Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@BahtsizBedevi hocam benim çalıştığım yerde benim üstümdeki kişi, okuduğum yerde hocam referansım olamaz mı? Adam Türk değilse herhangi bir örgüt sorunu da olmaz genellikle, neden yazılmasın ki? Ben de siyasi referansa karşıyım ve kullanmayacağım. Ama görüş büyüklerde ise ama ben adamın iyi olduğunu bilmeden (yani tecrübeli ve çok da yurtdışı bitirip ödüllü olan başvurmamakta sonuçta) mi seçeceğim. Hani üniversiteler de malum, 3 tane üniversite sayarım ancak çıkanı işten anlar. Hiç biri devlet değil.
-
@impressiveunit Siz de mi mukakattasiniz? Umarim siz ve sizin gibi dusunenlerin hepsi elenir.
-
@Mimar hocam ben öyle düşünmüyorum, ben kullanmam dedim, kul hakkına girmektense her mülakattan elenmekten memnun olurum. Diğer taraftakilerin Ne dediğini, düşünüldüğünü yazdım. Üniversitelerin kalitesi benim düşüncem olmakla beraber inşallah kazanırsınız, emeklerinizin karşılığını alırsınız, istediğiniz ve hayırlı bir yerdir.
-
...........................
-
@BahtsizBedevi hocam bazı hocalarınız kurumlarda sözü geçenler hatta arkadaşlarınızın tanıdıkları olur, ben bunları yazarız dedim ve de dedim ki, özel sektördeki gibi bunlar yazıldığı an nasıl evet bak bu önemli denecek varsa üstte kızdığınız arkadaş da bu açıdan değil ama hani soyadı isim yapandan bahsetse bile kızarak, ben de yazılan bazı referanslar gerekli dedim. Dedim ki (Türkçem çok iyi değil, konuşacak kişiler yok pek etrafımda, haklısınız): Bunu da hocamın (niteliği yüksektir, referansı Ivy kazandırır) ailenizi de yazın demesiyle belirttim. Siz 2 adet yazarsınız kendi hocanızdan, Türk olmadı başınıza iş açar belki, ben de ararım. Peki soyadınız ile kurumda çalışan biri de referans olursa bu da ben yapmasam da kızılmaması gerekli bir şey diye düşünmekteyim. Adaletsiz gelebilir ama yurtdışındaki hocanızı yazarak, para vererek iyi üniversite bitirip, yurtdışına dil öğrenmeye gidip nasıl fazla olan şansınızı kullanırsanız, bazı referansları da pek kötü değerlendirmemek lazım. Bu da sizin çalışma hayatında edinmediğiniz tecrübe demekteyim. Arkadaşımıza sert çıkıştınız ama doğru söyledi ki niyet kötü değildi.
-
Gençler mülakat öncesi gerilmeyelim. Hakkaniyetin olduğu liyakat çerçevesinde bir mülakat çıkartalım. Emin olun kısmetiniz ise bir şekilde olacaktır.
-
@piglet Kesinlikle neden 27 kisi cagrildi mechul ama kisisel olarak dusunursek de belki o 20 kisinin icine girmiyorduk ve bu sekilde yerlesecegiz. Torpile gelince memurluk da torpul kullanan kullanmaya izin veren hic kimseye hakkimi helal etmiyorum bu dünya da hakkimizin ciktigini da gorelim insallah. Bu kurum olur olmaz ama hak yemeyen herkese Allah cok cok iyi yerden is versin insallah.
-
@impressiveunit boyle dusunuyorsaniz sorun yok insallah siz de atanirsiniz o halde . Cok teşekkür ederim.
-
@BahtsizBedevi meşrulaştırmaya çalışmadım bunu yapan malesef sistem ben bunun yanlış olduğunu söyledim ve benim referansım var da demedim yazıyı dikkatli okumak lazım mana çıkartmamak daha doğru olur. Ben durum değerlendirmesi yapıp kimsenin sonradan çok üzülmesini istemiyorum ben hayatımın çoğusunu sizin beklediğiniz gibi olması gereken neyse o şekilde olsun diye sürdürdüm sonra çok pişman oldum. Malesef hayat özellikle bizim gibi ülkelerde adil değil. Keşke saçma sapan kpss vs de muhatap olmasak ya da madem olduk bu kadar sınav vs o zaman halen daha mülakat zart zurt olmasa ama reel hayat bu malesef. Amacım olan durumu ortaya koyup buradaki iyi niyetli arkadaşları uyarmak. İsterim ki sadece herkes hakkıyla iş bulsun ama bırakın kendi vergi verdiğimiz devleti özel de bile asıl mesele liyakat okul falan değil. Sizin kendinizi nasıl pazarladığınız nereye nasıl sunduğunuz referanslarınız bunlar önemli. Olay bu yani. Ama istenirse yazıyı kaldırayım.
