2019 KPSS İstatistik Testinde Ne Yaptınız?
-
Sınava geç kalmak üzerine deneyim sahibi de olduğuma göre benim KPSS serüvenine veda etmem gerekir diye düşünüyorum. Her ne kadar 3 sene daha katılmama bir engel olmamasına rağmen, sistem ellerimi artık sınavın üzerinden çekmemi söylüyor.
-
Önce kalemleri açtım durdum. Sonra onların kükürtlerini kenarda biriktirdim. Sonra o açtığım kalemlerle resimler çizdim. Sonra o resimleri aheste aheste sildim sonra masadaki çizili olan resimleri sildim sonra silginin kağıdını yırttım parça parça ettim sonra silgiyi kalemtraşın keskin yeriyle parçaladım baktım son beş dakika var, bir sanatçı edasıyla tüm kalıntıları poşete doldurdum :d
Ha bir de arada dijital saatin yanıp sönen ışığını takip ettim kafasına göre yanmıyormuş arkadaşlar kesin Bilgi 60 kere yanıp sönünce 1 dk geçiyor:D
Bi iki nokta yandı bi tek nokta yandı önceleri ama sınav sonuna doğru hep iki nokta yandı söndü bir manası var mıydı acaba -
Yetiştiremedim .bu kadar işlemin oldugu bir testte 40 soruya 60 dk çok çok az .madem 60 dk da 40 istatistik sorusu çözdüreceksin işlem kolaylığı olan şeyler sor madem.
-
Bende yetistiremedim. Cok güzeldi sorular. Sonra yaparım dediğim 8 soruyu yapamadım .zaman yetmedi ya
-
@mbguy osym sinyal vermis sana. Kalemi silgiyi niye cikista iade kutusuna atmadinda harcadin diye.
-
@mbguy Film izler gibi hayal ettim hepsini :))
-
@kardelenk @hks999 İyi ki geldiniz arkadaşlar yoksa bu testi kimse çözmüyor diye düşünmeye başlayacaktık:)
-
Bu senenin guzelliklerinden biride bozuk para ulasim karti ve anahtar uclemesinin serbest olusu idi. Demek ki zor birsey degilmis boyle olumlu duzenlemeler yapmak. Zaten issiz insanlariz bizde ancak bozuk para olur onuda osym almiyordu. Bu sene şangır şungur cebimizde girdik. Istatistikte minibus parami bile şak şuk diye ayarladim:)
-
kan revan içinde geçen bir 60 dakika ve kafayı kaldırdığım an kin dolu gözlerle bana bakan koca bir sınıf... ne yapalım yani sanki ben koydum istatistiği son sıraya xD
-
@Tükendikagrubu Evet dostum p12 ve p13
-
40 soruyu itinayla salladıktan sonra şöyle bir sınıfa bakayım dedim farkettimki önümdeki arkadaş harıl harıl çözüyor yazıyor siliyor yazıyor siliyor onu izlemeye başladım o işaretledikçe ben de mutlu oldum,son 2 dakika kala hala canla başla uğraşıyordu ben de olayı içselleştirmişim içimden hadi yap artık şunu çöz çöz bak bitiyor süre hadi be diye sesleniyordum:)
-
Hayatımı masaya yatırdım. İstatistik gibi sorunlarımı da çözemeyip uyudum. 60 dk nedir ya...
-
Yalniz ben dun birkez daha anladim kizlar cok ozguvenli. Sinav baslamadan once gariban bir hemcinsim lavabo icin disari cikti daha 20 dk vardi yeminle gozetmen kadin arkasindan koridora cikti delikanliiii delikanliii cikmak yasak gel dedi cocukta sefil sefil geri dondu geldi. Aradan 30 saniye gecti hoca sinav uyarilarini okurken arkadan mini elbiseli alimli bir kiz arkadasimiz tingiri mingiri hocanin onunden gecti kapinin onunde duran diger erkek gozetmenin bakislari esliginde lavaboya gitti. Sinava 5 dk kala geldi sinav baskani kadin diyor ki aaa hani 10 dan sonra binaya giris yasakti nasil aldi polisler. Diger erkek gozetmende yok hocam arkadas siniftaydi gitti geldi dedi. Kadin himm iyi bari dedi. Benim hemcinsim gariban ise sinav boyunca bacaklarini acip kapatti. Cocuk prostat olursa suclusu kim simdi siz soyleyin?
-
@LioN hocam bu olayda kadın aday özgüvenli olmuyor da erkek gözetmen biraz 'şey' oluyor yine de siz bilirsiniz
-
@ezo kizdaki ozguven surdan geliyor. Gordun duydun 30 saniye once kadin diger adayin pesinden gitti cikmak yasak dedi daha niye kalkip gidiyorsun.
-
@plansız hosbulduk vallahi istatistik cozenleri burda görmek beni de mutlu etti.
-
@hks999 bir şey soracağım bir sorunun cevabı hata terimlerin varyansı eşit değildir yanlış olan o olmalıydı değil mi?
-
@North-remembers sorusu 'en küçük kareler yönteminin varsayımları arasında degildir' olan miydi?
-
@hks999 yok çoklu doğrusal regresyonun özellikleri arasında bulunmayan şıkkı soruyordu gerçi o da en küçük karelere çıkıyor muydu tam hatırlamıyorum ekonometri bölümünün yüz karasıyım
-
@North-remembers tamam aynı soru, hataların varyanslari aynı olursa ,hata terimleri ilişkili olur . Bu da regresyon analizinde otokorelasyona sebep olur. Yani hata terimleri nın varyansi aynı olamamalı. O sık dogru. soruda yanlışı soruyordu ben hata terimlerinin normal dağılması dedim. Varsayımların arasında o yok çünkü.