85+ alan puanı olupda atanamayanlar
-
@lostfreedom hocam puan 90 yds de var ve torpilliler yüzünden eleniyorum .elenen çok kişi de var biliyorum .Bunda da şöyle bir sıkıntı oluyor torpilli bir kişi en az 3 4 listede oluyor .sen yedekteysen ve o kişi tercih etmezse gelebiliyor .Onun haricinde hep aynı kişilerin adları oluyor .
-
@lostfreedom aynen 6 kurumdan elendim yds c de var olmayınca olmuyor işte keşke dediğin gibi olsa
-
Valla benim kpss den 90 puanlarım var keza arkadaşımın birinin 92 puanı var ve atanamıyoruz.85 puan ve üstü kim ne derse desin ciddi puanlardır hocam.80 puan üzeri olup yds 70 puanınız olursa tadından yenmez.Alimlarin olmamasının bu duruma sevk ettiğini düşünüyorum.
90 puan ve üzeri puan almakla iş bitmiyor.
Keşke daha önceleri yds ye ağırlık verseydim.
Kısaca artık guy olmak bile çok zorlaştı.90 la guy mülakatında elenme dönemi bitti.Eskiden 90 puanı olan adamı başka kuruma kaçar düşüncesiyle eliyorlardı.Simdi ekmek aslanın şirdaninda çok gizli bir bölümde.Onu bulup çıkartmak gerek. -
90 üstü alanlar bile bu kadar yakınıyorsa ne yapacağız biz yahu
-
@Khazad-Dum tek başına 90 üstü puan olacağına 80 kpss+70 yds olsun daha çok iş görür
-
Mezun olalı 1,5 yıl oluyor kpssye ilk kez hazırlanarak giricem ama sadece alana hazırlandım gy gk kötü 85 üstü alamazsam ne yapıcam bilmiyorum tavsiyeleri olan var mı özelde nasıl iş bulabiliriz ya da hangi pozisyonlarda bulabiliriz gerçekten hiç fikrim yok bu sene olmazsa ki umarım olur seneye tekrar hazırlanmalı mıyım kafam çok karışık benimde tecrübeli arkadaşlar özelde çalışıp hemde sınava hazırlanabilenler var mı merak ediyorum
-
@magicianrapsody gkgy puani nerdeyde hic etkilemiyor. cok iyi yapmissin calismamakla
-
@BuzdevrindekiSid p48 puanını yüzde yirmi etkiliyor diye biliyorum ama ne kadar etkisi olur bilmem fakat denemelerde net olarak 55 neti geçmiyor o yüzden çok kötü gy gk kısmım
-
@BuzdevrindekiSid aşırı yanlış bir bilgilendirme. Bilmiyorsan ya öğren ya sus, çok iyi bir prensiptir. @magicianrapsody bak kardeşim alandan güzel netler yapıp GK-GY'den patlamış biriyim ben. Benim gibi de birçok kişi var. Alan soruları kolay olduğunda, belirleyici olan GK-GY olur mesela.
Ya da zor diyelim puanı GK-GY'den toplarsın. Aşırı derecede önemlidir yani bilgin olsun. -
@conqusator sapma sapan bilgilendirme milleti. hkonuşurkende haddini bil .hitabetine dikkat et.
GKGYDEN 65-70 net yapsan yeter. Yüksek puanlı bütün arkadaşlarım alandan yaptı. Gkgy ye çalışanlar hep 85-90 aralığında kaldı. Gkgkyyi sallayanlar 90-100 aralığında kaldı. GKGY marjinal faydaası aşırı derecede düşük bir alan.
Puan hesaplama sitelerine girip bakabilirsin. boşuna gkgy çalışıp zamanını harcama . 1. yıl kpssde en büyük pişmanlığım gkgy çalışmak oldu.
-
@magicianrapsody Puan hesaplama sitelerine girip bakabilirsin. Eğer 65-70 net yapabiliyosan gkgy de hiç bakma bile. Bakan herkes pişman. Alan çok daha önemli. 90 Üstüne çıkmanın anahtarlarından biri bu. Tüm alan derslerinden 30 net üzerine çıktıktan sonra gkgy ye başlanabilir ancak.
-
@mozart1 Öncelikle başlıktaki -da ayrı yazılacak. 85+ puan maalesef atanılacak bir puan değil.Atamadan kastınız nedir anlamış değilim. 95+ puanınız olursa şayet açılan tüm kurum sınavlarına girebilirsiniz. En az sayıda alımda dahi sınava girme şansınız olur. Ancak 100 puan alsanız dahi atanmanızın bir garantisi yok kpss puanı ile atanmanın bir alakası yok kaldı ki 85+ puan iibf camiası için yüksek bir puan değil maalesef.
-
@BuzdevrindekiSid "saçma sapan" "had bilme" çok itici söylemler, entry'm silinmesin diye seviyene inmeyeceğim klavye şövalyesi arkadaş.
Elindeki done ise senden gülünç; "puan hesaplama siteleri" yahu koskoca üniversite mezunu, kpss'ye daha evvel girdiğini iddia eden birisin, pür yüzdelerin, kağıt üzerinde olduğu gibi hesaplanarak, puan hesaplandığını sanman kadar seni küçük düşürecek başka bir şey yoktur, kimse görmeden silinmesini iste bence.
