Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@arya Hocam soruşturmam temizdi daha öncesinde öğrenme fırsatım oldu bir sebebten ötürü onun dışında ben net bir şekilde alınmayacağımı hissettim orada çünkü kimse benim kadar kısa süreli bir mülakata girmemiş ötesi sorulan sorular sadece mevzuat ve hukuk sorularıydı ben hukukçu değilim iibf mezunuyum bir tane dahi sormadılar hızlıca lafımı kesip bitti çıkabilirsiniz dediler. Buradan anladığım bir şekilde almak istememeleri. Öte yandan ilk listeye birinci sıradan girdim KPSS puanı sayesinde sınavda eğer ciddi bir zorlama ile okumadılarsa ortalaması 85-90 üstü almışımdır çünkü cevapları çıkınca da teyit ettim bazıları yorum olsa da yazdığım bilgilerin çoğusu doğruydu. Yabancı dilim iyi çok şükür. Sonuçlar ilanda aritmetik ortalama ile yani hem yazılı sınav hem mülakat puanına göre olacak diyor ortalaması ise 70 üzeri olması lazım geçme şartı bu. E şimdi bana 50 verseler zaten geçebiliyorum mülakatı ki 50 alamayacak bir şey yapmadım. Sonuçlar gösterilmiyor yedek liste yok anlamadım nasıl oluyor ki ilan da yedek liste olacağı da belirtilmişti usulsüz diye mahkemeye verilse yeri. Benim burada sitemim kazanan arkadaşlara değil açıkçası çünkü o sınavı geçen ve o aşamaya gelenler zaten kazanmayı hak etmiştir vesselam fakat bu sistem arızalı açık ve net kimin neye göre girdiği belli değil mülakatta sadece forumda yazılanları biliyoruz kazananların çoğusu ne konuştu içeride bilgisi olan yok. Burada asıl sıkıntı SPK nın ve diğer kamu kurumlarının takındığı tavır benim kızgınlığım buna. Ben gitmeden önce şuan çalıştığım yerde danışmanım olan hocama ki kendisi eski BIST çalışanı ismimi verdim beni hakkımda soru sorulursa beni tanıdığı kadar anlatmasını istedim bu yani ki bunu yapan insanların ben yanlış yaptığını da düşünmüyorum. Asıl sıkıntılı olan direk girmek için isim vermekte bunun adı referans değil torpil oluyor. Ben demedim ki beni kesin alsınlar. Hocam zaten bana şunu dedi hem öncesi hem açıklanma sonrası evlat benim bir etkim olmaz zaten eğer bürokraside ya da siyasette varsa belki faydası olur dedi. Şimdi geliyoruz sonuca adam haklı. Ben bu yüzden kurumlara kızıyorum kazanan arkadaşlara değil. Bunu kültür adet haline getiren kurumlara.
