Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 1044 Personel Alıyor
-
Öyle bir dönem yaşadık ki bütün alımlar çakıştı. Tamam çakışsa da razıyız ama Gtb, kyk, ptt derken bir de Guy geldi. Kimin ne yapacağı belirsizleşti. Doğal olarak bu çakışma kyk puanlarının da biraz yüksek kapatmasına sebep olacaktır.
-
@rlg anladım hocam peki bu surekli bir söylenti var başvuru kayıt belgesi çıktı almak gerekli miydi
-
@brzezinski
Gerekli degil hocam -
@rlg tamamdır sagolun
-
Arkadaşlar konuyla pek alakalı değil ama birşey sormak istiyorum. Tabi bu soruyu sordum diye bana laf sokacak arkadaşlarda çıkacaktır ama art niyetli birisi değilim baştan söyleyim. Sorum şu olacak. Bildiğiniz üzere KGM ösym üzerinden atamayla sözleşmeli personel alıyor. Eğer bu alımda tercih yaparsak hazirandaki merkezi atamada tercih yapma hakkımız yanıyormu?
-
@sersev58
Hazirandaki alim sozlesmeli alim degil kadrolu oluyor bildigim kadaryla o yuzden tabiki haziranda puaninizi yaparsiniz,KGM tercihinizi yapin sozlesmeli alim cunku. -
@rlg forumlarda falanda araştırdım ama hala emin olamadım kimisi hakkın yanar diyor kimisi yanmaz diyor kararsız kaldım. Amacım kadroyu yakmak değil zaten. Bir an önce işe girmem lazım o yüzden her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum.
-
@sersev58
Puaniniz kadrolu birimlere yerlesince yanar bu kadar net.sozlesmeli hangi birime tercih yaparsaniz yapin hatta yerlesin kadrolu istediginiz yerlerin alimi olunca tercih yapabilirsiniz.@Antimülakat hocam sizde yorum yapar misiniz lutfen. -
@Antimülakat hocam arkadasa bir donut yapar misiniz.
-
@sersev58 Sözleşmeliden kadroluya geçiş için hiçbir engel yok. Sözleşmeliden sözleşmeliye geçiş için ünvanlar aynı olursa bir yıl bekleme şartı var. Sizin bahsettiğiniz durumda ünvanlar farklı olduğu için (Yurt yönetim personeli-Mühendis) istifa edip geçmenizde hiçbir engel bulunmuyor. İlgili kanunu aşağıya olduğu gibi bırakıyorum.
(Ek: 22/11/2010-2010/1169) Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.
Sözleşmesini;
a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,
b) Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,
c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan,
tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler. -
@rmazandavulcusu
Guzel oldu aciklama tsk'ler. -
@rmazandavulcusu @rlg Anladım hocam teşekkürler.
-
@sersev58 Rica ederim. Hocam bu sizin için önemli bir karar. Benim sunduklarımın yanında ayrıca sizin de araştırmanızı tavsiye ederim. Sözkonusu olan sizin hayatınızken başkalarının(ben dahil) dediklerine fazla güvenmeyin.
-
@rlg Rica ederim.
-
@rmazandavulcusu Araştırıyorum hocam zaten o yüzden emin olamadım bende herkes farklı birşey söylüyor. Bimerede yazdım cevap bekliyorum. Eğer zaten dediğiniz gibi merkezi atama hakkım yanmıyorsa benim için sıkıntı çıkmaz.
-
@sersev58 sözleşmeli alımlarda atanan kişinin merkezi tercih için puanı yanmaz. Sözleşmeliden usulüne uygun şekilde ayrılmanız durumunda 657 kadrolu memur olarak başlayabilirsiniz.
-
@Antimülakat Hocam kafama takılan olay kadronun sözleşmeli olması değil. Ösym merkezi atamadaki gibi yapıyor alımı. Yani direk tercih yapılıp yerleştiriliyor.
-
@sersev58 hocam merkezi tercihle atanmanıza mani olmaz diye düşünüyorum ama yine de ösym'yi yine de aramanizda fayda var.
-
@Antimülakat Tamam hocam teşekkürler.
-
@rlg Teşekkürler.