Askerdeyken Maliye Bakanlığı Sınavlarına Başvuru Yapıp Sınavlara Girebilir Miyim ?
-
Merhaba arkadaşlar,
2020 Kasım yada 2021 Şubat ayında askere gitmem gerekiyor. Askerdeyken Hazine ve Maliye Bakanlığının açacağı GUY gibi sınavlara başvuru yapıp girebiliyor muyum ? Sınav takviminin net olmaması ve artan vaka sayıları kafamı karıştırıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı ? -
@shocking normal şartlarda evet girebilirsiniz ama bu hastalık olayı o zamanlarda ne olur ona bakmak lazım o da tam bir şans ya da şansızlık meselesi hastalık ilk çıktığı zamanlarda terhisi gelmiş askerler terhis bile edilemiyordu doğal olarak
-
Hocam 2021 yaz ayında düğünüm var. Maliye sınavlarına girmek istiyorum. Şubatta mı gitsem Kasımda mı kararsızım. Şubatı tercih edip ilanın ertelenmesinden korkuyorum. Şaştım kaldım.
-
En son ne zaman karar vermeniz gerekiyorsa o zamana kadar bekleyin bu arada belki ilan gelir gelmez salgının durumuna göre koşullar değişir değişmez seçim yapmanız gereken son ana kadar bekleyin süreci takip edin en mantıklısı
-
@snowpatrol, içinde söyledi: Askerdeyken Maliye Bakanlığı Sınavlarına Başvuru Yapıp Sınavlara Girebilir Miyim ?
En son ne zaman karar vermeniz gerekiyorsa o zamana kadar bekleyin bu arada belki ilan gelir gelmez salgının durumuna göre koşullar değişir değişmez seçim yapmanız gereken son ana kadar bekleyin süreci takip edin en mantıklısı
Son gün 31 Ağustos hocam. Kasım celbine başvuru yapsam ilan gelirse 1 dönem erteleme şansım var mı mecburen askere gitmem gerekir mi ?
-
@shocking benim bildiğim kadarıyla Ekim ayına kadar tekrar tecil ettirebiliyorsunuz ama askerlik şubesini arayıp bilgi alın değişmiştir belki bir de şu var sizin tecil hakkınız son değilse yaparlar son ise olmaz şubat mı son sizin
-
Başvuru yapabilirsiniz
Askeralma Yönetmeliği
İzin işlemleri
MADDE 31
(13) Yükümlüler (burası sizi bağlıyor) ile Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında askerlik hizmetine devam edenlerden isteklilere (bu kısım askerliğini ilave 6 ay daha yapmak isteyen personeli kapsıyor sizi değil ) , kamu görevine giriş sınavlarına katılacaklarını belgelendirmeleri şartıyla, Kanunun 28 inci maddesi kapsamında izin hakkı bulunmaması halinde sınav süresince izin verilir.
7179 Askeralma Kanunu
İzin süreleri
MADDE 28 – (1) Erbaş ve erlere muvazzaflık hizmetinin her ayı için bir gün izin verilir.
(6) Bu madde kapsamında verilen izinler askerlik hizmet süresinden sayılır.
(7) Birinci fıkra kapsamındaki izinler için bir defa, yol ve iaşe bedelleri birlik komutanlıklarınca ödenir. Birinci fıkra kapsamındaki izinlerde bir defa gidiş ve dönüş yol süresi verilir. -
@snowpatrol Hocam benim tecil 2021 Aralık ayına kadar geçerli. SMMM Stajı ile 3 yıl tecil ettirmiştim. Şuan işten ayrıldım staja ara verdim tecili bozunca yeniden tecil oluyor mu bilmiyorum. En iyisi yarın askerlik şubeye gidiyim içeri alırlarsa görüşürüm.
-
@dendene Askerdeyken mülakatı kazanırsam sıkıntı olur mu ? Diyelim askerdeyken mülatı kazandım ama askerden gelmeme daha 3 ay var ?
-
@shocking bu ay bitmeden Kasım için tecili bzodurursanız ve 2021 aralığa kadar tecil hakkınız varsa benim bildiğim Ekim ayı ortalarına kadar ya da tarih değiştiyse bilmiyorum tekrar tecil ettirebilirsiniz ama o süreyi kaçırırsanız mecbur kasımda gidersiniz bunu siz yine de askerlik şubeye sorup tarihleri ve süreci netleştirin mülakata kalırsanız da izin verirler mülakat için zaten 20 gün filan izin hakkınız da var sıkıntı olmaz hastalık konusundan dolayı bazı yasaklar olacak seviyeye gelirse zaten sınavlar mülakatlar da ertelenir sıkıntı olmaz bence
-
Hocam mesela tecili bozdurduğunuzda illaki önümüzdeki dönem götürecekler diyede düşünmeyin. Arkadaşımın biri mayıs celbi için tecilini bozdurdu mayıs celbi çıkmadı ağustosa kaldı ve halen covid testi beklediği için askerliğe başlayamadı. Düşünün eylüle 10 gün kaldı daha ortada birşey yok. Ayrıca bu salgın artarsa belki çarşı izinlerini iptal etme düşüncesi de tekrardan doğabilir. Oluşabilecek bütün ihtimalleri son ana kadar düşünün kararınızı öyle verin derim.
-
@crowdingout Bütün ihtimalleri düşününce bataklığa sürükleniyorum hocam
Askerlik şube ile görüşeceğim. Olmazsa Personel daireyi de arayıp durumu sorarım. -
@shocking inşallah hakkınızda hayırlısı olur
-
Olağan durumlarda askerdeyken sınavlara mülakata vs girmeniz için hiçbir sıkıntı çıkartmalar. Lakin covid19 kapsamında askeri kışlalarda alınan kimi özel tedbirler olabilir. Örneğin başka bir memleketten Ankara'ya sınava gelmeniz durumunda dönüşte 14 günlük karantina durumu uygulayabilirler. Neticede askerde koğuş sistemi var ve sürekli insanlar orda iç içe. Yemek spor vs faaliyetlerinin hepsi toplu halde yapılmakta. Askeriyede durum biraz daha farklı olduğundan. Bu 14 günlük karantina süresinin fiziki ortamın müsait olmamasından dolayı sıkıntılı olabilir. Birlikler çok zorunlu sebep olmadıkça çıkış giriş işlemlerine izin vermeyebilir. Yani sonuç olarak olağan günlerde sınavlar asla sorun edilmez rahatlıkla gidilip gelinir. Fakat covid19 gibi olağanüstü bir durumda ne gibi uygulamalar yapılır şuan için bu konuda çok net konuşamıyorum açıkçası.
-
@crowdingout Teşekkür ederim cümleminiz hakkında hayırlısı.
-
@LioN O durumda sınav yapılıp yapılmayacağı da muamma oluyor.
-
Şu an covid nedeniyle askerde izinler vs iptal diye biliyorum. Bu olayı da araştırmanızı öneririm. Askerde falan arkadaşınız varsa sordurun. Bu sıkıntı olabilir. Olağan koşullarda sınavlara girmek vs problem olmuyor diye biliyorum lakin virüs nedeniyle kışlalarda tedbirler daha sıkı gözetiliyordur.