Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@odtüsbky burdan yeni dimaglara duyurulur gidin bu mülakati kazananlari bulun , kimi referans gostermis onu ogrenin. Yazili sinav kagitlariniz 100 de olsa kpss puaniniz 97 de olsa eleniyosunuz cunku bunlar bi sey ifade etmiyo.
-
@odtüsbky şaka mı bu? Mülakata ne kadar hazırlanabilirsin ki, bir standardı yok ki bu işin. @oguzhan24 5 dakika durmuş ben 15 dakikadan fazla, başkası 30 dakikaya yakın olmuş. Oğuzhan soru cevap olmuş, benim hem soru cevap hem yorum oldu, başka birisinin ders aldığı hocaya takmışlar, başka arkadaşa meslekte öğrenmesi gereken şeyi yani SPK mevzuatını sormuşlar vs. Tüm bunları gören aday zaten belirsizlik olan bir ortama kendini hazırlanmalı(!) eğer bir şeye hazırlayacaksa. Kaldı ki hepsinden öte, gitsin torpil bulsun. Ben mülakatlar için gidip gelirken, babamla konuşan bir arkadaşı şey demişti bu işin başında da inanmamıştım : "abi neden her mülakata gidiyor ki senin çocuk, torpil bulduğunuz varsa ona gitsin, boşuna gidip gelmesin Ankara'ya". Ben de, yok canım illa biri olur 3 olmaz 5 olmaz illa olur, diyordum. Adam haklıymış keşke lafını dinleseydim.
-
@odtüsbky eski yazılara bakarsanız yazılı ile ilgili bilgileri alırsınız.
Referans kullansaydım, iki kere Hakimlik mülakattan elenmezdim.Sözlü de sabah 5 e kadar çalıştım , çokçalıştım çok detay sorular geldi , hepsini cevapladım. Çalışmasaydım cevaplayamazdım dediğim çok soru geldi. Yazılıya çalışır gibi çalıştım.
-
@criminalawyer hocam torpil kullanmadıysanız vicdanınız rahat uyursunuz ne mutlu size. Genel konuşuyorum ( no offense pls) , başka mülakatlari geçememiş olmak, geçilen mülakatta torpil kullanılmadığı anlamına gelmez. Aralarında pozitif bir korelasyon yok. Daha önce bağlantı bulamamış olunabilir, daha önce denenmiş ama diğer torpillerle rekabet edecek düzeyde olmamış olabilir vs vs.
Ama başta belirttiğim gibi yapmadım diyorsanız aksini iddia edemem elbette. -
@sami + kimse buraya girip de torpille girdim demez zaten. Genelde şey diyorlar; 'arkadaşlar sabredin ben hep dua ettim Allah'in izniyle oldu' . Ayrıca ben yaptırmış olsam demem mesela. En yakın arkadaşıma bile söylemem.
-
@sami akıl var mantık var, torpille girsem sinsi sinsi izlerdim. Nasılsa olacak diye, Buraya en çok yazan bilgi paylaşan guruptaydım. Hukukta torpil kesinlikle yoktu buna eminim. Sizin bölümleri bilemem.
-
@sami daha geçen arta ile tartıştık, referansı olan bilgi paylaşılmıyor diye tartışır mı
-
@criminalawyer hocam yaptınız demiyorum. Sizi baştan beri takip ediyorum zaten. Fakat böyle bir şey yazmanıza gerek yok yapmadım etmedim diye. Bizim sizi yargılamak gibi bir hakkımız yok.
-
@criminalawyer tamam hocam ben uzatmayım. Laflarımı seçerek yazıyorum buna rağmen yanlış anlaşıldım sanırım, özür dilerim sizi üzdüysem.
-
@sami öyle diyorsun yukarda yazdığında öyle demiyor.. neyse, ben beş sene emek verdim, siz daha az zamanda ulaşın hoşçakalın
-
@sami ben öyle demiyorum, asla çalışmaktan vazgeçmeyin, sırrı bu. Vazgeçmeyin.
-
İnsanı zan altına sokuyorsunuz , öteki sinsiler Susanlar gerçek refe
ransı olup girenler sesini
çıkarmaz, hiç çıkarmadı .
