Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@ebruuu tartışmak için söylemiyorum ben bu olayı. Elbette hepimiz hakkında hayırlısı olsun. Ben sadece şaibeyi azaltacak bir yöntem olarak söyledim.
-
@urbancool0635 uzerine alinma hocam ben ortaligi sakinlestirmek icin yazdim sadece
-
spk team nerelerdesiniz yahu kimler neler yapıyor az ses verin herkes mi telefona gömüldü
-
@piraye Tantana var iş yok, görüntü var ses yok demiş nazan öncel buranın hali de böyle
-
@piraye nasılsınız hocam artık az zaman kalınca millet mülakata gömüldü galiba. Benim okulda sınav hatasıydı yoğundum şuan da sınav evrakı topluyoruz. Ama ciddi bir gelişme yok. Başkan Himmet Karadağ olabilir diye konuşuluyor bilginiz olsun. Biraz varlık fonu borsa çalışmak gerekebilir.
-
@oguzhan24 Mülakat 5 10 dakika sürecek gibi sadece finans baksak yeterli olur mu. Birde arkadaşlar kurumda çalışma yoğunluğu hakkında bilginiz var mı bir ara çok yoğun deniliyordu eve iş götürme olayı falan var deniliyordu. O yoğunluk devam ediyor mu?
-
@oguzhan24 sağol hocam kolay gelsin Bilmiyorum artık mülakata mı gömüldü millet ne olduysa 2 hafta kaldı Allah yardımcımız olsun
-
@arya aslında yoğunluk devam ediyor çünkü eleman eksiği çok fazla. Ama bu yoğunluk anlayışı göreli. Mesela özel sektörde özellikle denetim tarafında çok daha fazla bir yoğunluk anlayışı var mesela saat 23.40 arkadaşım hala işte ve ekstra ücret almıyor geçen gece 3 te geldi. Sabah 9 da işte bu adam. Spk em yoğun akşam 8 ki bu normal saat belli dönemlerde. Öte yandan biraz eğitim vs sıkıntısı varmış eski adam yetiştirme eğitim desteği verme az biraz yüksek lisans için vs pek sıcak bakılmıyor hatta yardımcılara uzman işi verilebiyormuş 6 ay içinde bu da iş yükünü artırıyor tabi aynı zamanda sorumluluğu fakat bence değer. Mesele kamu da külli bir düzelme olmasına bağlı anlayış değişmeli politik taraftan kaçınmalı. Önceki başkan kripto para deyince olumsuz cevap verip çok detayını bilmediğini söylemişti çünkü hükümet söylemleri benzerdi fakat SPK raporunda ise tam tersi söyleniyor. Yani bu tarz uygulamaların değişip daha çok bilimsel temelli yürümek gerekiyor kurumda bunu da sağlayacak bizleriz inşallah. Kurum kültürü her zaman üstten gelmez bazen çoğunluk kendine benzetebilir diye düşünüyorum.
-
@oguzhan24 Türkiye'de Merkez Bankası bile bağımsız değilken; SPK'nın bağımsız olabileceğini pek zannetmiyorum. Çoğunluk her ne kadar yenilikçi olsa bile kurumun üst yöneticileri bir yerde bu çoğunluğu bastırır. SPK gibi borsa büyük paraların oynadığı ve büyük para cezaların verildiği bir kurumda çalışanların bağımsız olabileceğini pek zannetmiyorum. Benim için yüksek lisans lisans önemli bu şekilde yoğun bir mesleği seçmek yerine kendini farklı alanlarda geliştirebileceği bir mesleği seçmek de bir tercih olabilir. Ama tabii ki kişiden kişiye değişebilir. SPK önemli bir yer sonuçta bütün zorluklara rağmen değdiği de düşünülebilir.
