Kamuda çalışırken hukuk okumak?
-
Merhaba arkadaşlar. Kamuda çalışırken aynı zamanda hukuk okuyan var mı acaba? Diyelim ki devam sorununu bir şekilde hallettik. Sınav haftaları nasıl oluyor? İzin alınabilir mi? Aynı il olması gibi bir şart var mı? Bu şekilde okuyup bitiren oldu mu?? Başka zorlukları var mı?? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim!
-
şahsen kendim gelecek sene için okumayı düşünüyorum bu sene Allah izin verirse Adalet Bölümü mezunu olacağım aynı zamanda cezaevinde kurum katibi olarak görev yapıyorum birkaç üniversiteye sordum devam zorunluluğu yokmuş ve 3 sınıftan başlatıyorlarmış, sınavlar meselesine gelirsek yıllık izin ve mazeret izinlerinizi kullanabilirsiniz.
-
@themustafakemal başarılar dilerim hocam. Ben de benzer bir durumdayım. Henüz yeni atandım. Bu sene tercih vermeyi düşünüyorum. Bahsettiğiniz izinleri kullanmada bir problem olmaz herhalde değil mi??
-
@themustafakemal Hangi üniversiteler hocam buradan ya da özelden paylaşabilir misiniz ben de aynı usulden devam etmeyi planlıyorum da
-
@themustafakemal 3. Sınıftan başlatan okullar hangileri, şahsen ben iktisattan da tonla ders saydırmama rağmen anca 2ye intibak ettim ve alttan da yine 6 7 tane ders aldım.
-
Hocam ben de biraz araştırdım ama öyle direk 3ten başlatan yok gibi. Daha çok 2den başlatıyor üniler. Devamsızlığı da çok problem etmiyorlar. Fakat sınav haftaları mesela!! Hem çalışıp hem her gün nasıl sınava gidilebilir ki?? Bir yazıda tamamen amirin inisiyatifinde olduğu yazıyordu. Yani izin vermeyebilir de idare edebilir de şeklide bir yorum vardı.
-
Aslında forumda mutlaka okuyan arkadaşlar vardır. Bizlere tecrübelerini aktarırlarsa çok güzel olur..
-
Selçuk uni de devam zorunluluğu yok.ancak 3.sınıftan başlatmıyolar diye biliyorum
-
Dgs ile hukuk kazanmak da zormuş; benim bu sene olmadi. Sınavda hız çok önemli.
-
@sbf1983 evet hocam çok haklısınız. Ve sanırım matematik netleri çok belirleyici oluyor. Benim türkçe 50 ortalamam da 3.5 ama mat 30 old. 286 da kaldım. Muhtemelen benim de olmayacak devlet. Ve her geçen gün katılan sayısı da artıyor.
-
@ridvan hocam nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ben eger olumlu olsaydi bana en yakin olan sakarya hukuku yazacaktim tabi puan olarak da nispeten dusuk. Sinav zamani yillik izin falan idare ederim diye dusunmustum. Cok uzak bir il zor olur izin vs olsa da bence. Devam sorunu cok olmaz diye dusunuyorum benim okudugum donemde ankara hukukta sinavdan sinava okula gidenler vardi, degismis midir bilemiyorum tabi, bahsettiğim 2005 yılları.
-
@ridvan ben sırf sınav haftaları sıkıntı olmasın diye Ankara hukuk yerine yakın ve daha kolay olduğu için Hacıbayram hukuk (eski Gazi hukuk) yazdım. Okumaya başlamadan önce Başkanlıkla görüştüğümde işimi aksatma kaydıyla gidebileceğimi söylediler, yardımcı oldular. Sınav haftalarında başkanımıza önceden bildiriyorum, sınavdan yarım saat önce kurumdan ayrılıyorum ve gidip geliyorum. Toplamda 2 saati bulmuyor sınavlara gidip gelmem.
Ders çalışmaya da sınavlardan 2 hafta önce işten geldikten sonra 2 saat dinlenip başlıyorum her dersi sınav haftası başlamadan 1 kere bitirmeye gayret ediyorum daha sonra da sınavdan önceki akşam bir tekrar yapıyorum öyle giriyorum. Bu şekilde 4. Sınıfa kadar geldim alttan sadece 2 dersim kaldı onlar da 1 2 puanla.
Ek olarak daha hiç derse gitmedim devam zorunluluğu yok, geçen dönem seçmeli bir derste yoklama alacağını söylemişti hocamız, o derse gitmek için izin almıştım ama sonrasında hastalık patladı okullar tatil edildi zaten.
-
@sbf1983 hocam benim ikamet belirsiz şu an, il tercihi yaptım bekliyorum. Vakıf üni gelir ama il belli olmadığı için büyük risk olur. Bir de ilk yılım olacağı için izin vs. nasıl olur kestiremiyorum. Sanırım biraz bekleyeceğim ben de.
-
Dostlar selam, bu sene dgs'ye grdim ben de, siralama 125, Ankara siyasal isletme mezunuyum, ders saydirabilecegim, 3'ten olmasa da en azindan 2. Siniftan baslayabilecegim ve ustten ders alabilecegim tavsiye edebileceginiz bir okul var mi?
-
@genclerbirlikli arkadaş adalet bölümü bitirmiş belki o yüzden 3 ten başlayabilmiştir iibf bölümlerinde ise en fazla ders saydırma olur o da üniversitesine göre değişir ben de öğretmenlik okumak istemiştim aynı dersler olmasına rağmen bazı dersleri satmamışlardı bile tekrar alacaksın demişlerdi
-
@snowpatrol *saymamışlardı
-
@snowpatrol ben de adalet bitirdim dgs ile geçtim
-
@mülki mezuniyetten 5 sene geçmemişse hacıbayram sayıyor. Ben de siyasal iktisat mezunuyum aynı şekilde bi çok ders saydırdım baya işime yaradı. Yalnız onaylı ders içeriği istiyorlar ve belli bir süresi var
-
@genclerbirlikli tesekkur ederim, 2016 subatta mezun oldum kil payi kurtariyorum o zaman, eger hacibayram yazarsam sizi birkac soruyla daha rahatsiz edebilirim
-
@mülki evet evet ucundan kurtarıyor, hukuklari saymıyorlar ama öyle bir durum da var şimdiden söyleyeyim. Tabi sormak istediğiniz soru varsa yardımcı olurum elimden geldiğince