni alman gerkemez -- ? uzun dönem ikamet izni
                  20.Artan maliyet durumunda -- MC>ATC
                  21.1 yılda 6 ay , 5 yılda 1 yıl
                  22.Mületci nerede olan olaylar sonucu gelenlere denilir diye sormuştu-- Avrupa
                  23.İkamet izini kaç gün içinde sonuçlanmalıdır -- 90 gün
                  24.Yönetim bilimi ilk nezaman bir disiplin oalrak ortaya çıktı-- ? 18.yy
                  25.Maastrict Kriterleri sorusu -- ? %3 lü oaln şık yaptım
                  26.36 ülkenini olduğu ekonmik sosyal vs.. -- OECD
                  27.Tam sermaye hareketliliğinde GMP uygulanırsa -- ??
                  28.Keynesyen iktisadi görüş ne ile zayıfladı -- Stagflasyon
                  29.Reel faiz oranı artarsa -- Tasarruflar artar
                  30.Merkez bankasının amacı değilir -- Bütçe dengesi
                  31.24 ocak kararları sorusu -- ? 1ve 3 yaptım
                  32.NAFTA üyesi -- Meksika
                  33.Gini katsayısına göre en adaletsiz -- Brezilya
                  34.Kelloy paktı- savaşa girmeme
                  35.Ölüm tehlikesi içinde kaybolma -- Gaiplik - sulh huk.
                  36.Sosyal hak değildir -- Kamu görevine girebilme
                  37.Mutlak butlan değilir-- Kurucu unsurların esik olması
                  38.Tek taraflı hukuki işlem - Vasiyet
                  39.Tam iki tarafa borç yükleyen -- Munzam zarar gibi bişey vardı.
                  ( aynen ifa + gecikme tazminatı ,menfi zarar , müspet zarar var)
                  40.Liberalizm sorusu -- kamusal mülkiyet
                  41.Birleşmiş Milletlerde savaşa karşı hızlı ve esnek çözüm -- ? BM sekreteri
                  42.Tüketiminde rekabet edilemeyen ve dışlanamayan mal -- Tam kamusal
                  43. Hangisi gelir dağılımında adaleti daha iyi sağlar -- ? Transfer harcamaları
                  44.Düzenli göçele kim ilgilenir -- Yabancılar Daire Baş.
                  45.Harcamalara katılma payı sorusu -- ? Belediyenin sürekli geliri gibi bir şık vardı
                  46.Mali his iptali hangi vergide daha çoktur -- KDV
                  47.Borçlanma ile kim ilgilenir -- Hazine ve Maliye Bakanlığı
                  48.Sağlık, eğitim, güvenlik şeklinde sınıflandırma -- Fonskiyonel sınıflandırma
                  49.Türkiye'nin kurucusu olduğu -- AGİT
                  50.Siyasi partiler hangisini yapmaz gibi bişeydi -- ? Siyasi krize yol açmak
                  51.Hangisi demokrasinin temelini özgür seçimlere dayandırmıştır -- ?
                  52.Genel kullanılan oran -- Kamu harcamaları / GSYİH
                  53.ülkede yabancı yok ve ülke dışında üretim yapanlar var -- GSMH>GSYİH
                  54.GMP ve DPP aynı anda uygulanır -- STAGFLASYON
                  55.TBMM başkanlar kurulunda yoktur-- komsiyonlu şık
                  56.Çift dipli resesyon -- 2008-2009 ABD krizi ( hocama sordum kesin dedi)
                  57.Klasiklerle ilgili soru -- Svunma harcamaları
                  58.Negatif dışsallık içselleştirilirse -- Fiyarlar artar, üretim azalır.
                  59.Fransız ihtilalinedeni değildir -- ? Burjuvanın zayıflaması
                  60.İzin alınması gerkir sorusu -- Dernekler ( dışişlerinden izin almalı)
                  61. Politka çatışması yoktur-- Gelir dağılımında adalet ve büyümede
                  (diğer şık gelir dağılımında adalet ve büyümede ARTIŞ olanı yapmadım)
                  62.Piyasa başarısızlıklarını ele alır -- Neoklasik
                  63. 7xK^0.5 x L^0.5 ise K=49 L=16 -- 140
                  64.Hangisi yabancılara verilmesi zorunlu bir haktır gibisinden bir soru vardı -- ? ülkeyi terk (çıkış izni )
                  65.Hangisine ikamet izni verilemez -- anne ile ilgili olan şık
                  66.Kamu harcamalarının gerçek artışı -- Önceki yıla göre reel kamu harcamalarının oranının artması
                  67. 2. dünya savaşı sonrası Doğu ve Batı bloğunda savaş olması korkusu olarak nitelenen durumun adı -- soğuk savaş
                  68. c=0.8 ,500 vergi artışı sonucu Y ne olur -- 2000br azalır
                  69.Hangisi doğru değildir. -- Haksız tahrik cezayı kaldırır.
                  70.Hangisi doğru değildir.--zincirleme suçtan ilk suçtan ceza verilir.
                  71.Tam istihamda olan ekonomi de genişletici politikada.reel hasıla değişmez fiyatlar artar.
                  72.Yabancıların sosyal hakları nasıl düzenlenir -- uluslarası hukuka uygun kanunla.
                  73. Göç sonucu yerleşmeler ne ile sınırlanabilir tarzında bir soru vardı
                  74.Turizm teşvik kanunu na göre %10 a kadar yabancı çalıştırma sorusu-- izin ve kontenjan
                  75.Uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde -- çekince

