Yeni Atanacaklara Tavsiyeler
-
Herkese merhaba arkadaşlar. Yeni atanan arkadaşların bakması, nelerle karşılaşacağını bir nebze görmesi ve hali hazırda atanan arkadaşların edindikleri tecrübeleri paylaştığı bir konu açmak istedim. Şimdiden fikir verenlere teşekkür ederim.
-
@Godot37 aslında güzel bir başlık.Yani atanınca her seyden önemlisi şükür diyebilmeliyiz ancak hayatımız nasıl şekil alıyor ekonomik anlamda nasıl bir hayat oluyor v.s gibi cevaplar için iyi olur.
-
Güzel bir başlık olmuş kanımca daha önce benzeri bir başlık vardı ama bulamadım
-
@Willsmithh ben de aradım bulamadım hocam. Çok eski başlıklar var ama yeterli bulmadık açıkcası. Köşede ihtiyaç hasıl oldukça bakılması gereken konular bence
-
Atanmadan önce binbir hayaller kurulur atandıktan sonra ise kazın ayağının öyle olmadığı anlaşılır. Şuan ceplerde para olmadığı için 5000 veya 6000 TL muazzam paralar gibi gelir lakin atandıktan sonra daha parayı görmeden kirasıdır faturalarıdır kredi kartı ödemesidir derken maaşın yarısından çoğu gider. Velhasıl atanmak yinede güzeldir. Kendine özgüvenin gelir. Üç beş kruşun hesabını yapmazsın canının istediğini giyinir canının çektiğini yersin. Yeri gelir gözünü karartırsın 1000 TL yi tom ford'a basarsın 1 yıl kullanırsın o ayrı:) ailene küçük hediyeler alırsın izine gittiğinde alışverişini yaparsın dolabı doldurursun annenin gurur dolu bakışı sana fazlasıyla yeter. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun ne diyelim:)
-
@LioN Çok güzel anlatmışsınız.
-
Hocam mesela ben bir kaç soru ekliyeyim.
Ev işe mi yoksa merkeze mi yakın olmalı?
İşyerinde ilişkide nelere dikkat edilmeli?
Giyim için ilk etapta kaç adet takım gerekiyor?
Ben kişisel gelişim için yüksek lisans düşünüyorum ne kadar tolerans sağlanır? Ne kadar faydası olur işe?
İlk haftalar biraz daha heyecanlı geçiyor. Kazanan arkadaşlar neler yaşadı ben çok merak ediyorum örneğin.Tabii ki bunlar atandıktan sonra tali sorunlar. Her şeyden önce şükretmek gerekiyor
-
Twitterda kanaat önderi gibi davranmayın
-
İlk atamada avans çift maaş gibi bişey veriliyor mu acaba
-
@menizarar1 madalya veriliyor
-
@walras12 Dedi twitterdaki kanaat önderi...
-
@walras12 oldum gülmekten
-
@Reşo masumca sormuştum
-
@menizarar1 ayın 15inden kaç gün önce başlarsanız ayın 15inde 1 aylık maaş+15ine kadarki gün sayısı kadar maaş alırsınız. Şöyleki 1 Haziranda işbaşı yapan biri 15 Haziranda 1 aylık maaş+14 günlük (15 de olabilir emin değilim) maaş alır. 16 Haziranda işbaşı yapan 15 Temmuzda 1 aylık maaş + 29 günlük maaş alır.
-
@genclerbirlikli yolluk verilmiyor değil mi başka şehire giderken taşınma parasi harcırah gibi birsey
-
@Willsmithh yolluk verilmez çünkü göreve başlanılmamış oluyor ve görevle ilgili bir seyahat söz konusu değil, harcırah da duymadım hiç. Harcırah Kanununda detayına girilmiştir kimlee verileceğinin.
-
@genclerbirlikli anladım hocam sağlık olsun cüzzi de olsa ev taşıma kiralama masrafı için verebilirler diye düşünmüştüm yanılmışım
-
@Willsmithh kanuna baktım ben de merak edip, memurlar için verilen harcırah var yeni atananlardan bahsedilmemiş.
-
şu liseyi kazanayım rahatım şu üniyi kazanayım rahatım bir atanayım rahatım diye düşünebilirsiniz ama atandıktan sonra rahatlayacağım düşüncesindeyseniz hala rahat olmayacağınız bilin. eğitimi var yds si var yeterliliği var varoğlu var. hayat hep mücadele rahatlama hiç bir zaman bitmiyor maalesef. maaş olayı güzel ama daha iyisini görünce insanoğlu olduğunuz için doymuyorsunuz daha iyisini istiyorsunuz. ama şöyle bir arkanıza bakıp kütüphanede sabahlara kadar ders çalıştığınız zamanlar aklınıza gelince genede halinize şükrediyorsunuz. kazandığım promosyanda 'bu insan ilerde devlete çok büyük faydalar sağlar' dediğim bir çok kişi var. bu buraya nasıl gelmiş dediklerim de var tabi ki ama bunlar her zaman tek tük olacak. zaten bu kişileri üst yönetim de farkediyor. doğru kişilerin alındığını bilmek onlarla iş arkadaşı olacağını bilmek güzel. umarım içinizden de devlete en çok faydayı sağlayacak kişiler atanır inşallah.
-
@hahamas vergi müfettiş yardımcisi misiniz?