KPSS A Grubu Nedir? Konuları Nelerdir? Nasıl Hazırlanılır?
-
Merhaba dostlar. 2019 KPSS iklimine o veya bu şekilde girmek zorundayız artık.
Malesef bu kapsamda Kurum sınavı ve mülakat sonucu bekleyen dostlarımızı da katıyorum. Çünkü GUY ve DGUY mülakatı bekleyenlerin yarısı sürece geri dönecek ve her halukarda KPSS sürecine bir kısmı yeniden girmek zorunda kalacak. Diğer yandan Kurum sınavı bekleyen arkadaşlar, bugün başlayacak bir süreç KPSS yapılana kadar belki de ancak sonlanacak ve mülakat gerçeğinin olduğu bir ortamda kendinizi riske etmenizi istemiyorum kesinlikle.Daha evvelki senelerde KPSS A Grubu için ben 85'ten aşağı puanlar iş görmüyor, bundan sonra iyi bir iş sahibi olmak için bu puan baremini aşmak lazım dediğimde çok eleştirilmiştim. Elitist bir tavırla hareket ettiğim düşünülmüş hatta abarttığım söylenmişti. 2018 KPSS sonrası süreçle artık tüm dostlarımın 90 ve üzeri puanları hedefleyerek bir tempo içerisine girmesini istiyorum. Neden derseniz, durduğumuz yerde serzenişte bulunmak, durumdan sadece şikayetçi olmak sadece bizleri hedefimizden biraz daha uzaklaştırmaktan başka bir netice doğurmamaktadır. Bu nedenle hedef 90 diyerek yeniden bir maratona hep birlikte başlayalım istiyorum. Bu nedenle KPSS A Grubu sınavlarında bugüne dek biriktirdiğim kendi deneyimlerim, başka başarılı dostlarımdan gördüklerim ve hepsinden yola çıkarak ortaya çıkan yöntemlerimi bir araya derleyerek bir yazı dizisi hazırladım dostlar. Yazıya değinmeden önce bir kaç söz daha söylemek istiyorum.
Şubat ayı başı itibariyle önümüzde 5 tam ay var Temmuz ayı haricinde. Bu çalışmaya başlayan dostlar için de deneyimli dostlar için de yeterli bir süre. KPSS sürecinin ardından da girmemiz gereken bir YDS süreci olacak. Altyapısı olanlar için Sonbahar YDS diğer dostlar için de en geç sonrasındaki YDS bir fırsat. Alacağınız yüksek KPSS puanları iki sene geçerli bildiğiniz gibi. 90 KPSS Puanı + 70 YDS puanı 2 sene boyunca en az 10 mülakat anlamına geliyor.
Kendinizi alım sayısı düşük, ilanlar peş peşe geldi, ilan gelmiyor sarmalına lütfen hapsetmeyin. Bakın Maliye Bakanlığı'nın muslukları kısmasıyla ne hale geldik hepimiz. Artık en etkin mücadelenin daha çok çalışmak olduğunu görmek zorundayız. Kendimize acımak ve başkalarının acımasına mahal vermekten vazgeçmek zorundayız. Ayağa kalkmamızın tek yolu, hayata geç kalmamamızın tek yolu bir an evvel bu konudaki adımları üst düzeye çıkarmamız dostlar. Vazgeçmek, yerinde saymak değil daha fazlasını yapabileceğimizi kendimize hatırlatmak asıl yapmamız gereken.Kesinlikle mücadeleden vazgeçelim demiyorum. İlansızlığa, kadrosuzluğa, uzayan süreçlere, plansız işletilen süreçlere hep beraber daha da gür ses çıkaralım. Ama önce kendi ayaklarımız üstünde duralım dostlar olmaz mı?
Mücadeleye kendi ayaklarımız üstünde durmaktan başlayalım. Bıkmadık mı artık;
Neden atanamadın?
Bu kadar zaman alım olmadan olur mu?
Bu kadar az mı kadro veriliyor?
İyi puanın aslında ama neden olmuyor?
Niye hala bu noktadasın?
Ahlar vahlar acımalar, samimiyetsiz teselliler
Neden okudun ki?vb. vb. soru ve davranışlarından?