Benim içim rahat, vicdanım rahat. Artık buradan ayrılıyorum. Sağlıcakla kalın. Vazgeçmeyin. Asla çalışmaktan vazgeçmeyin. -
@sami Şaka değil, çevremde birçok elenen insan neden elendiğini anlamaya ve sonraki mülakatlarda bu hataları tekrarlamamaya çalışıyor. En azından kazananlar zan altında bırakılmazsa özgürce deneyimlerini paylaşabilir ve "kazananlardan kazandıkları mülakat deneyimleri" adı altında yol gösterebilirler ancak linç kültürü aynen devam ediyormuş gördüğüm kadarıyla. Öyle bir ortam olmuş ki hakkıyla kazananlar bile bir şey dersem zan altında kalırım diye düşünüyor. Sonra kazananlar neden ortada yok ve neden bir şey paylaşmıyorlar... Neyse herkes bu kafada devam etsin, kazananlar düzgün, açıklayıcı paylaşımlar yapmadan, bir şey yazmadan kaçsın, kaybedenler de hayata isyana devam etsin, yeni bu sürece girenler de sudan çıkmış balık gibi aynı hatalara tekrar düşsün... Burayı yardımlaşma amaçlı kullanmayacaksak forumun ne anlamı var? Tamam mülakatlar devam ederken ayrıntı paylaşmamak elbette normal, ancak kazandıktan sonra paylaşmakta bir mahzur yok ki. Paylaşmaya niyeti olan da çekinip paylaşmayınca o sayfayı okuyan doğal olarak kesin herkes torpille giriyor algısını kafaya yazıyor. Süreç zor, emeklerin boşa gitmesi evet çok kötü ancak bu durum dünyanın sonu değil ve bu nedenle burayı neden kendimize dar ediyoruz ki... Ne güzel başarı hikayeleri olsa ve forumu ilk kez görenler kazananlardan ilham alsa, elenenler de umut tazeleyip depresyonlu vaziyette kurum sınavlarına hazırlanmak yerine ümit içinde yoluna devam etse ama yoook... 3 yıl uğraşıp bilmem kaçıncı mülakatında kazananlar var, ya da uzun süre a grubu olmayınca b grubundan işe girenler var ancak en azından 657'li olma tesellisini yaşatan bu deneyimler de başarı hikayeleri de ortada olmuyor, konuşulmuyor.
Sonuç olarak, eleştirdiğim 2 husustan biri kazananların bencil davranıp kazandıkları yazılı sınav ve mülakat deneyimlerini paylaşmaması ya da çok üstünkörü geçiştirmesi, diğeri de paylaşacak insanların da linç edilirim ya da torpilli damgası yerim çekincesiyle sessiz kalması...
Ben de bahsettiğim tipteki insanlara artık dayanamadığım için forumu bırakma kararı aldım. Sahne sizindir, istediğiniz gibi at koşturun ve evet haklısınız işe giren herkes torpilli ve evet kazanamayanlar torpilli olmadığı için kazanamıyor. Şimdi her elenen aday kendini böyle avutabilir. Hayat cahil ve sığ bir şekilde düşününce ne kadar da güzel değil mi... Allah zaten çalışanın karşılığını hiçbir zaman vermiyor, kader diye bir şey yok, ilk mülakatında kazanan da, 14. mülakatında kazanan da kesin kazandığı mülakatta torpillidir. Bu kadar torpili olmadığından işe giremeyen kişi varsa ben torpille işe girdim (!) Hem de dik alasını yaptım. Hak yedim, size ne, öbür dünyada bu yüzden sorguya çekilecek siz misiniz?
Böyle devam, zaten 15 Temmuz'dan sonra çok şükür (kaymakamlık ve hakimlik hariç) torpil her kadroda çeşitli derecelerde azalmıştı, şimdi torpilsiz olmaz anlayışları ister istemez yerleştirilerek 1-2 seneye eski düzene dönülecek ve birkaç kurum hariç gerçekten torpilsiz girilemeyecek. Bu hususta emek veren herkese teşekkürlerimi sunarım (!)
