İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz
-
@agor Emeğinize sağlık. Bize düşen görevde bu videoyu bütün mecralarda paylaşmak.
-
@agor 10 dk üzerinde mi? Bir de instagram tv yayınına başladınız mı? İnstagram tv üzerinden de iyi etkileşim alınabilir aslında.
-
@onuktekin 10 dakika mı? 10 dakikada insan İİBF nedir onu anlatamaz.
İşin şakası bir yana 25 dakikayı geçecek gibi duruyor, güvendiğim tek şey sunucumuz sıkıcı değil, izlenir umarım. Instagram TV veya diğer sosyal medya mecralarında şu an aktif olamıyoruz fakat şu süreç biraz otursun onlara da bakılabilir. Elimizden geleni yapacağız zamanla bakalım, forumda kendi kendimizi gaza getirme, kendi kendimize eğleşme dönemi bitmeli, bu platformda bazı dostlar bunu twitterda yapmak için çırpınıyor bir kaç aydır biz de bakalım ne kadar ne yapabilirsek yapacağız. Zor zamanlar geliyor, kimimiz dile getiriyor, kimimiz susuyoruz ama herkes farkında içten içe. Bu süreçte yapılması gereken de elden geldiğince birlikte olup bir şeyler yapmaya çalışmak. Dediğim gibi umarız işe yarayacak bir şeyler olur. -
@agor iyi olur inşallah. Bu konuda ses çıkmazsa bizi hep geçiştirecekler. "İyiki yapmışız" dersiniz inşallah.
İnstagram tv ye youtube ile ayni zamanda yükleyebilirsiniz. Bir bakın instagrama bence. Youtube etkileşimini de artırır bu.
10 dk üstü videolar biraz sıkıntılı kanalın ilk videolarında ama çok paylaşılır iyi bir etkileşim olursa sorun olmaz. -
@Agor dostumuzdan rol çalmak gibi olmasın ama video yayınlanmış, izledim. Link de burda :
Gayet başarılı bir çekim olmuş, sorunların hemen hepsine değinmeye çalışmışsınız, elinize emeğinize sağlık. Şimdi sıra bizlerde bu videoyu en iyi şekilde kullanmak gerek. Şahsen benimle İİBF/SBF lilerin sorunları hakkında muhabbet edecek insanlara konuya hazırlık amaçlı öncelikle bu videoyu izletmeyi düşünüyorum Şu meselelerden haberdar olmayan biri ben sizin dertlerinizi biliyorum demesin. En kısa zamanda bu çalışmaların gelişerek devam etmesi dileğiyle.
-
izliyorum şuan ellerinize saağlık
-
Cok basarili ve gayet kapsamli bir video olmus. Fikirlerimizin kaale alinip dile getirilmeside ayrica bizleri sevindirdi. Emegi gecen butun kardeslerimize tesekkur ederiz. Sunucu kardesimizde gayet akici ve samimi bir anlatimla konulara deginmis. İibf/Sbf hakkinda suana kadar yapilan en iyi islerden birisidir bu. İnsaALLAH genis kesimlere ve yuksek izlenme sayisina ulasir.
-
Bugün yapılacak etkinlikte paylaşalım arkadaşlar herkes görsün.
-
bunun linkini bugün etkinlikte sık sık paylaşmalıyız
-
@plansız hocam çok teşekkürler paylaşım için.
Bir kaç şey söylemek istiyorum bu video ve bu tarz yapmayı arzuladığımız işler ile alakalı. Bu tip bir konuda ilk videomuz ve gözümüzden kaçan atladığımız şeyler olmuş olabilir fakat elimizden geldiğince bir şeyleri anlatmaya çalıştık, ben bu anlattığımız şeylerin burada veya İİBF dünyasında kısıtlı kalmamasını temenni ediyorum ve arzuluyorum çünkü geçen günde dediğim gibi burada yapalım yapalım deyip durmanın gerçekten bir faydası yok. İmkan olursa bu videoyu İİBF'den bağımsız insanlara ulaştırmalıyız, özellikle bürokrasi içinde bulunan insanların izlemesini sağlayacak yollar denemeliyiz, sorunları nihayetinde çözecek olanlar onlar.