-
@oguzhan24 bu böyle devam ederse kimse kusura bakmasın ülkenin anası ağlar artık herşey oturmaya kültür haline gelmeye başlıyor ki bunlar ahlaksızca işler bunlar bir milletin kültürü olursa daha da fazla bir şey umut etmenin bir anlamı kalmıyor. Ben kimsenin umudunu kırmak istemiyorum derdim bu değil ama bunu düzeltmenin yolu da bunlara karşı koymaktan hakkı aramaktan geçiyor insanların haklarını meşru yollarla araması bunu dillendirmesi gerekiyor kimseyi hiç bir şeyi yakıp yıkmadan sadece kanunlar çerçevesinde insanca bunu yapmak. Biz bunu yapmaz isek gelecek nesiller de aynı bataklığa saplanacak benim ufak bir kardeşim var 8. sınıf çocuk başarılı ben böyle salakça şeylerle uğraşmasını hayatını başkalarının keyfine göre yaşamasını istemiyorum. Bu ülkeyi bu milleti azıcık umursayan varsa burada en azından kendi konumunda kendi çevresinde bunu konuşabilmeli bilmiyorum ben belki de bu yüzden alınmadım ama bu yüzden ise bir noktada elhamdülillah diyorum ki böyle karaktersizlerle çalışamazdım zaten ama buralarda çalışmadan da ülkeyi düze çıkarmanın yolu yok! Ben kendime olan inancı biraz yitirdiğim için şu sıralar yurt dışı kovalıyorum kendimi geliştirip ülkeme gelecek yıllarda en azından bu durumun olmadığı dönemlerde adilce hizmet etmek isterim derdim de buydu zaten yoksa paraya da ihtiyacım yok açıkçası. Burada kalacak olursam da çevremde bunları konuşarak insanlara farkındalık yaratarak faydam dokunsun istiyorum zaten benim için kamu defteri kapandı hatta üniversitede akademisyenlik için bile başvurmam daha çünkü aynı terane orada da var komik bir şekilde adam bilim yapacak kişiyi tanıyıp tanımamasına göre alıyor. YAZIK!!! Ne deyim neyse demem o ki az biraz çevremizde farkındalık yaratalım ve bu ahlaksızlığın bir daha yaşanmaması için çabalayalım. Bundan sonra buralarda olamayacağım forum yöneticilerine ve tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. Burada benim için iyi kötü 1 yıl geçti ve çok güzel insanlar tanıdım özellikle @Shady @Sami @criminal-lawyer @ebruuu @piraye ve daha nicesi... Çok çok sağ olun her şey için. Umarım istediğiniz kurumlarda hakkıyla iş yapanlardan olursunuz vesselam. Selametle...
-
@oguzhan24 bizden kurtulmak mümkün mü
-
@oguzhan24 aynı gösterge demek istedim.
-
Mülakat puanlarini aciklamayan hicbir kuruma guvenim kalmadi
-
@ebruuu mülakat puanınız binersen öğrenebiliyorsunuz
-
-
@oguzhan24 sonuna kadar katılıyorum. Ailem bana dedi ki, "oğlum biz sana hep dedik çalış, çalışmanın karşılığını mutlaka alacaksın, ama gördük ki alınmıyormuş, biz yanıldık". Demek ki eskiden karşılık alınıyormuş fakat biz çocuklarımıza ne öğreteceğiz? Bu torpil zilleti sadece kamu sektöründe, akademide yok ki. KOSGEB'den hibe alıp iş kurmak istesen, orada da sıra gelmiyor, 7 ay sonrasına sıra vermişler geçen bir arkadaşıma, araya adam sokup, 2 ay sonraya çekmeye çalışıyorlardi. E sıra gelse bu sefer de projeni beğendirmen için yine torpil gerekiyor. Ben bu ülkeye faydalı olmak için girmek istedim, bürokraside yükselirim belki ileride siyasete girerim topluma faydam doğrudan ve daha çok dokunur diye düşündüm. Fakat sistemdeki karar vericiler buna engel oldu. Buraya yazmaya çekinenleri anlıyorum çünkü başka girecekleri sınavlar mülakatlar var ister istemez "aman tadımız kaçmasın" modundalar. Bir bakıma da haklılar, geçenlerde SGK Teftiş başkanına, müfettiş yardımcılığı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, diye sorduğunda birisi twitterdan, Sayın Başkan "adın soyadın ne" demişti. Yahu bütün kamuoyunun bilmeye hakkı var, isterse sınava girmesin bu insan, şeffaflık diye bir ilke kabul görmedi mi bunların köyünde ben anlamıyorum.
-
@sami Bugün öğrendim hacı adaylarını bile mülakata alacakmış diyanet.Ne denmek istendiğini anlamışsınızdır herhalde
-
-
@arya hocam ben zaten bu kamu kurumda memurun. Güvenlik soruşturmasında bı hata olsaydı beni memur almazlardı. Neyse nasip kısmet diyeyim. Ama Thomas Piketty gibi birini sorup onu okuyanı değil de başka birini alıyorlar. Ne diyeyim herhalde Piketty'den çok daha büyük yazarları okuyordur diyeceğim ama daha büyüklerini Paul krugman stiglitz ve daha fazlasini söyledim. Laffer eğrisini sordular Krugman ın politika taşeronları kitabından örnekle anlatmıştım. Hani daha ne yapayım uzay mekiği mi çizseydim. Çok merak ediyorum.
