Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@JBSay Ben bugün kuruma gittim tükenmez kalem ihtiyat amaçlı olacak normalde kurşun kalemmiş ama değişiklik vs olursa diye istediler. Oturumlar uzman yardımcılığı için yukarıda yazanla aynı oturumlar yaklaşık 2.5 saat(hukuk ingilizce hariç) aralar var 30 dk gibi. Bir tek iktisat sonrası 1 saat ara var baya zorlarlar herhalde ingilizce ve hukuk 1.5 saat Sınav süreleri. Herkese başarılar.
-
Cep telefonunu bddk gibi götürebiliyor muyuz? Biliyor musunuz?
-
spk cılar yorguun, spk cılar bitkiiin, başları sırtları her yanları ağrıyor
-
@huzuri sorma hocam kafadaki tüm fosforu gluteni yaktık, bari herkesin sınav notunu açıklasalar bddk gibi. o kadar emek verip sonucu öğrenemezsek sadece mülakat listesi açıklanırsa vay halimize
-
nasıl geçti arkadaşlar başvurmadığımıza pişman olalım mı?
-
@düsenberi hangi alan için başvurmadığınıza göre değişir hocam. Eğer istatistik için başvurmadıysanız pişman olunası bir sınavdı, standart sapma mod medyan içeren 1 soru dışında genel matematik bilgisi ile yapılabiliyordu.
İngilizce sebebiyle başvurmadıysanız ve yeterince iyi değilseniz, iyi yapmışsınız zira benim 80 üstü dil puanlarım var ve çok zorlandım.
İktisat ve hukuk standarttı.
Bakalım bugün maliye ve muhasebede ne göreceğiz... -
@huzuri ingilizceden dolayı hocam. Sağolun hakkınızda hayırlısı olsun.
-
soruları hatırlayabildiği kadarıyla yazabilecek olan var mı acaba?
-
@acctuerrx hocam kurum sinav sorularini yayınlıyor diye yazma gereği hissetmedim ben ama yayinlamiyorlar mi?
-
Muhasebe:
1-monografi: dönem sonu işlemleri, dönem kârı, gelir tablosu ve dönem sonu bilançosu (70 puan)
2-Kar dağıtımı yevmiye kaydı (yasal yedekler, sözleşmeden yedek, genel kurul yedeği)(15 puan)
3-Bankaya fabrika binamızı ipotek ettirmenin muhasebe kaydı. Bunun bilançoda gösterimi ve hangi muhasebe ilkesiyle ilişkili olduğu (15 puan)
Maliye:
1-Kavram açıklama Mali sürüklenme, Hoş olmayan aritmetik ,2 kavram daha vardı
2-Kamu harcaması görüşleri
Wagner, Leviathan, PeacockWiseman, Musgrave
3- Tanzi etkisi
4- Laffer Eğrisi
5- Maliye politikaları, bütçenin enflasyonist deflasyonist sorunlara etkisi.Denk bütçe
6- unuttum
7- unuttum -
.....................................
-
@BahtsizBedevi kar 1200 olarak buldum diğeri 11650
-
Merhaba spkcilar
Bir taraftan otobusle İstanbul'a yol alirken bir taraftanda sinavla ilgili dusuncelerimi yazayim dedim. Oncelikle katilim oldukca dusuktu amfi 1 deydim 70 kisilik sinifta son oturumda 30-35 kisi vardi..Muhtelen sinava 200 kisi ancak girmistir. Derslere gelince iktisat hukuk spk ya gore orta duzeydi oyle cok kasmamislar. Maliye oldukca kolaydi. Muhasebe- benim en buyuk eksigim- monografi orta duzey (bu arada yukari da yazilmis kari 1750 kapanis kaydini 12500 buldum) diger iki soru ise garipti. İpotek kaydini nasil olacak ben bilmiyordum acikcasi. İngilizce yds 70 kusur benim bana normal geldi asiri zor degildi ama cok kisi takilmis olacak ki sinav da bir yetkili gelip o kisma baraj yerine genel ortalama uzerinden degerlendireceklerini soyledi eger yanlis anlamadiysam. Son olarak istatistik beni zorladi. Mod medyan standart sapma sorusu zordu. Matematikten 2 tanesi orta duzey diger iki soruysa muhasebe matematik istatistik karisimi garip birseydi.. Alan derslerinden oldukca yuksek bekliyorum ama muhtemelen istatistikten baraj alti kalacagim gibi..İstatistikten yaptigim hersey dogru cikmasi lazim 3 soru yapip iki salladim :)Bu arada oldukca guzel olan birsey vardi o da iki gun boyunca ucretsiz cay ve poaca ikrami.. Spk mi verdi uni mi pek anlamadim ama guzel jestti. -