Bu sınava 3 kez girdim üçünde de, belki ben başarısızdım o ayrı, çevremdeki analizleri katmama gerek bile yok öğrendiğim 2 gerçek; maliyede özgün soru çözmek gerektiği ve gk gy'nin aşırı önemli olduğu.
Alican Dovletov'un twitter hesabından da teyit edeceğin üzere bu bilgi birkaç kez doğrulanmış ve bilimsel bir bilgidir.
Algıda seçicilik yapma; kimse alan yapma demedi soran kişiye, diyoruz ki alan elbette yapılacak fakat gk-gy müthiş öneme sahip. Alansız bir örnekle haklı çıkamazsın.
İnş anlamışsındır vallahi yoruldum... -
@conqusator Bu bilgi aşırı derecede yanlış bir bilgi. Alandan 65-70 net civarı yapıyorsan daha fazla çalışmanın marjinal faydası aşırı düşük. Çalışmaya kesinlikle değmez. Tecrübeyle sabit. Alanı boşveren tüm arkadaşlarım 90 üzerine çıktı. Boşvermeyenler pişman oldular.
Puan hesaplama sitelerine laf atıyorsun. Geçmiş kpss netlerini girdiğinde sana aldığın notu doğrudan veren siteler var. Standart sapma tabiki var ama kpss de etkisi çok az.
Sen hadsiz birisin. Senin ilk yorumunun seviyesine indiğim için hatalıyım.
-
@BuzdevrindekiSid "alanı boşveren tüm arkadaşlarım 90 üzerine çıktı, boşvermeyenler pişman oldu." Bu cümle nedir? Ne anlatılmak istenmiştir? Herkes merak ediyor.
O siteleri yaz da millet de öğrensin vallahi hayranım bu özgüvene olmayanı ölçebilen site, helâl olsun.
Daha hâla ısrarla alan yapmayan ama gk-gy yapanlardan örnek veriyorsun demek ki idrak ayrı bir meziyet.
Alan ZATEN çalışılacak, yapılmak da zorunda, yanı sıra sağlam bir gk-gy yapmak gerekir. Bunun aksinin iddiası tecrübesizlik ve bilmişliktir.
Alana hazırlananların birçoğunun alan derslerine ağırlık verdikleri, o nedenle gk-gy DE yapanların, oldukça öne geçtikleri yıllardır bilinen bir şeydir, çok yazık.
İnş diğer tecrübeli arkadaşlar da gürür okurlar da seni aydınlatırlar. -
@conqusator Sözlerin safsatadan ibaret. İnsanları yanlış yönlendirmeyi bırak. Alandan tüm derslerde 30 net üzerine çıkmadan gk gy ye girilmemesi gerek. Sınavdan yüksek alan diğer insanlarla konuşursan aynı şeyi söylerler.
-
Benim bildiğim gy gk de önemli az ya da çok bir de şu var gy gk nin hedeflelenen puan türündeki yüzdesi en az yüzde 20 lik bir dilimi varsa baya etkiler
-
@BuzdevrindekiSid insanları neden yanlış yönlendireyim? Ben ne kazanacağım? Safsataya girme haddini kendimde neden bulayım? Burası makul bir forum. Ben ne kazanacağım?
Senin gibi 100 üzerinden 1.75 birim tecrübe ile kesin ve net bir şekilde "gk-gy önemli değildir." demektense makul ve mantıklı bir şekilde izah etmeye çalışıyorum sen hâla, sanki ben "alan önemli değil, gk-gy önemli" demişim gibi ki buna bilimde saman adam safsatası denir, cevap veriyorsun.
Tek ve sağlıksız argümanla bir tartışmaya girmen, tartışmış olduğun anlamına gelmez. Argümana gel: puan hesaplama sitesi ve birkaç arkadaş... -
@conqusator Sana delil sunarak ilerliyorum. Sunduğum delile laf atıyorsun. Sadece kendini haklı çıkarmaya odaklanmışsın.
Düzgün bir puan hesaplama sitesi bul. Geçmiş sene girdiğin kpss netlerini yaz. Sana Aldığın puanın aynısını verecekler.
Eski yıllardaki puan karşılığınıda verecekler. Standart sapmanın yıllara göre puanları çok etkilemediğini göreceksin.
Daha sonra deneme yap gkgy 70 net yaz. Gkgy yi yukarı aşağı oynat. Değişimin neredeyse olmadığını göreceksin. Alanı yukarı aşağı oynattığında ise kayda değer farkı göreceksin.
GKGy belirleyici değil. Alan belirleyici. GKGY gereksiz aşırı yük. En son alan bittikten sonra halledilecek konu gkgy.
-
@conqusator İlk yorumundan itibaren sürekli cümlelerinin içine küçümseyici ifadeler yerleştiriyorsun. Senin gibi saygısız ,tartışma kelimesinin anlamından bi haber birini muhattap alarak yeterince seviyemi düşürdüm. Daha fazla cevap bekleme benden.
Yazık sadece yazık. Bu hale nasıl gelebildin.