-
@sami, içinde söyledi: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
@oguzhan24 sonuna kadar katılıyorum. Ailem bana dedi ki, "oğlum biz sana hep dedik çalış, çalışmanın karşılığını mutlaka alacaksın, ama gördük ki alınmıyormuş, biz yanıldık". Demek ki eskiden karşılık alınıyormuş fakat biz çocuklarımıza ne öğreteceğiz? Bu torpil zilleti sadece kamu sektöründe, akademide yok ki. KOSGEB'den hibe alıp iş kurmak istesen, orada da sıra gelmiyor, 7 ay sonrasına sıra vermişler geçen bir arkadaşıma, araya adam sokup, 2 ay sonraya çekmeye çalışıyorlardi. E sıra gelse bu sefer de projeni beğendirmen için yine torpil gerekiyor. Ben bu ülkeye faydalı olmak için girmek istedim, bürokraside yükselirim belki ileride siyasete girerim topluma faydam doğrudan ve daha çok dokunur diye düşündüm. Fakat sistemdeki karar vericiler buna engel oldu. Buraya yazmaya çekinenleri anlıyorum çünkü başka girecekleri sınavlar mülakatlar var ister istemez "aman tadımız kaçmasın" modundalar. Bir bakıma da haklılar, geçenlerde SGK Teftiş başkanına, müfettiş yardımcılığı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, diye sorduğunda birisi twitterdan, Sayın Başkan "adın soyadın ne" demişti. Yahu bütün kamuoyunun bilmeye hakkı var, isterse sınava girmesin bu insan, şeffaflık diye bir ilke kabul görmedi mi bunların köyünde ben anlamıyorum.
Dostum yazdıklarında cok haklisin hepimizin amaci buydu vatana millete hizmet etmek , ülkemize bir seyler katmak . Ama dedigin gibi sürekli engelleniyoruz . Demek ki bunlarin istedigi bu degil . Siz kimsiniz devlete hizmet edeceksiniz veya iş kurup ülke ekonomisine katkiniz olacak diyolar . Biz izin vermedikce yapamazsiniz, Verdiginiz emegin - vatan millet sevgisinin onemi filan yok. Biz ne dersek o, Sinirsiz takdir yetkisi ... hatta biz size yaşayin dedik mi nasi nefes aliyosunuz ?
-
Az önce BDDK sınav sonucu açıklanmış ve ben mülakata kalmışım. Gitsem mi gitmesem mi kararsızım. Nasılsa almıyorlar deyip gitmesem mi yoksa umut deyip devam etmek lazım bilemedim.
-
@arya git hocam ne yaptin hazir sinavi gecmissin. Hem kimse kimsenin nasibini yemez. Belki bu sefer olacak
-
@arya Hocam git git inadına git git ki belki girersin sen önüne geçersin.
-
@oguzhan24 evet gideyim zaten en son bu var. Sırf çalışma yeri istanbulda diye giriyorum.
-
@ebruuu hocam gideyim de bütün paralar Türk Hava Yollarına gidiyor uçak parası vermekten bıktım:)
-
@urbancool0635 hangi kurumda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama eğer aynı göstergeye sahip bir kurumda çalışıyorsanız kurum muvafakat almakta zorlanıyor diye pek almak istenmediği söylendi mülakata katılan arkadaşlardan bazıları. Onun dışında 15 temmuzdan önce kamu kurumuna girmişseniz o zaman çok detaylı güvenlik soruşturması yapılmıyordu.
-
@arya valla sırf ileride, keşke girseydim pişmanlığını yaşamamak için bile olsa girin hocam. Umarım olur biz de seviniriz.
-
@arya haklisin valla cok masraf oluyor