Bir başka konu videoda da belirttiğimiz gibi İİBF'nin kesinlikle kendi arasında birlik olması, bunun bir yolunu bulması gerekiyor, 1.5 milyon mezunu olan fakültelerin mezunlarının bir etkinlikte 2 3 5 k etkileşimde kalıyor olması gerçekten üzücü, bunun da bizce çözümü oyuna daha fazla insanı katmak ile olacaktır. Yani eğer güzel etkileşimler alırsak bu videoları İİBF/SBF mezunlarının kendi ağzından aktarmaya başlamalıyız; röportaj tarzı olur, bu tip anlatılar olur ama daha fazla insan böyle işlere dahil olmalılar. Ben bunun önünde özellikle devlete girmeye çalışmanın büyük engel teşkil ettiğini düşünüyorum çünkü bence bir grup insan fişlenmekten, aman önüme çıkar da elenirim durumundan çekiniyor fakat fark etmedikleri şey şu ki yarın elenecek kadro bile kalmayacak ortada. Özellikle aman insanlar yapıyor, uğraşıyor ben susayım diyen arkadaşlara şu olayı hatırlatmak isterim:"Önce Yahudiler için geldiler,
Sesimi çıkarmadım, çünkü ben Yahudi değildim
Sonra komünistler icin geldiler,
Sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler, sendıkacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadımSonra benim için geldiler
Ses çıkaracak kimse kalmamıştı…"- Pastor Nie Moeller
Hele ki bu olaydaki gibi onlardan değildim durumu söz konusu değil çünkü herkes İİBF/SBF mezunu.
Daha önce de dediğim gibi umarız bu başlangıcın faydası olur ve devamını getirebiliriz. Fikirlerini belirten, bu süreçte ve bu süreçlerde her türlü desteği veren forumdaşlara çok teşekkür ederiz.
Not: Videonun içeriği ile ilgili veya sunucu arkadaş şuna dikkat etsin, şöyle davransın, tepkileri şöyle versin, tarzına şöyle dikkat etsin dediğiniz şeyler, eksiklikler var ise lütfen mutlaka iletin, okumayı sevmeyen bir toplumda belki videolar ile yapmayı arzuladığımız işte daha fazla yol kat edebiliriz.
-
Merhaba dostlar.
Öncelikle ortaya içime sinen güzel bir iş çıktığı için çok mutluyum. Bundan sonraki mutluluğum bu videonun daha geniş kitlelere yayılması adına olacaktır. Daha mutlu olacağım husus da bu işlerin bir meyvesi olarak sorunların çözülmesi yönünde atılacak adımları görmektir.
Bu işin ortaya çıkmasında evvela ekibim @Antimülakat @Agor @Phoenix @aliveli @maverick @genclerbirlikli kardeşlerime ve tabi ki yakışıklı ve sempatik sunucumuz Kemal Özdemir kardeşime, sonrasında fikirleriyle bize katkıda bulunan, bize motivasyon anlamında en büyük desteği veren siz değerli dostlarımıza teşekkür ederim.
Zor günlerden geçiyoruz ama pes etmenin zamanı değil dostlar. Yeter mi bu hamleler? Hayır tabi ki. Bu çalışmadan alacağımız geri bildirimler ve tepkiler doğrultusunda belki daha inter aktif, daha etkili çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Tabi vereceğiniz destek burada en önemli nokta dostlar.
@Agor kardeşimin de dediği gibi; bugün biz uğraşıyoruz. Yeni yollar arıyoruz bu uğurda. Daha fazla insana ulaşmanın yollarını arıyoruz sürekli. Ama siz sustukça, siz kendi hakkınız için en azından yapılanlara destek olmadıkça malesef bir gün gelip kimseyi bulamazsınız sizin için uğraşacak. Bu yönden bu emeklerin boşa çıkmaması adına lütfen daha fazla ehemmiyet gösterin. Etkinliklerde faal olun, desteğinizi esirgemeyin.
Bir mülakatta bile hemen bencilliğin devreye girdiğini gördük. Gerek sorularımı kimse görmesin, kimse buna göre hazırlanmasın diye düşünen varsa onlar, gerekse forum benim için araç ben alacağımı aldım, duyumumu aldım, sınavıma hazırlandım kazandım diye düşünen varsa gerçekten bir gün yaşanacak sıkıntılarda böyle bir platformu arayacaktır. Whatsapp vb. hızlı tüketim ürünü işin açığı. Gruplarda daha mülakatı bitince iletisini silip çıkanları duyuyoruz. Biz forumda sırf bu nedenle ileti kaldırılmasının önüne geçtik ki gelecek dönemlere de yayılacak faydanın önüne geçilmesin.
Bu sadece bir örnek. Aman başım yanar diye etkinliğe katılmayanlara, neme-lazım ben işe gireyim de kalanlar naparsa yapsın diyenlere de sözlerim. Tek tek kazanmak derdine düşerek ancak hep birlikte kaybederiz.
