2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@lavinya anladım kardeşim sağol.Bilet almadan otobüs firmasını arar öğrenirim.
-
Arkadaşlar kesinlikle Adem kılıçın cevaplarına güvenmeyin cevapların çoğu yanlış, kitap bir ton para zahmet edip yanlışları bile düzeltmemiş, şüphelendiğiniz soruların cvplarını kendiniz araştırın, yoksa 1 soruyla bile sınav kaçar Allah muhafaza, dikkat edin, herkese iyi çalışmalar..
-
Son güne otobüs bileti nasıl alıyorsunuz arkadaşlar? Ben hiç o kadar rahat olamadım. Otobüs bozulur, molada kaçırırsın, kaza olur, trafik olur vs. bu ihtimaller varken bir önceki gün gitmek en iyisi. Ben sınav günleri asansöre bile binmem 30 kat inerim gerekirse.
-
@Fişek-MORGEN ben sayfasında gırdım fakat kredı karı ıle odeme yerınde kampanyalar kısmını bulamadım yardımcı olurmusun
-
Arkadaşlar intifa hakkı devredilebilir mi?
-
Rehin hakkına da devredilebilir diyo o zaman bi soruda kafam karıştı
-
@hermonie intifa hakkının kullanılması devredilebilir sadece
-
Tamam kardeş o zaman cvp yanlış sağ olasın
-
arkadaşlar 74. soruda hata olabilir mi? c seçeneği bana doğru gibi geldi. malı reklamla farklılaştırmaya çalışmıyorlar mı? mallar heterojen değil. yakın ikame.
-
@jungss Ben de öyle düşünüyorum.
-
Dostlar İmece 28 Aralık 2013'de şöyle bir soru var
Gelir vergisinin artan oranlı olarak alınması aşağıdakilerden hangisine uygundur?
A)Eşit fedakarlık görüşü
B)Vergide genellik ilkesi
C)Minumum fedakarlık görüşü
D)Eşit oranlı fedakarlık görüşüSorunun cevabını "D" olarak vermiş fakat gerek benim kendi notlarımda,gerekse farklı notlarda minimum fedakarlık(en az toplam fedakarlık) görüşü şeklinde gördüm ve defaatle bu soruya hep c şıkkı diyorum takozluk bende mi yoksa bu soruda da bir hata mı var ?
-
@jungss mallar belli oranda farklilastirilmis heterojen mallardir fakat talep esnekligi tam rekabette cok esnek , dolayisilya bence dogru cevap B olmali:)
-
@sofuoglu genellik herkesten vergi alinmasi..artan oranlilik geliri fazla olan kisiden daha cok vergi alinmasi.yani fedakarliklar esitleniyo
-
@1903bjk mallar birbirinin yakin ikamesi oldugu icin monopolcu rekabet piyasasinda firma cok esnek bir taleple karsi karsiyadir . Tuketiciler oldukça kaypaktır (akilda kalsin diye hocamiz bunu demisti )
-
@sofuoglu esit oranli fedakarlik geliri yuksekten fazla,geliri düşük olandan az vergi almak anlamina gelir. Artan oranli gelir vergisi bunu saglar.minimum fedakarlik bireylerin reel vergi yükünü cok fazla hissetmemeleridir
-
@hobbes monopole gore daha esnek tam rekabete gore dik yani ikisinin arasinda diye biliyorum ben.En yakin şk o geldi bana
-
@1903bjk eger sonsuz esnek gibi bir ifade olsa evet hakliydiniz ama cok esnek demek birim esnek ile sonsuz esnek arasi oluyor: )
-
@1903bjk bu bildiginiz dogru bu arada sadece guy gibi bir sinavda cok detayli dusunmemek lazim
-
@hobbes hocanızın adı neydi acaba. bnm dershane hocam da tüketici kaypaktır diye öğretiyodu da
-
@ucanizmirli muzaffer