BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
@tomjoad, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
Arkadaşlar uzmanlık için yüksek kapatacağını söylemişsiniz ancak geçen sene uzman yardımcılığı 76 kusur ile kapatmamış mıydı? Bu sene farklı olacağını düşündüren nedir tecrübeli arkadaşlar?
Cobweb teoremi:)
-
arkadaşlar neden herkes bankacılık uzman yard na yöneldi anlamıyorum. yahu adamın puanı 90 küsür ve bddk murakıp yard gibi kaliteli meslek dururken neden bankacılık uzm yard????
-
@müfettiş_37 çünkü en prestijli, Kurumun yönetici adayı BDDK uzmanlık vardı geçen yıl en yüksek puanlı arkadaşlar ben dahil buna başvurduk. Şuan herkes yine uzmanlığa kayar. Aynı paraya kimse denetim yapmak istemez
-
@preacher sadece para mı olay peki? kariyer anlamında murakıplık cok cok daha iyi. ben puanların bu kadar yükseleceği yönündeki tahminlere de şaşırdım doğrusu. bana kalırsa puanlar baya düşecek. yüksek puanlılar bankacılık uzm yard na başvursa bile 800 kişilik sayı çok fazla.
-
@newworldorder size büyük ihtimalle gelir hocam
-
Bankacılık alanında uzman yardımcılığına başvurucam P48 86,55 gelir mi ki?
-
@mexs hocam biz iki arkadaş gittik geçen sene. Ben murakıplık İngilizcesini yaptım, YDS puanım 52,5 bu arada. Bankacılık Uzman yardımcılığının İngilizcesini görmedim ama arkadaşımın aktardığı şekilde yazdım. Bankacılık alanında bir kaç satırlık cümleler verildiğini ve bunların çevirilerini istediklerini söyledi. Sadece İngilizcesi hangisinin kolaysa ona göre seçeyim diye düşünmek yanlış olur. İngilizcesi olmayan Bankacılık sınavını da yapamaz.
-
@enjoythesilence evet insanlarda öyle bi algı var sanki 3 4 kelimelik basit bi cümle çevirisi yaptıracaklarmış gibi
-
@enjoythesilence murakıplık İngilizce sınavı için ne önerirsin kısa sürede, alanı çok mu zorluyorlar
-
Arkadaşlar 81.07 ile uzman yardımcılığı gelir mi? Ona göre uçak bileti bakayım yolumuz uzun
-
@aroma inşallah hocam
-
Geçen sene murakıplık 80 le bankacılik uzman yardımcılığı 76 ile kapatmışken bu sene üstelik aynı gün 2 farklı sınav daha varken taban puanları 80 i geçmez diye düşünüyorum. 86 yla yerimizi alalım bakalım.
-
Kıymetli dostlar, geçen yıl BDDK Murakıplığı sınavına girdim.
A grubunun en prestijli ve avantajlarla dolu BDDK Murakıp Yard. sınavı 85+ puan almış arkadaşların 1 aylık sürede genel tekrarlarını düzgün yaptığı taktirde altından kolaylıkla kalkabileceği bir şekilde. Eğer 85 ve üzeri puanınız ve birazcık özgüveniniz varsa düz uzman yardımcılığına tamah etmeyin derim. Gözünüz korkmasın, İngilizcenin her 2 alanda da zorluk seviyesi aynı. Yapamayan ikisini de yapamaz.
Puanınıza ve kendinize güvenin. Aksi halde 76 puanı olan BDDK Murakıbı olur, siz 90 puanınızla onun altında uzman yardımcısı olursunuz.
-
90 la Bankacılık Uzman Yrd başvurdum umarım başka ilanlarda2gelir herkes hak ettiğini alir
-
Murakıplıkta İngilizce çevirinin yanında ing soru da soruyorlarmış bu doğru mu ?
-
Arkadaşlar acaba murakıp ve bankacılık arasındaki maaş farkı nedir ve türk murakıplık 87,20 ile alım yapar mı ?
-
Su anda basvuru yapabilen var mi?Surekli "Webpage blocked" hatasi veriyor kayit sirasinda.Firefox-chrome-opera denedim.
-
@ege-mahmut hocam herhangi bi maaş farkı yok. Murakıplığın prestiji daha fazla olduğundan şikayetçiler aslinda bu durumdan.O puana da rahat geleceğini düsünüyorum
-
@Piraye_ bankacılık uzmanı, murakıbın altında çalışmıyor yalnız. İki meslek grubu farklı başkan yardımcılıklarında görev yapıyor. Hiyerarşide eşit. Kendi aralarında her kurumda olduğu gibi kıdem esas alınıyor. Murakıplar sürekli denetimde olduğu için ve eskiden beri bilinen yani sonradan ihdas edilmiş bir kadro olmadığı için bankacılık uzmanlarına göre daha çok biliniyor. Özellikle kıdemli uzmanların pek çoğu odtü, boğaziçi, galatasaray, ankara siyasal mezunu ve hemen hepsi yurtdışında yüksek lisans yapmış kişiler. İdarecilerinde en az yarısı uzman kökenlilerden oluşuyor. Ancak dediğim gibi murakıplık mesleği sürekli piyasada olduğu için ve mesleğin sağlam bir geçmişi olduğu için bilinirliği fazla.
2011 sonrası maaşlar düştükten sonra her üst kurul gibi BDDK’nında meslek personelinin değeri eskisi gibi değil bu bir gerçek. Maaşlar eşit olduktan sonra ha kültür ve turizm uzmanı ha BDDK murakıbı veya uzmanı olmuşum ne farkeder şeklinde düşünen çok kişi var.
-
@maliyeciuzman bddkda çalışan birisiyle görüştüğümde benzer şeyleri söyledi.