-
@arya Ya açıkçası bunun bağımsızlıkla alakası yok bağımsızlık farklı bir konu ki bu noktada size katılırım ama kurum kültürü farklı bir olay eğer çalışan personel çoğunluğu sağlar ve alışkanlıklarını, isteklerini hatta ortaya koydukları performansı olumlu şekilde kuruma yansıtabilirse bazı fikirler değişmek zorunda kalır. SPK ilk kurulduğunda çalışanların çoğusu özel sektörden gelme insanlardı o dönem oradaki insanların beklenti ve gelişim anlayışları belli bir dönem spk da eğitime önemin artmasını ve yetişen elemanların kalitesini arttırmıştı eğer düz devlet memur mantığı ile kurulmuş ve kültürü ona göre şekillense bu kadar iyi bir kurum da olamazdı zaten. Ha şu an muvakkaten belli sıkıntılar var bununda en büyük sebebi personel eksikliği, iyi bir yönetim anlayışı olmayışı ve maalesef kurumlara liyakat sahibi olmadan giren insanlar ne bilgi ne tecrübe ne de karakter olarak buraya yakışmayan insanların bulunması ki sadece SPK ya has değil tüm düzenleyici denetleyici kurumlar ve bakanlıklar dahil her alanda yer etmiş durumdalar. Bu insanlar buralardan gitmedikçe evet bazı şeyler değişmez ama dediğim gibi bu çok bağımsızlıkla ilgili değil daha çok çalışanların karakteri ve özverisi ile ilgili bence. Öte yandan sadece bağımsızlık ve gelişim düşünülecekse maalesef Türkiye de kurum kalmadı zaten bunun için yurt dışını tavsiye ederim özellikle akademik anlamda gelişim düşünüyorsanız buradaki okullar reel anlamda size artı sağlamayacak aksine yıllarınızı boşa geçirecektir. Şans eseri akademisyen olan birinin tavsiyesi
-
@oguzhan24 Nereden baksan tutarsızlık yani:) Zaten önce bir bizi SPK'ya alacaklar mı daha sonra düşünürüz bunları. Hakkınızda hayırlısı siz umarım dilediğiniz gibi olur.
-
Aynı gün bu kadar fazla kişi çağrılınca ister istemez demoralize oluyor
-
@kilcal maalesef çok çok haklısın. Benim öngörüm zaten alonacklarin çoğusu bellidir kalanları da belki sınav puanına göre siralayabilirler. Ama kaçta kaç oran bilmiyorum sınava göre alınır. Açıkçası hiç yapmasa mülakatı dese ki herkes bu puanı aldı sıralasa ilk kaç kişi ise ona göre alım yapsa zaten soruşturmalar belli. Giremezsem bile üzülmem ama nerde.
-
@oguzhan24 katiliyorum sana oguzhan. Sinav puanina gore siralasin en azindan hakeden kazandi derim
-
Sınav puanlarını açıklasalardı keşke. Hatta İngilizce'de çan yaptık bu kadar kişi öyle geçebildi diye de ekleseler. O listelerdeki adayların çoğu YDS'den 30 alabilecek seviyede bile değil. Belki bir çok insan İngilizce finansal terimlere çalıştı fakat çalışmasalardı da görüldüğü üzere geçiliyormuş. Süreç baştan beri iyi yönetilmedi bana göre. Hakkıyla giren birkaç arkadaş olur umarım da teselli buluruz.
-
@muslum nerden biliyosunuz bi cok insanda 30yds bile olmadigini
-
@muslum Hocam İngilizce çevirisi bırakın 30 değil 80 alanların bile kolay kolay yapacağı bir çeviri değildi. Kurum adları vs. vardı hatırladığım kadarıyla, niyetinizin iyi olduğunu düşünerek, umarım hak edenin kazandığı sınav olur dileğinize sonuna kadar katılıyorum. Yalnız kurumun o derece bir destek vereceğine inanmıyorum.
-
Ingilizce ceviri zor degildi yapilmasi cok normal. Zaten kurum calisanlari da yardimci olacaklarini soylemislerdi. Aradan kac ay gecti ingilizce sinavi hakkinda simdi yorum yapmak da mantikli degil kimin ne kadar puan alacagini bilemeyiz. Mulakata girecek herkese basarilar dilerim.
-
bilişim mülakatları ort 10 dk sürdü sorularda zarf çekme yok rastgele ne gelirse akıllarına. soyadı sonlarda olan birkaç saat beklemeye hazırlıklı olsun
-
@sukuti peki gelmeyen çok var mıydı komisyonun genel tavrı nasıl?