-
Arkadaslar ozelden mesaj atan arkadaslar var. merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Ben tek tek cevap verebilirim herkese. Benim de vicdanim rahat. Torpilsiz olmaz demislerdi bana ama oldu. En iyi gecen mulakatim da buydu hatta. Benim de sayisiz mulakat tecrubem var maalesef.
Spk sinavina gelince bastan alayim birkac oturumdu ve basic seylerdi. Her bilg. muh. arkadasin yapabilecegi sinavdi. Sorulari cok hatirlamiyorum. C# ta istenen yazili bi soru vardi vala ogrenci not hesaplamasi gibi biseydi. Onu javada yazdim ben mesela. Cok cok basit seylerdi ya inanamazsiniz. Hatta biraz zor olsaydi da herkes gecemeseydi demisligim bile var.. mulakatta da javascript nasil kullandin. Css kullandin mi. Joinleri anlat. Ne okuyosun. Ne izliyosun. Bos zamanlarini nasil degerlendiriyosun. Nerelerde calistin. Ailenden bahset. Piyasayla ilgili iki yabanci terim sordu. Muhasebede cift kayit ne demek biliyo musun dediler mesela. Bunlari bilmiyodum. Turk yazar kimleri okudun. Terorle ilgili sayisiz soru geldi. Sebebi ne nasil onune gecilebilir. Silahlanmanin kaynagi ne. Guney sinirimizla ilgili dusuncelerin ne. Teknolojiyi nasil takip ediyorsun. Tahtaya cikarip store procedure yazdirdilar mesela. Aklima geldikce yine yazarim.
Torpilsiz olmaz diyenler sizi yaniltmasin arkadaslar. Valla billa oluyor -
@asdfasdf bana da okuduğum kitap, ailem köklerim nereli olduğum soruldu, alandan ticaret hukuku ağırlıklı soru geldi ceza hukuku da vardı, sermaye piyasası kanunundan da soru geldi.
Bizim bölüm hukuk, konuşma yeteneğimizi ifademizi ölçtüler, dedim ya çok detay soru geldi çalışmayan yapamazdı -
@criminalawyer hocam bana da çok detay sordular hatta o kadar detay sordular ki meiji Restorasyonunu sordular. Japon sanayileşme devrinin adıdır ve bu soruyu bildim. Bitcoini sordular. Bildim. Spk mevzuatindan bana da sordular ve bildim o kadar ki İstanbul'a gider misin dediler Ankara da ikamet ettiğim için giderim dedim gerekiyorsa. Buna rağmen olmadı. Benim de referansım yoktu. Hatta Thomas Piketty' nin kitabını okudun mu diye sordular ki okuduğum bir kitaptı. Evet dedim. Ama nasip kısmet galiba. Hani daha fazla ne yapılır ne denir bilemiyorum.
-
Spk mülakatında yaklaşık 60 küsür kişi girdi bence bunlardan en 20 kişi güvenlik soruşturmasında elenmiştir. Elenen arkadaslar farkında değildir ama özellikle muhalif bir görüşe sahipseniz ve üniversite yapmış olduğun herhangi bir şey güvenlik soruşturmasına takılabilir ve elenme sesebiniz bu olabilir. Bir başka gözlemimde mülakata giren kişilerden spk aynı göstermeye sahip olup mülakata giren kişilerin elendiğidir. Bir arkadaş vardı ismini vermeyeceğim mülakat esnasında heyecanlanıp dışarı çıkmıştı bu arkadaşı aldılar ve bu arkadaşda çalışmıyordu. onun dışında mülakat tanıdığım merkezde çalışan çok bilgili bir arkadaş ve vergi müfettiş yardımcısı arkadaş da elendi. devlette düz memur bir arkadaşı da aldılar.
-
@arya "Bir başka gözlemimde mülakata giren kişilerden spk aynı göstermeye sahip olup mülakata giren kişilerin elendiğidir." şunu anlamadım dostum. Açar mısın biraz?
-
@sami herhalde aynı görüş demek istedi arkadaş?
-
@oguzhan24 ben de gösterge anladim