29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@mucizeleryolda 350 küsurden 276 a geldi hocam iki soruda yanlıştı
-
mülakat tarihleri ne zaman açıklanır sizce? Öngörülen tarihler nelerdir
-
@birsorumolacaktı Şubat sonu gibi açıklanır
-
Mülakat ne zaman olmuştu geçen sene
-
Herkese hayırlı uğurlu olsun,
Adalet bakanlığı sitelerini takip ediyorum fakat duyuru göremedim, önceki yollardan tecrübeleri olan arkadaşlar aydınlatabilir mi? Süreç nasıl ilerleyecek? -
Arkadaşlar geçen sene 20-27 şubatta e devlet üzerinden mülakat başvurusu yapilmis. Bu sene de tahminen aynı olur. Bu ay sonuna kadar mülakat tarihini öğreniriz.
-
Oy veren sayısı 309 olmuş gene 2/3 ibfli
-
Galiba herkes referans arıyor çok durgun buralar
Keşke şu mülakat ilanlari hemen gelse de Mart ayında mülakatlar başlasa, mayısın sonundaki bayrama kadar komple aciklansa da kurtulsak.
Ama geçen seneki gibi agustosu bulacak gibi duruyor @paretowilfredo üstad Adalet bakanlığında rüzgar nasıl esiyor, 900 kişi daha az mülakat yapılacak, hızlanma olur mu ne dersin
-
Kazanan arkadaşlar hangi kaynaklara çalıştınız bu konuda yardımcı olur musunuz?
-
@2pacalypse Bu yıl istisnai bir durum olarak askıda olan soruşturma hususu var dostum. Soruşturmasız şekilde süreçlere devam etmiyor çoğu kurum şu aşamada. Kimi Kurum soruşturmasız atama yaparken kimileri süreç netleşmedi diye askıya almış durumda. Kaymakamlıkta da her şey hazır bildiğim kadarıyla ancak bekletiliyor süreç. Hakimlik gibi bir meslek için de bunun süreci yavaşlatması mümkün bence. Ama halen rutin takvimin dışına çıkılmış değil, Mart ayına kadar süreçte adımlar atılır diye düşünüyorum. En azından mülakat ilanı ve evrak işleri başlar sanıyorum.
-
@paretowilfredo Anayasa mahkemesinin iptal etmesi yüzünden oluşan durum değil mi?
Ama icra müdürlüğünün belge teslimi daha sınav sonuçları açıklandığı gün başlatıldı. Bugün de süre bitiyor hatta. Mulakatlari da hızlı yapılır. Aynı bakanlık, bir tık alt kadro. Birinde işler bu kadar hizliyken hakimlikte neden sınavdan sonra 8 ay beklemek gerekiyor, anlamak güç
-
arkadaşlar merhaba, e-devlet başvuru ilanı gelmedi hala değil mi?
-
@2pacalypse Evet dostum. Aslında alt kadro olması soruşturmanın belki daha gevşek tutulması adına sebep olabilir. Başka alt meslek gruplarında da süreçlerin yürütüldüğünü görüyoruz ama özellikle üst meslek gruplarında daha az risk alınıyor gördüğüm kadarıyla. Diğer yandan aslında sürecin yavaş işlemesinin tek sebebi bu da değil. Fiziki koşullar da sanıyorum bir nebze etmen oluyor buna. Özellikle eğitim konusunda programların çok sıkışık olması da bir etmen. Özellikle akademi için planlar ne durumda bakmak, sormak lazım. Başlatma dönemi oranın durumuna göre belirleniyor çünkü. Bu yüzden de yavaş ilerleniyor genellikle her sene. Ama dediğim gibi halen normal takvimindeyiz sürecin. Mart olur hala ses olmazsa bir sorarız bakalım ne alemde süreç diye.
-
Bu hafta bir gelişme olur mu sizce
-
@birsorumolacaktı gelişme olsa da olmasa da mesleğe kabuller adalet akademisinin doluluk durumuna göre takvim edildiği için minimum Eylül Ekim gibi kabuller yapılacak. Ben işler hızlı ilerlerse çabuk kabul edilir, hızlı başlarız sanıyordum ama araştırdım ve durum öyle değilmiş yani günü gününe takip etmek boşuna. Sonbahar başlamadan bu iş tamamen bitmeyecek, orası kesin.
Yani özetle nisan-mayıs içinde mülakat, temmuz Ağustos içinde sonuçlar, Eylül Ekim gibi de başlama. Bu takvim bakanlikta gayet rutin ve bozulması için hiçbir sebep gözükmüyor. Dua edelim ki uzamasin
-
ben de açıkçası tam tersi mart nisan gibi mülakatlar olur diorum
-
@birsorumolacaktı martta mülakat olması çok çok zor. Daha ilan gelmedi bile, gelse 1 hafta surucek zaten. 20 Şubat olacak. Belge tesliminden 10-15 gün sonra mulakatlarin fiilen başlaması imkansıza yakın. Minimum Nisan ortaları olur. Sadece idariler yok ki. toplamda 3900 kişinin mulakati var. 3900 kişinin mülakat yapılması en az 1.5-2 ay sürer. Nisan Mayısta olacağı çok açık. Martta olması imkansiza yakın.
-
@2pacalypse tahminimcd 23 mart gib mulakatlar baslar fakat icra mudurlerinin mulakati uzun surerse nisan ortasinda falan baslayabilir
-
@zubizubi geçen sene 11-12 Nisan'da idari adayları mülakata alınmış. Bu sene de bu civarda olsa iyi sayilir. Maalesef kaplumbagadan beter bir hızda bürokrasimiz. Keşke sınav mülakat her şey dahil komple 3 ayda bitirip işlere baslansa ama o işler öyle olmuyormuş biraz araştırdım şu 1 haftadır, halı hazırda akademide olan arkadaşımla falan da gorustum.
adalet akademisinde yurt olanağı sınırlı, öyle önüne geleni serice ise baslatirlarsa akademi stajı geleni nerede yatiracaklar Ankara'da akademi stajı nerdeyse yarisi zaten olasi 1 yıllık staj surecinin. önce 2018 sınavıyla giren adli ve idaricilerin stajını bitirtip ondan sonra 2019 tayfa olarak bizleri alacaklar. Bu da minimum Eylül ayını işaret ediyor maalesef.
Mülakatlar olsa ve sonuçlar aciklansa bile arada minimum 2 ay oluyor. 2 agustosta açıklanan 2018 mülakat sonuçları akabinde stajın resmi başlangıcı 3 Ekim olmuş evet moral bozuluyor biraz ama bir hevesle beklemek yerine kendimize bu aşırı uzun süreçte başka mesgaleler bulmamız lazım bekleyerek geçmez çünkü.
-
@2pacalypse herşeyden önce mülakat tarihi belli olması bile şu süreçte yeter