2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@hayde35 Arkadaşım sen taşıtı yenilemek istediğinde aradaki karı özel fona kaydetmiyor musun ? Kaydediyorsun. Peki neden Kaydediyorsun? Çünkü yeni aldığın taşıtın amortismanindan bu karı düşeceksin. Demek ki neymiş ozel fonla amortisman arasında güçlü bir bağ varmış. Peki senin paylaştığında ne diyor ? Amortisman 2 madde hariç arazilerde uygulanmaz diyor. Peki amortisman ayiramadigin bir durumda özel fon ne işine yarayacak ?? Hadi bi cevap ver ?? [bağlantı metni](link url)
-
Ya arkadaşlar arazi duran varlık degil mi yenisini almak için sattığımızda özel fonlar hesabı çalışmaz mı soruda hatırladığım kadarıyla amortisman geçmiyordu bildigin yenisini almak için duran varlık satmışız bu daözel fondur Yani bence
-
@angarabebesi artik soru tartismayi gectiniz sacmalamaya basladiniz nerde 0.4 vardi uydyrmayin. En dusuk 0.5 ti. Soru tartismayi da bırakin artik yeter arkadaşlar bikmadiniz mi
-
@Mimar bıktık
-
@vmyveyagtbmy ben karar düzeltmenin kalktığını biliyorum onu sormadım, kanun yararına bozma kanun yararına temyiz olarak değişti.ben kanun yararına bozma yaptım sınavda acaba temyizide verdide heyecandan mı görmedim dedim.o yüzden şıkları sordum.gib sanırım yeni değişiklik olarak almamış eski haliyle sormuş
-
@kpssa hayır kardeşim kanun yararına temyiz yoktu zaten bunların ikisi aynı onu söylemek istedim
-
@hayalimsgk bi arkadaş hocasına sormuş kara kaydedersin demiş.diğer bi arkadaş VMY de çıktı özel fonlar cvbı diyor.bakalım bekleyip görücez
-
@vmyveyagtbmy tamam çok saol : )
-
Tarım arazisine amortisman ayrılır orda boş dolu veya tarım arazisi demiyordu. yenileme amaçlı arazi satacakmış. adam arazisinin manzarasını beğenmemiş. deniz kenarında arazi alıp çadır kuracak ne amortismani.
-
Arkadaşlar malum bu yıl geçen yılki gibi kolay değildi . Önceki yıllarda nasıl geliyormuş puanlar kaçla kapatıyormuş .75 e kadar düşer mi
-
@TugayÇ neden peki onuda açıklayabilir misin neye göre?
-
Guyun bütün çıkmış sorularına bakarsanız muhasebe sorularının çok kolay olduğunu görürsünüz bu arazi sorusunda da duran varlık yenileme amaclı derken özel fonları doğru kabul edecek bence ayrıntıya ineceğini sanmıyorum
-
Danıştay sorusunda cevap neydi?
-
Bu gece acıklanma ihtimali var mı ? beklemelimiyiz yoksa hic heyecan yapmayalım mı ?
-
soruyu hazırlayan arazi demiş üstüne bunları şaşırtayım biraz demiş, yenileme kelimesini koymuş.
-
Bi an sıçradım net yanlışların üstüne birde yanlışlıkla somradan işaretlerim diye boş bırakıp işaretlemediysem eğer
-
@hermonie geçen sene 80 85 arası
-
Çarşamba açıklanacak malesef beklemeyin.
-
@Duesenberry nerden duydun hocam
-
"Ben bilmem kurum bilir" diyip beklemek en iyisi