Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@shady1 önemli değil sende helal et hakkını kırdıysam.
-
@mrjacobin aynı soruyu bana da sormuşlardı ben de an ümitlenmiştim ama..
-
Istanbul sorusunu herkese sordular. Umit verip daha cok yıkmak icin taktik heralde.
-
Yarım saat sürdü, hepsini en entellektuel şekilde cevapladım. Dersini seçtiğim solcu bir hoca yüzünden almadılar. Adını da söylediler, kaçla geçtin neden ders aldın gibi şeyler sordular.. Lânet olsun.
-
@menkul_kiymet dostum sen ciddi misin böyle bir soru mu sordular gerçekten
-
@golden-ratio ciddiyim
-
@menkul_kiymet Valla ne diyeyim bilemedim bu dusuncedeki bir kuruma girmediginiz için uzulmeniz mi gerekir bence bir daha düşünün şaka gibi ya hangi hocanın dersini sececegimizi onlara mı soracağız
-
@menkul_kiymet arkadaşım ben de spk da çalışan solcu bi hocadan ders aldım ama bana böle bişe sormadılar yani bu belirleyici olmamıştır çok saçma değil mi
not: ben de kazanamadım maalesef -
@impressiveunit Hocam çok sağol senin iyi niyetin o vallahi ben atık takmıyorum bile ne diyim? Artık benim için de kamu bitmiştir özel sektör almıyor zaten tek çare akademik camia ya da yurt dışı bakalım artık hayırlısı? Ama buralarda kalmak pek düşüncemde yok artık.
-
@econ17 hoca marksistti baya sorguladılar hocam
-
@menkul_kiymet genede çok saçma ama tabi siz hissetmişsinizdir sıkıştırdılar diyosanız öledir .. sınavı 80kişinin kazanmasıda garipti en başında. Şuan 25 kişi sevindi ama 50 kişi üzüldü ..
-
@econ17 çok güzel bir noktaya diğinmişsiniz bu sınavı normalde 86 kişi geçmesi imkansızdı. Belki bende geçmeyi hakketmemişimdir. Kurumun amacı belli ki çok kişiyi mülakata bırakıp içlerinde istediklerini seçmek. bundan önceki alımda sınavı geçen kişi alınacak kişi sayısı kadardı ve gecen kişileri aldılar bu sefer 3 buçuk katı mülakata kaldı ve sonuca çoğu kişi üzüldü.
-
@arya ben aynı fikirde değilim sınav kolaydı. Hatta spk tarihinin en kolay sınavıydı.
-
@mrjacobin sınav kolay olabilir ama özellikle o ingilizceyi ancak yds den 80 üstü alanlar geçebilir. ondan önceki sene sorulan sorularda çok zor değildi ama az kişi geçti. benim anlamadığım bir diğer nokta kurum niye yedek belirlememiş kazananlardan gitmeyen olabilir sonuçta
-
@mrjacobin İngilizceden bu kadar çok kişinin geçmesi beklenmiyordu hocam, uzman yardımcılığı için konuşuyorum. Cümleler devrikti ve çevirmesi gerçekten zordu. Hatta ingilizce - türkçe çeviride, çoğu yüklemi olmayan bir cümle gibi olduğu için ben biraz oyalandim oralarda mesela. Az çok dışarıda sigara içerken duydum konuşulanları. Mesela, "european securities and markets authority " kurumundaki securities'i "güvenlik" olarak çeviren arkadaşlarım vardı, onlar geçtiler bu sınavı. Başka bir çok yanlış çevirileri vardı. Bana göre bu en basit çevrilecek şeydi, çünkü para deyince nasıl Merkez Bankası akla geliyor, menkul kıymet deyince de SPK akla gelir.
SGK teftiş de yazılı sınavını geçemeyen olduğu için, son klasik sınavda o kadar kolay sormalarına rağmen, test sınavına geçiyormuş. Artık üst düzey kalifiye elemanlarla çalışırlar. Nitelikli personelin 2 ayda yapacağı işi, 6 ayda yaparlar artık eksik gedik.
Her şeyden öte şunu anlamıyorum, zaten 3 sene yardımcılık sürecimiz var başarılı olamazsak düz memur oluyoruz. Daha ne mülakat yapıyorsun ki, 3 sene yardımcılık sürecinde göreceksin zaten.
@menkul_kiymet geçmiş olsun Boratov'dan mı almıştınız hocam? -
@arya evet 2012de maaşlar düşünce sorular iyice kolaylaştı. Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı derecesine kadar düştü. Ben de sınava girmeden, oturup geciktirilmiş anuitelerin bugünkü değerine kadar çalışmıştım. Ah ahhhh
-
@ebruuu yanlış düşünüyorsunuz sorun sizde değil.
-
@arya hocam ben bilisim alanindan girdim ingilizce sorulari ayni miydi bilmiyorum ama kolaydi en azindan bize yoneltilen ingilizce metni. Ben 60 puan ile rahatca yaptim
-
Arkadaşlar alım süreci tamamlandı mı? Ona göre başlığı sabit olmaktan çıkaracağım.
-
@aliveli tamamlandi buyrun nihai sonuclar