-
Arkadaşlar şu torpil referans muhabbetini cok irdeleyip kırmayın birbirinizi. Burası böyle konuların irdelenip tartısması yapılacak yer değil. Konusulması paylasılması gereken konular belli. Dışına cıkmamak en doğrusu. @ebruuu haklısın ama 5'e kadar açılmıs bi kadro için (5 kişi de değil, max 5) mülakatta 27 kişinin fazla olmasını anlamıyorum. 20 olsa sansımız bi tık daha fazla olurdu. Neyse sağlık olsun hayırlısı bakalım. Ne zaman cağrılcaz ona bakalım. En önemlisi bu
-
@piglet sinava bilisimci alimi icin 70 kisi anca girdi sinavi gecen herkese hak tanimislardir diye iyi dusunelim umarim herkes emeginin karsiligini alir.
-
@piglet Kurum çok personel ihtiyacı olduğundan mümkün olduğunda fazla kişiyi mülakata bırakmak için çan yapmış olabilir, çok irdelememek lazım.
15 Temmuz sonrası kamudaki birçok merkezi a grubu kadrolarda (kaymakamlık, hakimlik gibi kritik meslekler haricinde) liyakat daha ön plana çıktı. Taşra a grubu kadrolar için aynı şeyi söyleyebilir miyim emin değilim ancak bu sene kurumların çoğunda liyakat temelli bir alım çabası var. 15 Temmuz öncesi FETÖ'cüler yüzünden öyle bir algı oluşmuş ki, Başbakanlık'a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu'na bile milletin torpille girdiğini düşünenler var... ÇSGB olsun Rekabet Kurumu olsun hakkıyla giren çok insan var. Birileri çıkıp torpil yoksa olmaz derse kulak tıkayın ve yolunuza devam edin. Pollyanacılık yapmıyorum. Şu anki konjonktür bunu gerektiriyor. 2-3 yıl sonra belki eskiye döner bilmiyorum ancak şu sıralar belki de liyakat hiç olmadığı kadar egemen a grubu merkez uzman yrd. ve müfettiş yrd. kadrolarında... Mülakata o yüzden kendinizden emin bir biçimde giriniz.
-
Iyi bayramlar arkadaşlar bizim baslik nolmus kacinci sayfaya dusmus ya soyle bi yukari ciksin ne zaman olcak bu mulakatlar bilen var mi sayistayin 3 -4 ay surdu hala bekliyolar sanirim bizimki de boyle mi olur acaba? Guy da eylul de diyolar hepsi bu kadar uzun mu sürecek bu mulakatlarin
-
..........................
-
........
-
mülakatlar ne zaman olur acaba, personelin de bilgisi yokmuş.
-
@piraye her yeni alımda bekleme süreleri uzuyor
-
@piraye telefonla aradığımda muhtemelen güvenlik soruşturması sonrası olur denmişti.
-
@oguzhan24 güvenlik soruşturmasının da en az 2 ay (belki daha fazla) süreceğini varsayarsak tahminen ağustos ortasında mülakat duyurusu gelir sonuna doğru mülakat olur.
-
@JBSay eğer öyle olursa ben temmuz 15 inden sonra mülakata çağırırlar diye düşünüyorum ağustos a kalmaz gibi ama 2 ay gibi bir süre dilimi şuan için net değil. Birçok kurum da 5-6 ay bekleyen arkadaşlar oldu çok farklı olmayabilir. Öte yandan bu ilanlar birazda bekleyenleri rahatlatmak içindi yani uzatabildikleri kadar uzar gibi. Keşke öyle olmasa ama öngörüm bu. Son söylediğimi BDDK ilan açtığında istihdam amaçlı diye ilan altına not düşmüştü fakat bırakın ilanı verilen rakamdan az kişi mülakata çağırıldı yani kurumlar öncelik olarak çalışan eleman aramıyor. Demem o ki kurumlar gerçekte adam ihtiyacı vs çekmiyor ya da maliye buna izin vermiyor çünkü bu kadar adam çıkarılıp sonra bu kadar zaman kimse almamak oldukça ilginç bence. Neyse umarım bir an önce sonuçlanır biz de rahata ereriz.