9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Mülakata kalmaya hak kazandık çok şükür yine bir önceki yıl gibi.. Allah sağlığımızı ve gayretimizi artırırsın. Çalışmaya devam. Hicbir başarı bedelsiz değildir.
-
Sıralama:70
Her türlü gayreti göstermesine rağmen bu sınavı kazanamayan kardeşler;Yaşım 35,çalışma şartlarım çok zor olmasına rağmen vazgeçmedim,siz de inandığınız bu Kutsi yolda mücadele etmekten asla vazgeçmeyin,çünkü yenilgi,yenilgi büyüyen bir zafer vardır.. -
“olmuş olan, olacak olanlar arasında en hayırlı olandır” der muhyiddin ibn-i arabî. ahmet âmiş efendi ise; “olan olmuştur, olacak olan da olmuştur” der. Bir sınav daha bitti. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Bu kadar yüksek kapatacağını birçok kişi beklemiyordu. @amirim daha önceki duyumları doğru çıktı bu defa tutmadı. Kendisine teşekkür ederim.Bizimle hiç paylaşmayabilirdi de. Bir beklenti içinde değildi. Hoca dediklerimiz şimdi dalga geçiyor daha önceki senelerde 85 lede kapattı bu sene düşük kapattı diye . 2020 de görüşmek üzere selametle.
-
Arkadaşlar sınava kaç kişi başvurdu bilen var mı belki daha önceki sayfalarda yazılmıştır ama ben bulamadım.
-
@aysegul 19.000 civarı diye duydum emin değilim.
-
Hala şoktayım olanları anlayamadım. Kazananları tebrik ederim ülkemiz için en hayırlısı olsun inşallah. Vazgeçmeden elbet bir gün diyerek devam inşallah.
Sıralama:620 -
Beklediğimden yüksek kapattı ama çok şükür mülakattayım
-
2020 başlığı ne zaman açılır
-
@fthdyngc açıldı başlık
-
Herkese yeniden Merhaba dostlar.
Sınav sonuçlarına dair bir değerlendirme yapalım. Öncelikle sınav beklenenden oldukça yüksek kapattı. Ben süreç boyunca suskunluğumu korudum. Bunun bazı sebepleri var. Öncelikle benim duyduklarımın tersi yönde çok emin yorumlar gördüğüm zaman kendi kaynaklarıma güvensizlik ettim. Bu kadar insan umutla beklerken ve bekleyiş bu yıl hiç olmadığı kadar hararetli ve gergin iken de kimseyi yanlış yönlendirmemek adına sükutu daha makul buldum.
Kaldı ki geçen seneki durumu haber yaptığımda doğru olmasına rağmen aldığım tepkiler ve bununla beraber ÖSYM kaynaklı duyum olması hasebiyle ahlâksız ithamlar olmuştu. Tahmin ediyorsunuzdur sanıyorum. Bu nedenle bu sene susmak en doğru seçimdi bence.Gelelim sınav sonuçlarına, 76 puan standart sapmanın olmadığı, yanlışın doğruyu götürdüğü bir sınav için yüksek bir kapanma puanıdır.
Eskiden 80+ kapatırdı diyenlerin gözden kaçırdığı bazı şeyler var.
-Bunlardan birincisi eskiden KPSS P37 vardı ve belli seviye üzerinde sıcağı sıcağına yüksek puan almış adaylar yine test sınavına katılırlardı.
-Standart sapma vardı yani bu sistemdeki gibi ham netiniz kadar ham puanınız yoktu. Bu da dolayısıyla taban puanı yükselten bir etmendi.
-Eski sistemde alımların çok ciddi bir kısmı maksimum 60 kişilikti. Yazılı sınava maksimum 1200 kişi katılıyordu ve bunlar da zaten Kamu Yönetimi çözerek KPSS'den bu hedefe yönelen adaylardan oluşuyordu. Neticede 240 aday mülakata kalıyordu.Hal böyleyken eski sistemdeki 80+ kapama puanlarını örnek göstermek malesef günü kurtarmaktır, pervasızlığı örtmektir.