Neden buna ve birilerinin iki dudağı arasına kendimiz mahkum ediyoruz? Referansla da, alımsızlıkla da en iyi mücadele yolu önce bizim adım atmamızdır dostlar. Biz o kadrolara gelmedikçe, biz bir şeyleri değiştirecek noktaya kendimizi taşımadıkça bu iş artık daha kötüye gidecek. Yaşınız dolunca mı pişman olacaksınız? Geç kalınca mı anlayacaksınız, hayallerinizi yaşasın diye bir başkasına terk ettiğinizi.
Biraz uzun oldu dostlar, yazılar da biraz uzunca ama faydalı olacağına inanıyorum ve sırasıyla buraya bırakıyorum.
İlk yazımız; KPSS A Grubu Sınavı Nedir? Kimler Girebilir? başlığına sahip. Bu yazıda daha temel bilgiler söz konusu ama hepinizi ilgilendirecek sorular ve yanıtlar var içinde göz atarsanız faydalı olacağına inanıyorum.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-a-grubu-sinavi-nedir-kimler-girebilir-h6594.html
İkinci yazımız KPSS A Grubu Sınavı öncesi ilk adımımız KPSS Lisans Sınavı'na dair. Bu yazıda Genel Kültür - Genel Yetenek testlerine hazırlığa dair önerilerimiz yer alıyor.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-lisans-nedir-konulari-nelerdir-nasil-calisilir-h6606.html
Üçüncü olarak da bizim asli alanımız; KPSS A Grubu Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
Burada her alana tek tek değinmeye çalıştım dostlar. Mümkün mertebe bildiğim, uyguladığım faydasını gördüğüm her detaya değinmeye çalıştım. Umarım faydasını görürsünüz.
Son olarak da YDS tabi ki. Bu konuda da açtığımız bir başlığımız var. Özellikle iyi puan almış dostlarımızın önerilerini derlediğimiz başlığımızı da buraya koyalım;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4832/2019-yds-e-yds-hazırlık-platformu/
Evet dostlar uzun bir yazı oldu. Ama artık ölü toprağını üstümüzden atma vakti. KPSS'den 80'li puanlarda mahkum olup şansımızı 2 3 sınava hapsetmekten kurtulma vakti. Yukarıda da dediğim gibi, sorunlarla ilgili mücadelemize ve yapmamız gerekenlere devam ederken diğer yandan da kendi ayaklarımızın üzerinde duracak adımlarımızı atma zamanı.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun dostlar.
-
Bu mesajı kaynaklar için rezerve ettim dostlar.
-
Bu başlık altında sormam daha güzel olacak sanırım.
Örneğin 2018 p48 puanımız 86.
2019 p48 80 e düşürdük.
Olası bir ilanda 2019 değilde 2018 puanımizi kullanabilir miyiz? -
@paretowilfredo emeğinize sağlık teşekkür ederiz bizden çok bizi düşünüyorsunuz:)
-
@muhalba https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-a-grubu-sinavi-nedir-kimler-girebilir-h6594.html örnekle açıkladım dostum yazıda
-
@kaymakamiye Estağfurullah dostum. Ama artık bir şeyleri değiştirmemiz gerek diye düşünerek hazırladım yazıları. Azami faydalı olacağını umuyorum. Hep birlikte motive olmamız lazım 2019 KPSS'ye ve yıl bizim yılımız olmalı.
-
@paretowilfredo Mukemmel verimli ve dogru bir yazı olmuş ustat. Kpss 2018 de 88-90 lı puanlarla mulakat yuzu goremedim. Iibf öğrencisi kendi göbek bağını kesmeye kalkmazsa işi belirsiz süreçlere ve şansa kalıyor. Beklemek bu süreçte ileri değil geri atıyor bizleri. Bu süreçte sizin de bahsettiğiniz gibi YDS şart. Yoksa duruma hayiflanip duracağız halihazirdaki süreç gibi. Rehber niteliğinde yazı olmuş. Kollarını yeni sıvayan arkadaşlar dikkate alın pişman olmazsınız.
-
@paretowilfredo kardesim bence youtube kanalinida aktif olarak artik devreye sokmayi ufaktan dusunmeye baslayin. Forumda kanalin tanitimini aktif olarak yapabilirsiniz. Ne bileyim basarili olmus arkadaslarla roportajlar yapilabilir. Ufak ufak bir kipirdama olmali ordada. Ayrica radyo sistemi olsa o da iyi olur. Canli baglantilar vs yapabilsek mesela
-
@lion Coming soon ... Sürprizi kaçmasın dostum. Bu kadar diyeyim şimdilik.
