2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
Gelir dağılımı sorusunun cevabını ikincil gelir dağılımı olarak düşünüyorum. Çünkü birincilde müdahale yok sektörelde üretim sektörleri arasında dağılım olur hizmet sanayi tarım v.s gibi. İkincilde devlet müdalesi ön plana çıkıyor. Ben bunu düşünerek ikincil yaptım pek kimse bu şıkkı işaretmiş olmasa da.
-
@A.smith bnd aynı mantıkla yatırımlı şıkkı yaptım yatırımlarla buhran döneminde işi olmadı diyerekten
-
Ben destekleme alımının direk olduğunu düşünüyorum çünkü bi para veriyor sonuçta ama sosyal yardımlar örnek veriyorum kömür yardımı falan dolaylı oluyor. O sorunun cevabı sosyal yardımlar bence.
-
@De_lorean o arazilere amortisman ayrılmıyor özel fon olmayabilir dedi arkadaş ama inş çıkar son dk değiştirdim üzülürüm yanlış çıkarsa
-
7/A ya göre değil sorusu direkt ilk madde ve malzeme gideri olmayacak mı
-
@ekonomistt1 aldığım notlara baktım şimdi devlet eğer piyasa fiyatının altında bir mal sunuyorsa dolaylı, piyasa fiyatının üstünde bir alım yapıyorsa (destekleme alımı gibi) dolaysız oluyor yazıyo. O yüzden ben de sosyal yardım yaptım
-
@ekonomistt1 Bu dolaylı transfer sorusu çıkmış sorularda vardı destekleme alımıydı cevap
-
@2525 kardeş bende ikincil yaptım devlet müdahalesi diyordu
-
@rextak aynen hocam doğru olduğunu idda etmiyorum ama fikir yürüterek vardığım bir sonuçtur
-
@safiTÜRK69 o sorunun cevabını hatırlamıyorum ama duran varlığını arttıran şıktı 3 ü biri arttırmıyordu formül aklıma gelmedi ordan yaptım o şıkkı da hatırlamıyorum inşallah odur
-
@ucanizmirli işsizlik parasının ne olduğunu düşünüyorsunuz peki.
-
@2525 yani parasal bir yardım olduğu için dolaysız transferdir herhalde
-
@ucanizmirli hocam onu diyorum işte sosyal yardımdır işsizlik parası. Sadece maddi mal şeklinde düşünmeyin
-
@Ülkü hangi yılda çıkmış o soru hatırlıyor musunuz
-
@2525 açıkçası sosyal yardım diyince akla hem kömür, makarna, ücretsiz eğitim gibi sosyal yardımlar gelir hem de işsizlik parası gibi yardımlar da gelir ama soruyu okuyunca aklıma ilk olarak destekleme alımlarının dolaysız transfer olduğu not aklıma geldi o yüzden sosyal yardım dedim
-
@jungss endirekt giderler hizmet üretime kaydediliyor.fakat ben şundan emin değilim hizmet üretim diyorlar ama amortisman ayrılması departman olarak ayrılıyor mu?
-
@ucanizmirli benim direkt elediğim bir şıktı sınav esnasında. Valla gib in cevap tarzına pek güvenemiyorum cevabına ne der bakalım.
-
@Ayşem Hatırlayamıyorum. Sadece ilk çıkmışta çözdüğümde yanlış yapmıştım oradan aklımda kaldı. Şu ihracat sübvansiyonu sorusuda çıkmışlarda vardı diye hatırlıyorum
-
Şu mu bu mu içim şişti açıklansa da kurtulsak
-
@2525 bnde ikincil yaptım.soruda özel ve kamu ayrımı yapmıştı değil mi soruyu bi arkadaş yazmıştı