Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
@pyle birbirimize yardım etmek için bir arada olduğumuz bu forumda amacı insanlara yardımcı olmak değil boş post kasmak olan kişilere cevap vermeyin. Sonra konular çok acayip uzuyor.
-
@May Aynen öyle hocam
-
Arkadaşlar bu başvuru formu başvuruyu yaptıktan sonra sizde çıktı mı yoksa daha sonradan önümüze çıkacak olan bişey mi
-
tecili yapan kuruma üniversiteyi mi yazıyoruz arkadaşlar
-
Merhaba arkadaslar bir sorum olacak
Normlar çatışmasına türkiyeden örnek olarak ne verebiliriz ? -
@gizemaydın dernekler kanunu ile medeni kanunun derneklerin mahkeme kararı üzerine kapatılmasının.5018 ile anayasanın kesin hesap kanun tasarısının tbmm sunulma süresi açısından farkı gibi.
-
@ucanizmirli askerliği nasıl tecil ettirdiniz eğer okul tarafından yapıldıysa direkt üniversite adını yazarbilirsiniz ama askerlik şubeye gittiysen MSB xxx askerlik şube diye yazabilirsiniz
-
@master ben bi işlem yapmadım tecil için o zaman okulun adını yazayım. Eyvallah
-
@Oruçreis teşekkür ederim
-
referans kısmını boş bıraksak birini veya her ikisinide başvurumuz geçerli olur mu? bilgisi olan var mı
-
@Oruçreis kesin hesap kanunu için anayasada kanunda aksi bir düzenleme yoksa diyor ozaman bunu normlar çatışmasına örnek olarak gösteremeyiz gibi ?
-
@gizemaydın o kadarını hatırlayamadım anayasaya şimdi bakacam.eğer dediğiniz gibi ilgili maddesinde böyle bir hüküm varsa çatışmaya meyil vermez.
-
Başvuran sayısı kaç oldu
-
@gizemaydın normlar çatışmasına örnek şu verilebilir hatta o dedğiniz soru 2015 vmy sorusudur Anayasa madde 90: usulüne göre yürürlüğe girmiş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi sebebiyle cıkacak ihtilaflarda milletlerarası anlaşma hükümleri esas alınır. bu maddeye göre milletlerarası anlaşma hükümleri kanunlardan daha üstün tutulmuş
-
@Lex-fori evet vmy sorusu tesekkürler cevabınız için
-
@gizemaydın sınava girmiştim oradan biliyorum zaten
-
@Lex-fori zor bir soru olmus sanırım
-
@gizemaydın üniversitede uluslararsı hukuk hocamız anayasa madde 90 ı ezberletmişti ordan aklımda kalmıs yazmıstım
-
@Lex-fori anladım sınav baya kapsamlı bir çalışmayı gerektiriyor sanırım büyük bir ihtimal sıralamaya girerim yani yazılı sınava girmeyi hak kazanırım ama sınava özel bir çalışma yapamadığım için pek umudum yok
-
@gizemaydın gecen sene senin gibi düşündüğüm için 1.3 puanla kaybettim kesinlikle zor bir sınav değil adamaklıllı calısmadım ilk klasik sınavımdı