Katılımın oldukça düşük olduğu bir sınavı daha geride bıraktık. Bunda halen SPK'nın 2011'den sonra maaşların eşitlenmesiyle soru kalitesini düşürmesinin etkisi mevcut. SPK görevlilerinin personel ihtiyacından ötürü mümkün olduğu kadar fazla kişiyi mülakata çağırma eğilimi doğrultusunda sadece İİBF için değil, hukukçu ve bilişimciler adına da ortalamanın altında zorluk düzeyine sahip bir sınav geçirdik. Oturumdan çıkınca "ya ben bu kadar basit beklemiyordum" diyen bilişimcileri de, "BDDK'dan katbekat kolay bir sınavdı, şaşkınım" diyen İİBF'lileri de gördü bu gözler... Alan bilgisine güvenmeyen bazı İİBF'liler ise katılım düşük olabileceğinden belki şansım olur diye girdiler ve belki de mülakata kalamam diye düşünen birçok kişi mülakata kalabilecek... Şahsen her üç alanda da alınacak kadronun 4 katı mülakata kalamazsa bir şekilde çan yapıp ya da puanlamalarda iyi niyetli davranıp ne olursa olsun 4 katını mülakata çağıracaklarını düşünüyorum. Ayrıca ilk günün sonundaki yabancı dil sınavı sonrası hem İİBF hem de hukuk bölümlerinden girenler açısından az da olsa havlu atanlar oldu. Sınav cumartesi 9:30'da başladıktan 20 dakika sonra yetkili bir SPK görevlisi çevresindekilere meraklı ve endişeli gözlerle "erkenden çıkan yok değil mi?" diye sordu ve çıkan olmadığını öğrendiğinde kısa süreli bir rahatlama yaşadı. Bu bile SPK uzmanlarının sınava giren her bir bireye ne kadar değer verdiklerini gösteriyordu...
Ayrıca sınava girmeden bedava poğaça ve çayın keyfini çıkarmam da iyi oldu. BTK sınavında sadece çay verilirken SPK cidden misafirperverliğin dibine vurdu. İlk günkü poğaçalar pek iç açıcı olmasa da, pazar günü gelmeyenler ilk günden daha lezzetli ve kaliteli olan poğaçayı kaçırdılar. Lakin poğaçalar içindeki peynirlerin pek de lezzetli olmamasından ötürü son oturum başladığında sade poğaçalardan eser kalmamıştı... Bizzat görmesem de BDDK sınavında sandviç dağıtıldığını duyduğumda oldukça şaşırmıştım. Gümrük AB Uzm. Yrd. yazılı sınavının ortasında çaktırmadan herkesin masasının altına küçük su konulması ve bakanlık logolu tükenmez kalemler hediye edilmesi oldukça güzel jestlerdi. SGK uzman yardımcılığı mülakatında bir su bile verilmezken göç ve içişleri mülakatlarında çay servisi olmuştu. Bilmiyorum ama bence bir kurumun kalitesinde adaylardan bir çayı, poğaçayı yahut güleryüzü esirgememesi büyük önem arz ediyor. SPK bu hafta sonu bir kez daha rüştünü ispat etmiştir ve inşallah hak eden arkadaşlar bu kurumda çalışma şerefine nail olur...
-
@odtüsbky sınava katıldınız mı?
-
.....................................
-
@BahtsizBedevi anladim hocam saolasin..artik bekleyecegiz sonuclari.
-
sırf muhasebe için sınava girmedim. Diğer alanlarda kendime güveniyorum ve sorularda böyleyse barajı geçebilirdim ama muhasebe ve monografi olayı bende sıfır olduğu için girmemekle doğru bir karar verdim diye düşünüyorum. Ama olabildiğince çok kişiyi çağıracaklar diyince de muhasebeden acaba 50 yapabilir miydim bir şekilde diye düşünmedim de değil...
-
Sınavlarda başımızda duran gözetmenler kimlerdi arkadaşlar ?spk nın personeli mi yoksa soruları hazırlayan hocalar mı ?
-
@Ötüken spk personeli idi hocam