TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2019 i̇dari yargı hakimliği
    452
    8910
    1076925
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • E
      elitnur Yasaklı Son düzenleyen:

Itiraz dilekçesi veren biri olarak bana hicbir yerden dönüş sağlanmadı. Adrese posta gelecekse bile gelmedi Ankarada ikamet ediyorum bence dönüş yapsalar ulaşırdı bana

justice000 K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • justice000
        justice000 @empatiyap Son düzenleyen:

@RootofAllEvil hocam VUK md.376 kanunda belirtilen süre içinde uzlaşılan cezayı öderse %25 indirim YAPILIR diye geçiyor ve hoca da bunu sistematik yorumla cezada indirim kurumu olarak sayıyor
        Cezada indirim talebi birincisi talep üzerine yapılır ve yetkili mercinin takdiri vardır 376.md de ise takdiri yoktur
        ikincisi vergi ve ceza ihbarnamesine karşı 30 gün içinde ya dava yoluna ya uzlaşmaya yada cezada indirim yollarına yanlızca ve sadece birine başvurabilir ve uzlasilan cezada indirim talebi söz konusu olamaz nitekim doğası gereği ve niteliğine aykırıdır
        üçüncüsü cezada indirim talebi kurumu talep üzerine yapılır md.376 daki durum ise kişinin cezada indirim talebi olmasa dahi yetkili merci %25 indirim yapmak zorundadır ve oysa ki cezada indirim talebi talep üzerine olur ve merciin indirim yapmak zorunluluğu yoktur ve vergide kıyas yasaktır hoca da kıtada yol açacak şekilde sistematik yorum yapmış
        Daha da bir çok sebep gösterebilirim cezada indirim talebi kurumu ile md.376 daki durum tamamiyen birbirinden farklıdır

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • justice000
          justice000 Son düzenleyen: justice000

376 md. deki durumun özü uzlasılan cezayı erken ödemeye teşvik amaçlı yapılan bir düzenlemedir Cezada indirim talebi müessesesi ise bambaşka bir kurumdur bu ikisi tamamiyen birbirinden farklıdır.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • justice000
            justice000 Son düzenleyen:

Oysaki cezada indirim talebi kurumunun amacı ise kaçırılan gizlenen yada ziyaya uğratılan vergiyi doğuran olayın ortaya çıkmasını teşvik edicidir

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • justice000

bu ikisi kesinlikle ve kesinlikle birbirinden farklıdır

• justice000
                justice000 @elitnur Son düzenleyen: justice000

@elitnur hocam facebook ta biri 3 soruya itiraz etmişim ve itirazım reddedilmiş ve hangi sorulara itiraz ettiğini söylemiyor ve ben bu kişinin doğru konuştuğuna inanmıyorum trol olabilir diye düşünüyorum

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • 3
                  34idari Son düzenleyen:

Arkadaşlar anladığım kadarıyla herkes yanlış yaptığı soruların iptal olmasını istiyor. Fakat o zaman sınavın bi anlamı kalmaz. Bazı tartışmaların haklılık payı var evet fakat vergide herhangi bir hatalı soru yoktu. Olaylara birazcık yukarıdan bakıp objektif değerlendirmeler yaparsaniz kendinizi gereksiz umutlandirmamis olursunuz. Lütfen bu söylediğimi yanlış algılamayın, spesifik olarak kimseyi hedef almıyorum. Ciddiye almak zorunda da degilsiniz, sadece dostane bı tavsiye bu.

justice000 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                  • justice000
                    justice000 @34idari Son düzenleyen:

@34idari hocam doğru söylüyorsunuz ancak alan sorularının tamamından yanlızca yorum sorusu yanlıştır ve sırf ben yanlış yaptım diye vallahi söylemiyorum

• R
                      RootofAllEvil Son düzenleyen:

Sonuç tarihi yaklaştıkça zaman zaman gelen acaba kaydırma yaptım mı kaygısı... Çık aklımdan 😔

justice000 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                      • K
                        kemankeşş Yasaklı @birsorumolacaktı Son düzenleyen:

@birsorumolacaktı dilekçe veren kişiye cevap veriliyor ÖSYM Tarafından dilekçenin sıhhati mantığı

3 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • K
                          kemankeşş Yasaklı @justice000 Son düzenleyen:

@justice000 bende öyle düşünüyorum bir türlü açıklamadı

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                          • K
                            kemankeşş Yasaklı @elitnur Son düzenleyen:

@elitnur bunun da trol olması yüksek o zaman güven kalmadı kimseye 😅

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • 3
                              34idari @kemankeşş Son düzenleyen:

@kemankeşş Hocam dilekçe hakkı kapsamindaysa 30 gün, iyuk kapsamindaysa 60 gün cevap verme süresi var. Sınavın açıklanma tarihi bu sürelerden daha kısa. O yüzden bence cevap vermezler direk sonuçlarla açıklarlar.

B K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • B
                                Berkan13 @34idari Son düzenleyen:

@34idari, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@kemankeşş Hocam dilekçe hakkı kapsamindaysa 30 gün, iyuk kapsamindaysa 60 gün cevap verme süresi var. Sınavın açıklanma tarihi bu sürelerden daha kısa. O yüzden bence cevap vermezler direk sonuçlarla açıklarlar.

dilekçe hakkı kapsamında değil, sınav kılavuzundan: " ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir"

3 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • 3
                                  34idari @Berkan13 Son düzenleyen:

@Berkan13 Doğrudur o zaman bilemem, okumadım. Ama yine de herhangi bir sınav için bugüne kadar hiç duymadım dönüş yapıldığını.

• K
                                    kemankeşş Yasaklı @34idari Son düzenleyen:

@34idari valla bilmiyorum hocam bu da trol ise artık diyecek birşey YÖK 😅

• justice000
                                      justice000 @RootofAllEvil Son düzenleyen:

@RootofAllEvil aynen hocam ya bende öyleyim

• justice000

Arkadaşlar sorulara itiraz dilekçe hakkı kapsamında değildir

• P
                                          pijamalıhakim @justice000 Son düzenleyen:

@justice000 katılıyorum 376 daki indirim ihbarname düzenlenmesi sonucu yapılan tarhiyay sonrası indirim talebi oysaki soruda özellikle tarhiyat öncesi diyerek belirtmiş

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • K
                                            kemankeşş Yasaklı @pijamalıhakim Son düzenleyen:

@pijamalıhakim Serkan hocayı bile taklaya getirmiş soru 😅 kendimiz ile gurur duymalıyız

justice000 P 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 372
                                            • 373
                                            • 374
                                            • 375
                                            • 376
                                            • 445
                                            • 446
                                            • 374 / 446
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti