14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
Şahsen sorulara yapılan itirazların kontrol edilip edilmediğine dair şüphelerim var. İtiraz ettiğim 3 alan sorusu Anadolu Üniversitesi'nin kendi kaynaklarına göre dahi hatalıydı. Anadolu Üniversitesi'nin çok ciddiyetsiz ve şeffaflıktan uzak bir sınav süreci yönettiğini düşünüyorum. İtiraz ettiğimiz soruların nasıl değerlendirildiğini bile göremiyoruz.
-
@zorkar birkaç sorunun iptal edildiğine eminim ben. çünkü puanım artmış. soruları da kontrol ederken çok net hatırlıyordum. yine de hangi sorular vs açıklanmalı kesinlikle.
-
@platypus benim puanım da neredeyse hesapladığımla aynı. En son mülakat ve yazılı sınav ortalaması alınacağından mülakata kalanlar için bile haksızlık olduğunu düşünüyorum. Böyle bir hata (umarım hatadır) yüzünden başka alandan olup sıralamaya giremeyenler için gerçekten üzüldüm. Ben yarın kurumu arayacağım. Tatmin edici bir cevap alır mıyım bilemem.
-
Arkadaşlar İletişim alanından mülakata kalan var mı? Ben 40 kişinin iletişim alanından mülakata kaldığını sanmıyorum.
-
@zorkar Sözlü: Alan bilgisi sınavında kendi grubu içinden başarılı olan adaylardan, kadro miktarının
4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Bu 2019'da açılan sınav ilanında geçen ifade. Bu sene ne değişti? -
@işsizdegree hocam aynı durum benim içinde geçerli sonucun incelenmesi için herhangi bi itirazda buluncak mısınız ya da nereden yapılıyo itiraZlar biliyor musunuz Anadolu ünv sistemine yönlendiyor site ama güncel değil
-
Mühendislikten geçen var mı arkadaşlar
-
@hkt evet bnde siteden baktim itiraz açık değil. Yarın açılabilir. Ama itiraz etsem de sonucun değişeceğini düşünmüyorum ayni puani verecekler yine. Sonuçta pardon yanlışlık olmuş deyip listeyi falan değiştirecek halleri yok. Umidim yok yani hocam. Kazananlara başarılar dilerim
-
@avalist İşine gelen oldu diye nasıl da yardakçılığını yapıyorsun bu zorbalığın değil mi seni açıkgöz seni :). Sen iibf-hukukçular olarak hepinizin üniversitede en az 4 sene hukuk mevzuat öğrendiğini yetmedi bir de bu kurum sınavları için senelerce mevzuat öğrenmek için kendinizi parçaladığını benden çok daha iyi biliyorsun. Gel matematiğin yetiyorsa bir hesap yapalım. Aynı şeyi yani binlerce sayfalık mevzuatın kıyısında dibindeki detayları hiçbir şey bilmeyen hukukçu ve iibf li olmayanlara da 20-25 gün çalış gel soracağız diyorlar. Bu mevzuat 10 puanlık kısım. Ben ancak 6-7 doğru yapabildim. 7 puan kaybım var demek bu. Eğer bu mevzuat sorulmasaydı 68/90 (10 puanlk bölüm kalkıp 3 puan eksildiği için) yani oran-orantı hesabıyla 100 üzerinden 75-76 alacaktım. Hatta zaten ilanda kendilerinin yazdığı gibi her bölüm kendi grubuyla sıralansaydı zaten kazanacaktım. Bak bu adamlar kendi yazdıkları ilana bile mugayyir gayrimeşru iş yapıyor diyorum. Çünkü işlerine böylesi geldi. Emin ol insanlara da mülakata sadece bu adamların beni görünce yüzlerinin alacağı şekli görmek için gideceğim diyordum. Alınmam vs. gibi bir durum yoktu çünkü herkes adamını-torpillisini-kayıracağı kişiyi ayarlamıştır zaten. Daha evvel de 4 defa uzmanlık mülakatına ilk sıradan-2. sıradan kalıp elenmiştim çünkü. Ki zaten birilerinin kendini parçaladığı bu sınava gece 2-3 saat mevzuata teorilere göz gezdirip girmiştim sadece nasıl olsa havada süzülüp parende bile atsam alınmam diyerek. Umuyorum işe alınırsın. Birbirinizin müstehakısınız çünkü.
-
"Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dahil) sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır."
Bu seneki alan sınavı ilanına böyle bir ibare yerleştirmişler. Yani havuz sistemi yapacakları ortaya çıkıyor. Ben bu kadar da ciddi bir adaletsizlik yapabileceklerini düşünmemiştim onun için yaptığım yorumun bir kısmı yanlış oldu.
Havuz sistemi yapılmış ve bundan dolayı iibf-hukuk mezunu olmayanların üniversitede bu dersleri hiç görmedikleri, kurum sınavları için de mevzuat üstüne mevzuat ezberlemiş oldukları için bilgi eksiklerinden dolayı neredeyse hiçbir şansı yokmuş zaten.
Bir iddiam da var. Bu sınavda mülakata kalan ilk 121 kişi içinde "psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümleri" ve "Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri"nden mezun olan kaç kişi var geçen sene yaptıkları gibi açıklasınlar. Yüzde 10 yani 12 kişiyi geçiyorsa bir daha asla konuşmayacağım bu konuda hatta bir şekilde itirazlar vs. dolayısıyla mülakata kalırsam hakkımdan feragat edeceğim. Delikanlı sözü.
Bu arada sadece zevk için beyin fırtınası teatisi olsun diye yazıyorum meselem ortamı germek değil . Bana olan oldu çünkü "Ölmüş eşek kurttan korkmazmış.":)
-
@bezgin 1-2 düzeltme...
"...Ben bu kadar ciddi bir adaletsizlik yapabileceklerini "düşünmemiştim ve bilmiyor haldeydim"...
Havuz sistemi yapılmış ve bundan dolayı iibf-hukuk mezunu olmayanların üniversitede bu dersleri hiç görmedikleri, "iibf ve hukuk mezunlarının ise" kurum sınavları için de mevzuat üstüne mevzuat ezberlemiş oldukları için bilgi eksiklerinden dolayı neredeyse hiçbir şansı yokmuş zaten. -
Gercekten inanilmaz bir durum var ortada. Tum bolumleri ortak degerlendireceksen 2. Sinavi neden yaptin ? İlk sinava gore degerlendirseydin alan muhabbeti neden var ? Bu nasil bir degerlendirme sekli gercekten inanamiyorum.
İletisimden 3 soruyu universiteden hocalara attim onlar bile iptal olmali derken oldugu gibi siralanmis. İptal edilen soru vs yok
-
ibf mezunu hukuk bilgisi çok iyi olan bi arkadaş vardı onun yorumunu çok merak ediyorum .
-
Geçen seneki alımları hukuki açıdan uzun uzun irdeleyip hepimizi aydınlatmıştı şimdi neden bi şey yazmıyor merak ettim sadece
-
Bu alımıda aynı aşk ve şevkle yorumlayabilir mi acaba bize
-
@gfbserkangfb hocam o 3 sorunun cevabı yok zaten. Medya okuryazarlığı sorusunda bütün şıklar doğru mesela. Yani o soruda bütün şıkların doğru olduğunu görünce yanlış doğruyu götürmüyor deyip bir şıkkı işaretliyorsun. Bütün şıklar doğru olduğu için de her halükarda %20'ye düşmüş oluyor haksız yere doğru cevabı vermiş olma ihtimalin. Bu üç soru bile 3*2 den 6 puan ediyor, ki ikisi bile doğru olsa bu benim mülakata kalmama zaten yetiyordu mesela. Böyle zavallı zavallı gidiyor işte bu memlekette işler...
-
@bezgin ben mi yanlis hatirliyorum, ilk ilanda hukuktan su kadar kisi iktsat isletme su kadar kisi iletisim bolumunden 10 kisi seklinde cikmadi mi bu ilan ? Alan sinavindan sonra bolumleri karistirmak nedir ya ? Kesinlikle cok buyuk yanlislik var bu aciklamada. Gecen sene ayri ayri verdi 2. Sinavi yapmadi, bu sene 2. Sinav yapildi ortak verildi kafalarina gore takiliyorlar. Yarin kesinlikle arayacagim bu is boyle olmaz
-
İletişim başkanlığının tarihi ne ki bi kurum kültürü olsun.Kendi yönetmeliklerine bile uymuyorlar.
-
gerçekten merak ediyorum mühendis kadrosundan mülakata kalan arkadaş var mı varsa lütfen ses versin yoksa bilişim uzmanlığı kadrosuna iletişimci - hukukçu almak kadar komik bir durum olmayacak
-
@bezgin Hocam bu seneki ilk çıkan sınav ilanında da böyle bir ifade var. Buradan her alanın kendi içinde değerlendirileceğini anlıyorum ben. "(4) Sözlü: Alan bilgisi sınavında kendi grubu içinden başarılı olan adaylardan, kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır."