2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@gannicus hocam alan sınavı test miydi klasik miydi bilgi verebilir misiniz? Ayrıca İngilizce konusunda söyledikleriniz için de teşekkürler
-
@akorkmaz1910 çekirdeği aldım bekliyorum
-
@mbguy klasikti hocam. Sorulara bakınca kolay geliyor sorular rahat cevaplanır gibi. Ama tam olarak istediklerini yazmak gerekiyor galiba
-
@generationnn Yani İngilizceden şansım var mı sizce? Nasıl cümlelerdi uzun mu kelime bilmekten başka ne tavsiye edersiniz ingilizce için?
-
@mbguy Yüksek olana bakacaksınız, sıralamaya değil. En yüksek hangisiyse onunla başvurun, yani P48'le. Çünkü puan türleri içinde bi sıralama yapılmıyor, kabul edilen puan türleri arasındaki en yüksek puandan başlanarak aşağıya doğru gidiliyor.
-
@pasazade eğer çeviriye hazırlanacaksanız bence öncelikle biraz çeviri testlerinden çözün ki mantığını kavrayasınız.o arada da biraz kelime bakarsınız. Cümlelerin uzun olanı da vardı kısa olanı da.benim şansım şuydu ünide iktisatı İngilizce aldım o yüzden aşinaydım kelimelere. Ayrıyeten kelime çalışacak arkadaş varsa biraz taktik verse iyi olur.
-
Geçen yıl soruları şu sayfadan itibaren yazılmış.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/914/bddk-murakıplık-uzmanlık-alım-i̇lanı-2017/799?page=40
-
Arkadaşlar acaba ilanda belirtilen kadrolara alınacak kişilerin hepsi İstanbul'da mı çalışacak? İlan metnini okuduğumda göremedim öyle bir şey gözden mi kaçırdım acaba bilgisi olan var mı?
-
@generationnn Evet çalışma yeri istenbul
-
@hickskaldor, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
@paretowilfredo hocam şuraya biryere son alımın taban puanlarını iliştirseniz çok faydalı olabilir geçen seneki başlıkta vardı sanırım
Murakıplık 83,01385
Bankacılık 82,83939
BDDK 86,89611
Bilişim-1 82,85585
Bilişim-2 83,47181
Hukuk 81,06295 -
@generationnn evet hepsi istanbulda çalışıyor
-
@roadrunner teşekkürler hocam
-
@möözun teşekkürler hocam bu 2017 nin ilk alımı mı yoksa ikinci mi kasım olan?
-
@generationnn iktisati ingilizce ögrenmek zor olsa gerek. Nerde okudunuz acaba hocam?
-
@hickskaldor ilk sanırım kasımda murakıplık 75 e düşmüştü
-
BDDK uzman sınavının tek oturum olmasının bir nedeni var mı?
-
Geçen sene murakıplık için kontejan dolmadı taban puan olan 75 ile kapadı.
Bana gelir mi gelmez mi demeyin 75+ puanı olan herkese gelebilir.
Murakıplık sınavı özelinde :
Sınavın tamamı klasik usulde,İngilizcesi hiç olmayan biri geçemez.
Ancak biraz ingilizceniz varsa geçme şansınız var.10 tane cümle ingilizceden türkçeye çeviri soruldu geçen sene ve tamamı gündelik dil şeklindeydi terimsel kelime yoktu.
Hukuk soruları olay şeklinde çıkıyor paragraf ile olay veriliyor ordan çıkarımlar tanımlamalar yapıyorsunuz çözüyorsunuz.
İktisat+maliye tek oturum oluyor ve bu kısımda güncel ekonomi sorularıda çıkıyor.
Muhasebe monografi değil ancak sorular a’dan z’ye kadar öncüllü neredeyse her birinde ayrı kayıt soruyor baş ağrıtıcıydı
Çalışma yeri istanbul , murakıplar çoğunlukla bankaların genel müdürlüklerinde çalışıyorlarmış odaları bulunuyor orada klas bir meslek ve özel sektörle iç içe çalışma ortamı. Sınava tükenmez kaleminizi kendiniz götürüyorsunuz aynı zamanda muhasebe için hesap makinesi serbest hatta geçen sene olmayanlara kurum dağıttı Öğle aralarında kumanya dağıtmak gibi incelikleri var, bol şans -
@872 Gazi üniversitesi işletme bölümü hocam bölüm %30 ingilizceydi
-
@hickskaldor, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
@möözun teşekkürler hocam bu 2017 nin ilk alımı mı yoksa ikinci mi kasım olan?
Evet hocam Nisan sınavıymış. Ben de 70 li puan hatırlıyorum, görünce şaşırdım bunu . Dikkat etmemişim ilk sınav olduğuna.
-
@generationnn tamamdır