Ekleme yapabilirsiniz.

5.soru gatt ihracatı artırıp ithalatı azaltmak olacaktı.Çünkü bu durum her ülkenin konjonktürüne göre değişir.Bölgesel ticaret ise bölge içi mobiliteyi artırdığı için gatt in amaçları arasındadır.
                  9.soru DHMİ olacaktı çünkü kiktir.
                  18.soru LRAC de birden fazla firma vardır olacaktır.Çünkü lrac zarf egrisidir.
                  19.soru geçici göç dedim çünkü geçici olanlara çalışma izni hiç verilmiyor diye hatırlıyorum ama bundan emin değilim
                  20.soru monopolcu piyasada karın azalması durumunu soruyordu MR<MC olacaktı
                  27.soru dışa açık bir ekonomide tam sermaye hareketliliği altında GMP sonucunda yatırım da dışlama meydana gelir.
                  38.Bağış yaptım emin değilim vasiyet diye de hatırladım..
                  41.Güvenlik Konseyi tanımının aynısı copypaste yapılmış.
                  45. 0.5 olan cevap
                  54.soru sadece deflasyon şekil çizerekte görülebilir.
                  61.soru kaynak dagilimi ve vergilerin azamilestirilmesi yaptım ama emin değilim.Zaten YBU nin maliye soru komisyonu beş para etmez.Bu soru tartışmaya çok açık

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • Mahlaki
                    Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

hocam 5. soru dediğiniz farklı bir soruydu sanki gatt la ilgili 2 sorumu vardı acaba ?

A Y 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • A
                      Akademili Yasaklı @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki olabilir hocam bende öyle hatırlıyor gibiyim

• Y
                        yamanoglan Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı @Mahlaki Son düzenleyen:

@mahlaki ihracat artip ithalat azalmasi uluslararsi entegreli soru idi

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                        • B
                          bindokuzyüz3 @norm Son düzenleyen:

@norm özür hocam ne kusuru yanlış ifade ettim kusura bakmayın

• R
                            regresyon Son düzenleyen:

Bu sene geçen seneye göre DAha düşük kapatır inşallah

Y 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • Y
                              yamanoglan Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı @regresyon Son düzenleyen:

@regresyon 70 73 hangisi ile kapatir
                              Baraj kac olur

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • S
                                SonMaliyeci Son düzenleyen:

Arkadaslar mülakata kaç kişiyi alacaklar sayı belli mi

• R
                                  regresyon @yamanoglan Son düzenleyen:

@yamanoglan bence maks 75 olur yani herkesin böyleyse

• D
                                    duygu55 Son düzenleyen:

Arkadaşlar hadi 100 e tamamlayalım.

• B
                                      beveridge eğrisi Son düzenleyen:

Geçen seneki sınav sonucunda tepkiler nasıldı acaba? 80 kişide 76 ile kapadıysa 180 kişide 72-73 olabilir herhalde.

• Mahlaki
                                        Mahlaki Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

2018 - İl göç uzman yardımcılığı soruları
                                        Doğru cevaplar bulunmaya çalışılarak hazırlanmıştır ama
                                        KESİN DOĞRU CEVAPLAR DEĞİLDİR .
                                        HATIRLATMA AMAÇLIDIR !!!

