Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Bu dünyadaki en mutsuz insanlar, başkalarının ne düşündüğünü takıntı haline getirenlerdir.
Virginia Woolf
-
Kendimizi konuştuğumuz kimsenin yerine koyamıyorsak, başkalarıyla ilişki kurmamız düşünülemez.
Alfred Adler
-
gelse de trenden ikimiz insek
camları buğulu iki tas çorba
bir kitap çantana korkup tutunmuş
kağıdı samandan şiiri zorbave o hışırdayan uykudan geçsek
sobanın ayrımsız adaletinden
çok büyük bir yağmur işte başlamış
kimse çıkmayacak bugün evindenböyle susuyorum ben çok değiştim
sense nasıl denir hâlâ o kızsın
dinle ağlayarak çıkrık sesini
işte şu dünyada yapayalnızsınher neyi dilesek burada olmaz
en büyük erdemi bunun, susamak
yalar yarasını içte bir geyik
hepsi bu kadardır: adı yaşamakSüleyman Çobanoğlu
-
kadın eyleme girişmediği için düşünce ve sanat alanlarında ayrıcalıklı bir yere sahiptir;oysa düşünce ve sanatın en canlı kaynakları eylemdedir. dünyayı yeniden yaratmak isteyen kişi için, onun dışında kalmak pek de iyi bir durum değildir: burda da eldeki verinin ötesine geçmek için önce onun dört bir yanına kök salmış olmak gerekir.
...Analar babalar kızlarının kişisel gelişmesini kolaylaştıracak yerde , onu evliliğe hazırlamaktadırlar, genç kız da bu evlilikte öyle büyük üstünlükler görür ki bir an önce evlendirilmeyi bekler; dolayısıyla erkek kardeşlerinden daha bilgisiz daha zayıf yetiştirilmiş olur; kendini bütünüyle uğraşına veremez; dolayısıyla hep geri kalır; böylece kısır döngü tamamlanır; çalışma yaşamındaki geriliği, koca arama arzusunu kamçılar. her nimetin bir külfeti vardır; külfetler cok ağırsa,nimet kölelik olmaya başlar; emekçilerin çoğu için, bugün, çalışma verimsiz bir angaryadır:kadın içinse, angaryanın sonunda toplumsal saygınlığını, töresel özgürlüğünü,iktisadi özerkliğini somut olarak ele geçirme ödünü bile yoktur.
Genç kızlık çağı/Simone de Beauvoir
-
Sabret ki her şey hissettiğin gibi olsun. Sabret ki her şey gönlünce olsun.
Mevlana
-
Bizi anlamayanlara ithafen;
Anlatamayacağın şeylerin ağırlığıyla gözlerinin dolduğu, başını öne eğip ellerinle oynadığın o derdi hiçbir yere koyamıyorsun.
-
@elisa Gün boyu aklımdaydı. O kadar sevindim ki doğum gününde ona dair bir yazı bir yazı bir ileti gördüğüm için..
..."Kadını götürüp mutfağa ya da süslenme odasına kapatıyor, sonra da ufkunun darlığına şaşırıyoruz.. Kanatlarını kesiyoruz, sonra da uçamıyor diye yakınıyoruz.'
İyiki doğdun güzel kadın iyiki geçtin bu dünyadan Simone
-
Sözde, senden kaçıyorum doludizgin atlarla,
Bazan sessiz sedasız, ipekten kanatlarla,
Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla,
Karşıma çıkıyorsun en serin imbatlarla,
Adını yazıyorsun bulduğun fırsatlarla,
Yüreğimin başına noktalarla, hatlarla,
Başbaşa kalıyorum sonunda heyhatlarla,
Sözde, senden kaçıyorum doludizgin atlarla..
.
.
.
https://youtu.be/8gtKVLN-qdk -
@proust hocam beauvoir'u okuyan birini görmek beni de ayrıca mutlu etti:)
-
@toranj Unuttum. Huzura erdim
-
İnsan sevilmekten çok anlaşılmayı istiyordu belki de.
George Orwell - 1984
-
İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yağmura bakmayı cam arkasından
İnsandan insana şükür ki fark var
Birine cennetse birine zindan
İyi ki bilmiyor kalabalıklar -
"gözlerim bin yaşında evliya türbeleri
sen yoksun diye..." -
'Söyle evladım ' diye teselli ederdi annem beni. Söyle de içine hicran olmasın. Hicran oldu anne..
Oğuz Atay -
Milli şairimiz merhum Mehmet Âkif düştü aklıma bugün. Mücadele ruhu, azmi, hayatının son yıllarını memleket hasretiyle geçirmesine rağmen atiye umutla bakması ve nihayetinde İstanbul'a gelmesi, ahirete irtihali.. Okumak, azmetmek ve ümidini muhafaza etmekle geçen bir ömür.
...
Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa
Oku, zira onu yazdım, iki söz yazdımsa...
Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak
Alçak bir ölüm varsa, eminim budur ancak...
Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete râm ol
Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol...
-
...
"Bindiler de çektiler gittiler, o iyi insanlar, o dünya güzeli atlara. O yiğitler, o her birisi kaplan örneği şahinler, o ceren gibi atlara bindiler de başlarını aldılar gittiler. Bir daha, bir daha hiç gelmeyecekler. Hiç, hiç, hiç!
Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. Şu dünyanın yaşaması müşkül hal ilen. Bin iyiyi bir kötüye kul eden."Yaşar Kemal - Demirciler Çarşısı Cinayeti
-
Yüz kelimelik bir şiirde yüz tane güzellik arayan vardır. Halbuki bin kelimelik bir şiir bile bir tek güzellik için yazılır.
Orhan Veli KANIK
-
sadece çocukları insan kılıklı canavarlardan korumak adına bile olsa, çok çalışıp hayatlarımızı bir yerlere taşımak zorundaydık..
-
@walras12 muazzez abacı harika okuyor dostum.
-
"...Bir şey koptu benden! Şey, herşeyi tutan birşey...
NFK/destan şiiri