Eğer biz de herkes naparsa yapsın deseydik bu işler bi yana bu forum hatta facebook sayfası ortaya çıkmazdı. Herkesin belli oranda artık elini taşın altına koyması lazım. Aksi halde bu gidişe birey birey kimse dur diyemez.
Ez cümle, daha güzel günlere hep birlikte yürümek adına güzel bir adım olacaktır bu çalışma. İnşallah dahasının geleceği ortam olur biz de bu motivasyon ile üretmeye devam ederiz. -
@plansız "Tanrılardan ateş çaldım, yüzyıllarca tutuştum üst üste yandım."
Teşekkür ederiz güzel düşünceleriniz için efenim. Var olunuz.
-
@lion Eyvallah dostum biz de destek ve fikirleriniz için teşekkür ederiz. İnşallah hep birlikte daha fazlasını da yapabiliriz. Çok güzel planlarımız var, yeter ki bunun bir etkisinin ve etkileşiminin olduğunu görelim.
-
Sesimize ses olduğunuz için emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz gayet başarılı bir video olmuş. Umarım yetkili kişilere ulaşır gereken yapılır.
-
@paretowilfredo Madem söze ateşle yanmakla girdik Hayaloğlu'dan nazireyle "can dostum dostum kül verdi bana"
Bu yapılanların hiçbiri boşa uğraş değil sürekli dile getiriyorum belki ama herşey bilinçlenmeye başlar, en kötü ihtimalde bile farkındalık oluşuyor. Bahsi geçen mevzular birilerine can sıkıcı geliyor, dinlemekten dahi yoruluyorlar ama her ortamda söylemek lazım. Özellikle bizim alanlardan mezun olup işe girince ardını arkasını unutan arkadaşlara hatırlatıyorum, örneğin vmy nin gelmiş ilanı iptal olduğunda yaptım bunu başka bir dünyadan bahsediyormuşum gibi dinlediler olan biteni henüz 4-5 yıl öncesinin mezunları. Böyle böyle duyuracağız sesimizi, inanıyorum.
-
@agor Kesinlikle haklısınız. Arkadaşlar ara ara yazıyorlar birileriyle görüştüklerine dair. Forumda paylaşımda bulunan çoğu arkadaşımızın mezunların dertleri konusunda hemfikir olduğunu düşünüyorum geriye sadece şu kalıyor; uğraşımızda samimiysek gereğini yapmalıyız. Siyasiler, bürokratlar kim olursa durumlardan yeterince haberdar edilmeliler.
Bir diğer mesele ise atanacağız diye konuşmaya çekinilen kadroların artık ilanlarının dahi gelmemesi. Şu bir gerçek saygılı bir şekilde derdimizi anlattığımız takdirde en azından açıktan kimse olumsuz bir durumla karşılaşmaz. Perde arkasından yapılacak bir olumsuzluğu önlemenin yolu ise talebimizin haklılığına devlet büyüklerimizi iknadan geçer. Burada da devreye girmesi gereken herkesin birlikte hareket etmesidir. Söz birliği etmiş bir toplulukla ancak uzlaşmak için bir araya gelinir. Sayıca büyük bir kitlenin hangi birini fişleyecekler, üstelik saygılı, ölçülü bir hak arayışı ise devletimiz içinde de karşılık bulacaktır.
-
@plansız Var olasın güzel dost.
Sizlerden olmalı bol bol meclisimizde. Bu fikri, aklı ve yüreği. ve her mecrada böyle dile getirmeli kavgamızı, her fırsatta. Bir damla dahi taşısak yönümüz belli olur hiç değilse diye düşünmeli. Adım atar atmaz unutmamalı geldiği yeri. İşin garibi sizin gibi bir nebze sessiz dostların daha samimi olduğunu böyle zamanlarda görüyoruz. Vaktinde en çok destek umanların da böyle zamanlarda ancak beylik laflarla uzaktan baktıklarını idrak ediyoruz. Bir yerde "kötü gün dostu" gerek bize nihayetinde. Dilsiz iletişimin gücü bu belki biraz da. Gerçekten bağ kurmak dostlarla. Var olun.
-
Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum gayet iyi aktarılmış umarım yolumuza ısik tutar gerekli yerlere ulaşıriz.
-
Güzel video olmuş emeği geçen herkese teşekkürler şimdi sıra bizde videoyu tum sosyal mecralarda paylaşmalıyız hatta aramızda ekşi sözlük yazarı olan varsa başlık açması çok hoş olur gündeme çıkmalıyız
-
Bu kadar güzel bir video neden bu kadar az reaksiyon almış:(