En az 40 süzgeçten geçirmek lazım bazı şeyleri. Bu sorumluluğu taşıması gereken unvanlarda olanlaradır özellikle sözümüz. Umut; bir kitaptan daha ucuz değildir, olmamalıdır.Netice olarak artık kazanan dostlarımız için mülakat zamanı. Kazanamayan dostlarımız için de yeni bir macera ve maraton. 2020 yılı için inşallah güzel haberler alır, sizlere aktarırız imkan bulursak.
Hepinizin bahtı açık olsun dostlar. -
Sınavı kazanan herkesten tek bir ricam var internette her kafadan bir yorum var. Kazanan arkadaşlar buraya kaynaklarını ve çalışma şekillerini yazarsalar bizler için ve üniversiteden yeni mezun olan insanlar için çok iyi bir yol gösterici olur. Kazanan herkesi tavsiyede bulunmaya davet ediyorum.
-
@balporsuğu arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum. Kazanan arkadaşlar lütfen çalışma kaynaklarından bizlere de bilgiler verirseniz çok minnettar oluruz. Kazanan arkadaşlara şimdiden başarılar...
-
@balporsuğu ilerleyen günlerde ayrıntılı olarak yazacağız arkadaşlarla. şu birkaç gün sakinleşelim biraz
-
Önümüzdeki yıl yapılacak kaymakamlık sınavında bana yazıyorum :
Sevgili ben, bir daha bu foruma asla girme.
Seni seviyorum.Puan: 76.04
Sıralama: 420
(Doğru yaptığım 2 soru da iptal olmuş
eyyyyy ösym senin............................. -
Talep eden arkadaşlar için yazıyorum anayasa idare için Ahmet nohutcudan çalıştım ayrıca yiğit yılmaz in mevzuat kitabını 3 kere baştan bitirdim soru bankası olarak kas ve themis çözdüm türkiye ekonomisi kesinlikle yasin çoban insan hakları soysal hoca mor ince kitap insan haklarında çok detaa ya boğulmadan soru çözmekten çok tekrar yaptım bazıları sadece soru çözmeyi öneriyor ben sadece 2 3 kas ile themisi baştan çözdüm tek önemli tavsiyem detaylarin içinde çok boğulmayin
-
Merhaba arkadaşlar, öncelikle "herkese" hayırlı olsun. (İki sınav doneminde de)forumun sessiz takipçilerinden biri olarak bu süreçte yorumları ve tecrübe paylaşımları ile yolumuza ışık tutan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Son olarak: "Ümitvar olunuz.." Bu çağrı kazanana da kazanamayana da lazım. Olmayanda da hayır olabileceğini hatırlayalım.
Esenlikler dilerim.
-
Arkadaşlar eş değerlik belgesi için dilekçe örneği ve ekte sunulması gerekenler hakkında bilgisi olan var mı
-
O @amirim burayı okuyorsa ben onun diye başlayıp Kutluay kararlıya kadar hepsinin gelmişini geçmişini yad ediyorum ulan insan elini vicdanına koyar ailelerine söyleyen mülakat hazırlığı yapan hadi bunları geçtim içten içe oh be bu sefer oldu diyen sürüsüyle insanın hakkına girmedin mi girdin birde kim bilir bunlara bakıp gülüyorsunuz daha çok küfür etmek istiyorumda içimden ediyorum merak etmeyin
Not:Yöneticiler bu yorumu silerse silsin mümkünse benide engellesinler çünkü aklıma geldikçe sinirleniyorum -
@sui-generus gerçekten şu aileye söyleme işi o kadar canımı sıkıyor ki. yaşımız genç, çok şükür iş güç de var boşver diyorum ama ihtiyarları boşuna umutlandırdık işte. neyse iyi ders oldu kesinleşmeden tövbe söylemem artık
-
@parpp2 aynen öyle kardeşim sınavdan sonra acabali söylemler Son 1 hafta yaratılan ve kesin dille söylenen şeylerden sonra netini bilenler için kazandım galiba hissi oluşturdu ve yakınlarımizlada paylaştık stres yasamasinlar diye fakat sonuç en çok daha önce umut verdiğimiz insanlara sonucu söylerken yordu umarım bundan sonra kesin ifadeler le insanların umutlari ile oynamazlar