-
@paretowilfredo çok teşekkürler gayet faydalı bir yazı olmuş eline sağlık Hocam
-
@kaimoğlan Kesinlikle dostum. Her geçen gün toprak altına gömülüyor burada dostlarımız bir bir sanki. Her geçen gün daha umutsuz, karamsar, pes etmiş, yılgın bir hale geliyoruz. Bu forum buna şahit olmak için kurulmadı. Ayağa kalkmamız lazım hep birlikte. Lojistiği sundum ben yukarıda. Kaynakları da ilave edeceğim ve burada istişare ederek hep birlikte bu yıl işleri değiştirmeye başlayacağız.
Başka şansımız yok, her geçen gün birileri daha vazgeçiyor. Hiç hak etmedikleri işlere başlamak zorunda kalıyor. Küçümsemiyorum, emekle kazanılan her kuruş kıymetlidir. Ama hakettiğiniz hayatları yaşamanızı istiyorum. Düşlediğiniz mesleklerde yer alın istiyorum. Bunun için de biraz daha sabır ve dirayet ile ayağa kalkmamız gerek. Pes etmek, sadece o içten içe bize gülenlere fırsat vermeye yarıyor. Onların kirli ağzına sakız olmak için geçmedik bunca yolu biz.
-
Yazılar bende niye açılmıyor acaba hata veriyor
-
@tozkok Açılması gerek dostum kontrol ettim bi bakın yeniden isterseniz.
-
@paretowilfredo şuan açıldı teşekkür ederim ️
-
@marigold, içinde söyledi: KPSS A Grubu Nedir? Konuları Nelerdir? Nasıl Hazırlanılır?
@paretowilfredo çok teşekkürler gayet faydalı bir yazı olmuş eline sağlık Hocam
Estağfurullah dostum. Yeter ki faydalı olsun. O vakit bırakanlar, yarıda kalanlar, umudu kesenler hep birlikte 1 Şubat ile başlayalım yeniden. Siz de bu grubun içerisinde iseniz dostum siz de öyle.
-
@paretowilfredo Selamlar üstad, umutsuzluğa sürüklenen dostlarımıza, bizlere çok güzel destek oluyor ve içimizdeki tohumu yeşertiyorsunuz. Tecrübelerinize dayanarak benim şu soruma ne cevap verirsiniz merak ediyorum. Normalde bir 4 aydır Yds'ye hazırlanıyorum fakat önümüzdeki sınavda 70'i görmem pek mümkün değil. Şimdi tekrar Kpss sürecine dönüp Yds+Kpss devam etmek isteği var içimde, buna ne dersiniz?
-
Eline sağlık kardeşim @paretowilfredo. Sanırım kpss a sınavına hazırlananlar için süreç daha kolay olacak. Kimse ekstra bir çaba harcamadan çalışmalara koyulabilir diye düşünüyorum.
-
@technoman Merhaba dostum. Eğer bir alt yapı oturduysa ve KPSS için altyapınız varsa olabilir tabi ki. Ama KPSS'de belli düzeyde hissetmiyorsanız önceliğiniz KPSS olsun bence. Bu altyapı ile YDS sonbahara hazır olabilirsiniz diye düşünüyorum. 4 ay ciddi bir zaman 70'lik olmasa da epey yol kat etmişsinizdir. Hemen hızlıca YDS'ye başlayıp sonbaharda rahatlıkla 70'i cebe koyarsınız bence
-
@antimülakat Eyvallah kardeşim. Öyle olacağını umuyorum gerçekten. Araştırma, soruşturma ile geçecek belki saatleri kazandırmaktı amacım dostlarımıza. Bir araya toparlanmış oldu tüm bilgiler ve ciddi bir zaman kazancı bu. Yarın kaynakları da ekliyorum, bekletme sebebim en güncel ve düzgün kaynakları araştırmak. Yarın güzel bir liste ile buradayım inşallah
-
Maliyede 30 soruluk sistemde 24, 40 soruluk sistemde 32 doğru yapan biri olarak A kadronun 2019 Maliye kitabı beni pek tatmin etmedi. Başka bir kitap önerebilecek olan var mı ? Soru da konu da olur .