Idari hakimlik mi Sayistay mi
-
Arkadaslar mulakat hakki kazanan herkese öncelikle basarilar dilerim. Pek cok kez belki de tartisilan bir konu ama cok merak ediyorum. Sizce hangisi ve neden?
-
@maliyaz69 merkezi yerde çigköfteci
-
Kesinlikle sayistay, merkezi gorev ayni özluk haklari ileride ymm veya farkli bir isi yapma imkani da var, idari hakim tasrada tayin vs derdi var. Sayistay bence a grubunda en iyisi. Alternatifi merkez bankasidir. Sahsi gorusum bu yönde.
-
@sbf1983 Dışişleri ile sayıştay arasında hangisi seçerdiniz ?
-
@monser hocam benim gördüğüm bildiğim kadarıyla en çok mensuplarına sahip çıkan maddi ve manevi o huzuru hissettiren tek bakanlık dışişleri.
-
@monser dışişleri bambaşka bir yer başkasıyla kıyaslanamaz kanaatimce
-
@monser evet o da iyi bir seçenek bence de
-
@sbf1983 hocam bir kere sayıştay denetçileri hiçbir şekilde ymm olamazlar. Evet teorik olarak böyle bir şansları var ama uygulamada maalesef yok. Bunu en iyi vmy ya da vm arkadaşlar cevaplarlar. Sayıştayın hakimlikten tek artısı merkezinin ankara olmasıdır. Ama kimilerine göre bu avantaj bile değildir. Çünkü merkez ankara olsa bile 3-6 ay arası turneler yine anadoluda olacak. Evinden uzaksın. Hakim ise evinin ilinde olacak. İstediği zaman da uçak biletiyle istediği yere gidecek. Sayıştay denetçileri üstadlarından emir alır, her işi beğendirmeye çalışır. Streslidir. Kesinlikle güzel bir iştir ancak hakim tam olarak bağımsızdır. Kimseden emir talimat almaz. Bu kağıt üzerinde sayıştay denetçileri için de böyle ama üstad faktörü var. İçerideki arkadaşlarımdan biliyorum. İdari hakimliği ve kaymakamlığı kazanan çoğu denetçi adayı sayıştay denetçiliğinden feragat etti.
Bu arada merkez bankasıyla sayıştayı karşılaştırmanız Yakışmamış dostum. Merkez bankası Türkiyenin dünyaya açılan penceresidir. Strateji kalesidir. Buradaki uzmanların, denetçilerin çoğu IMF’e gidiyor. Merkez bankasının uzman yardımcılığıyla değil, memurluğu ile bile Sayıştay denetçiliğini karşılaştırmam. Merkez bankasındaki memur şef bile 12.000 lira alıyor. Neredeyse sayıştay üyesinin maaşı kadar. Memur işte yaa deyip de geçmemek lazım. Kurum inanılmaz derecede liyakatı dikkate alır. Merkez bankası başkanlarından biri memurluk yapmış birinden bile seçilmiştir. Özlük hakları vs’den bahsetmeme gerek yok. Kpss’nin zirvesi Merkez Bankasıdır. Karşılaştırma konusu bile yapmanız beni şaşırttı.
-
@emrediyebiri Böyle anlatınca ne güzel hocam "Kağıt üzerinde" gerçekten cezbedici
-
@albertcamus, içinde söyledi: Idari hakimlik mi Sayistay mi
@emrediyebiri Böyle anlatınca ne güzel hocam "Kağıt üzerinde" gerçekten cezbedici
Açık konuşur musunuz? İroni mi yaptınız?
-
@emrediyebiri hocam esasinda kişiden kişiye, beklentilere göre, kisinin yatkinligina gore vs. değisen bir durum. O yuzden her mesleğin kendine gore artilari eksileri vardir. Biz de zamaninda mülkiyeyi tıp fakültesine tercih ettik. Kimisinin hayatinin merkezinde iş olur, benim mesala işten sonra ayri bir yaşantim, hobilerime,aileme, kızıma, cevreme vs vakit ayirabilmem lazim. O yuzden ancak bizler fikirlerimizi beyan edebiliriz. İşin icine girmeden de bilemiyoruz haliyle meslegin bizi mutlu edip etmedigini. Mesala kaymakamlik benim fitratima uygun degil. O yuzden herkes icin en iyi farkli olabilir bana gore.
-
Merkez bankası ve Dışişleri Bakanlığı ile Sayıştayı aynı kefeye koyup karşılaştırma yapmak doğru olmaz.Evet MB meslekleri iyidir.
Zaten MB hayali olan bir Sayıştay istemez.Dışişleri Bakanlığı ise fonksiyonel olarak çok farklı bir yerdir.Ancak benim kanaatim İİBF tercih edilebilir meslekler içinde Sayıştay diğerlerine göre üstündür. -
Ozluk haklarini diger kpss a kadrolarla esitlerseniz,sayistay'in hicbir albenisi kalmaz.Su ulkedeki en cok abartilmis meslektir herhalde.
-
Merkez Bankası ,dışişleri ve hazine benim ilk üçüm .bu mesleklerde tıpkı bir gazeteci gibisindir .İşin yanında genel kültür ,yabancı dil ,yurtdışı imkanları ,başka kurumlara girmek apayrıdır Sayıştay ve idari hakimlik de çokk güzeldir ancak buralar daha memuriyet tarzıdır .her ne kadar idari hakimlik memurluk gibi gözükmese de dosya üzerinden işlem yaptığın için daha klasik iştir .Bir de hakimlik yine de siyasi bir iş bana göre değil .
-
ve bahsettiğim meslekler daha çok fedakarlık gerektiriyor .dışişlerindeyseniz sürekli yurt dışını göze almalısınız .Aile durumu felan sıkıntılı .
Ymm olma durumuna gelince bence hiç önemli değil .tonla vmy aldılar hepsi ymm olup kaçma peşinde .bi 5 yıl sonra herkes olacak ve albenisi kalmayacak