1.Reel kamu harcaması çarpanı -- 5
                                        2.Tüketici rantı kaçtır -- 400
                                        3.Gülhane hat. hum. -- 1839
                                        4.Nobel ödülü almayan -- ?
                                        5.GATT sorusu -- bölgesel ticaret
                                        6.Seçimlerin yenilenmesi -- ÜTS 3/5(360)
                                        7.2019 büyüme -enf. hedefi -- 2.5 ve 15.3
                                        8.Yabancıların mülkiyet edinmesi ile ilgili soru -- ? ( mütekabiliyet var)
                                        9.Kar amacı güden devlet kuruluşu (İDT) sorusu -- DHMİ
                                        10.AB sürecinde Ankara Antlaşması imzalama 1963-- yürürlüğe giriş 1964 hangisini soruyordu hatırlayamadım.
                                        11.Suriye sorunu (Astana) -- Kazakistan - Rusya ve İran
                                        12.NATO'nun kurucusu olmayan ülke -- İspanya
                                        13.Kömür birliği sorusu -- Almanya- fransa
                                        14.UA ilişkilerin konusu değildir -- Varoluşçuluk
                                        15.Hiyerarşinin emeli olan anayasanın 137. maddesi kenar başlığı-- Kanunsuz emir
                                        16.Anayasada geçmeyen yerel yönetim -- ? il , ilçe, belediye,köy ,bölgesel birlik
                                        17.Hangi durumda IS sola kayar -- otonom yatırımın azalması
                                        18.LRAC sorusu -- ?
                                        19.Hangisinde çalışma izni alman gerekmez -- ? uzun dönem ikamet izni
                                        20.Artan maliyet durumunda -- MC>ATC
                                        21.1 yılda 6 ay , 5 yılda 1 yıl
                                        22.Mületci nerede olan olaylar sonucu gelenlere denilir diye sormuştu-- Avrupa
                                        23.İkamet izini kaç gün içinde sonuçlanmalıdır -- 90 gün
                                        24.Yönetim bilimi ilk nezaman bir disiplin oalrak ortaya çıktı-- ? 18.yy
                                        25.Maastrict Kriterleri sorusu -- ? %3 lü olan şık yaptım
                                        26.36 ülkenini olduğu ekonmik sosyal vs.. -- OECD
                                        27.Tam sermaye hareketliliğinde GMP uygulanırsa -- ??
                                        28.Keynesyen iktisadi görüş ne ile zayıfladı -- Stagflasyon
                                        29.Reel faiz oranı artarsa -- Tasarruflar artar
                                        30.Merkez bankasının amacı değilir -- Bütçe dengesi
                                        31.24 ocak kararları sorusu -- ? 1ve 3 yaptım
                                        32.NAFTA üyesi -- Meksika
                                        33.Gini katsayısına göre en adaletsiz -- Brezilya
                                        34.Kellog paktı- savaşa girmeme
                                        35.Ölüm tehlikesi içinde kaybolma -- Gaiplik - sulh huk.
                                        36.Sosyal hak değildir -- Kamu görevine girebilme
                                        37.Mutlak butlan değilir-- Kurucu unsurların esik olması
                                        38.Tek taraflı hukuki işlem - Vasiyet
                                        39.Tam iki tarafa borç yükleyen -- Munzam zarar gibi bişey vardı.
                                        ( aynen ifa + gecikme tazminatı ,menfi zarar , müspet zarar var)
                                        40.Liberalizm sorusu -- kamusal mülkiyet
                                        41.Birleşmiş Milletlerde savaşa karşı hızlı ve esnek çözüm -- ? BM güvenlik konseyi
                                        42.Tüketiminde rekabet edilemeyen ve dışlanamayan mal -- Tam kamusal
                                        43. Hangisi gelir dağılımında adaleti daha iyi sağlar -- ? Transfer harcamaları
                                        44.Düzenli göçle kim ilgilenir -- Yabancılar Daire Baş.
                                        45.Harcamalara katılma payı sorusu -- ? Belediyenin sürekli geliri gibi bir şık vardı
                                        46.Mali his iptali hangi vergide daha çoktur -- KDV
                                        47.Borçlanma ile kim ilgilenir -- Hazine ve Maliye Bakanlığı
                                        48.Sağlık, eğitim, güvenlik şeklinde sınıflandırma -- Fonksiyonel sınıflandırma
                                        49.Türkiye'nin kurucusu olduğu -- AGİT
                                        50.Siyasi partiler hangisini yapmaz gibi bişeydi -- ? Siyasi krize yol açmak
                                        51.Hangisi demokrasinin temelini özgür seçimlere dayandırmıştır -- ?
                                        52.Genel kullanılan oran -- Kamu harcamaları / GSYİH
                                        53.ülkede yabancı yok ve ülke dışında üretim yapanlar var -- GSMH>GSYİH
                                        54.GMP ve DPP aynı anda uygulanır -- STAGFLASYON
                                        55.TBMM başkanlar kurulunda yoktur-- komsiyonlu şık
                                        56.Çift dipli resesyon -- 2008-2009 ABD krizi ( hocama sordum kesin dedi)
                                        57.Klasiklerle ilgili soru -- Savunma harcamaları
                                        58.Negatif dışsallık içselleştirilirse -- Fiyatlar artar, üretim azalır.
                                        59.Fransız ihtilalinin nedeni değildir -- ? Burjuvanın zayıflaması
                                        60.İzin alınması gerkir sorusu -- Dernekler ( dışişlerinden izin almalı)
                                        61. Politka çatışması yoktur-- Gelir dağılımında adalet ve büyümede
                                        (diğer şık gelir dağılımında adalet ve büyümede ARTIŞ olanı yapmadım)
                                        62.Piyasa başarısızlıklarını ele alır -- Neoklasik
                                        63. 7xK^0.5 x L^0.5 ise K=49 L=16 -- 140
                                        64.Hangisi yabancılara verilmesi zorunlu bir haktır gibisinden bir soru vardı -- ? ülkeyi terk (çıkış izni )
                                        65.Hangisine ikamet izni verilemez -- anne ile ilgili olan şık
                                        66.Kamu harcamalarının gerçek artışı -- Önceki yıla göre reel kamu harcamalarının oranının artması
                                        67. 2. dünya savaşı sonrası Doğu ve Batı bloğunda savaş olması korkusu olarak nitelenen durumun adı -- soğuk savaş
                                        68. c=0.8 ,500 vergi artışı sonucu Y ne olur -- 2000br azalır
                                        69.Hangisi doğru değildir. -- Haksız tahrik cezayı kaldırır.
                                        70.Hangisi doğru değildir.--zincirleme suçtan ilk suçtan ceza verilir.
                                        71.Tam istihamda olan ekonomi de genişletici politikada.reel hasıla değişmez fiyatlar artar.
                                        72.Yabancıların sosyal hakları nasıl düzenlenir -- uluslarası hukuka uygun kanunla.
                                        73. Göç sonucu yerleşmeler ne ile sınırlanabilir tarzında bir soru vardı
                                        74.Turizm teşvik kanunu na göre %10 a kadar yabancı çalıştırma sorusu-- izin ve kontenjan
                                        75.Uluslararası antlaşmalarda bir ülkenin bazı maddelere uymuyacağı yönönünde -- çekince
                                        76. Vergi ve harç arasındaki fark - vergi karşılıksızdır.
                                        77.Neorealizmin kurucusu kimdir --. Kenneth walts
                                        78.Uluslararsi entegre soru -- İhracatı arttırıp ithalatı azaltmak
                                        79.Yönetim biliminin özelliği değildir --- Sosyal bir bilim degildir
                                        80.Ddk hangisini denetleyemez . -- Yargi organlari
                                        81.Devletin 2020 de 5 g internet getirerek daha hızlı ve daha ucuza hizmet sunması ve girişimci X ' in bu hizmetten faydalanması nasıl bir dışsallıktır.-- ? Üreticiden Tüketiciye pozitif dışsallık.
                                        82. Resesyon ve aşırı enflasyon sonucu AD eğrisinin konumu ne olur. -- ? AD sola kayar
                                        83. Vize muafiyetinin tanımı
                                        84. Kamu harcamaları sonucu oluşan dışlama etksinin neyi dışladığı soruluyordu - Özel sektör yatırımları

Ekleme yapabilirsiniz.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • N
                                          norm @bindokuzyüz3 Son düzenleyen:

@bindokuzyüz3 anladım hocam ama sen şuan yorum getiriyorsun işlenen suçtan başka suç işlenirse diyosun bunu sen diyorsun öyle bir şey yazmıyordu ki ☺️

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • Z
                                            zencitarzan Son düzenleyen:

Dışsallık sorusu üreticiden üreticiye pozitif dışsallık olmayacak mı sözü geçen Ahmet girişimci olduğu için

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 77
                                            • 78
                                            • 79
                                            • 80
                                            • 81
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 79 / 185
                                            • İlk ileti