FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
@İlef1934 Ben Affleck'in hemen hemen bütün filmlerini izledim. Argo bir kere senaryosu yanlış olan ve İran'ın küresel düzene entegrasyonundan önce Amerika kamuoyuna ısıtılmasını sağlayan bir film. Aksi takdirde Amour'un Django'nun Les Miserables'in Life of Pi'nin Lincoln'ün olduğu bir kategoride nasıl oluyor da en iyi film ödülünü alabiliyor?
Gone Girl filmi büyük bir pr çalışması ürünü öncelikle bunu kabul etmek gerekir. Sosyal medyanın rüştünü ispat ettiği filmlerden. David Fincher'ın en zayıf halkası olarak bakıyorum oysa ben. Kitap 2012 yılında piyasaya çıkıp uzun haftalar boyunca best seller kalınca vakit kaybeden senaryolaştırıldı. Kitabın fenomenleşmesinden faydalanıldı.
The Town'a gelelim. Hem klişe hollywood filmi yapıp hem de 120 dakika üzerinde bir film çıkartacaksan öncelikle bir hikaye üretmen gerekir. 21. yüz yılda 2 boyutlu karakterler üretip karakter derinliğini 0.1 milimetre olarak belirlersen İstanbul-Ankara arası çalışan otobüslerde tek seçenek olarak izletebilirsin filmini. Üstelik Green Street Holigans ile Ocean's eleven filmlerinden mashup yapılması da cabası. Dönemin filmlerinden sevilen her parçayı kendi filmine katmana rağmen klişelerden kurtulamamışsan o rolde oynayacak tek kişi bulamazsın. Ki bu nedenlerden ötürü The Town filmi yalnızca Jeremy Renner ismi üzerine tartışılmıştır.
-
-Predestination-
Zamanda yolculuk temalı,biraz kafa karıştırıcı ama izlenesi bi bilim kurgu filmi. -
@Phoenix Argo'nun ödül alması zaten çok tartışmalıydı sonu başından belli olan bir filmdi yine de sıkılmadan izlemiştim.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için Gone Gırl'ün uyarlama olduğunu bilmiyordum mesela. -
https://www.youtube.com/watch?v=oM38O2G0Kxo
Bu özel bir çalışma burada kalsın istedim.
-
Ben de yakın zaman da izlediğim filmlerden 2 tane öneriyim arkadaşlar
1.LOS ANGELES SIRLARI (imdb 8.3)
Bu filmi polisiye seven herkese öneririm hatta sevmeyenlere de beğeneceğinizden şüphem yok iyi vakit geçirmek için çok ideal bir film.Russell Crowe ve Kevin Spacey'in oyunculukları için bile izlenebilir.
- ER IST WIEDER DA (imdb 7.1)
Alman yapımı iyi bir komedi ve eleştiri olduğunu söyleyebilirim.imdb den film seçenler için yetersiz bir puanı olabilir ama benim gibi tarihe ve toplumlara ilgisi olanlar için tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.Filmin konusu A.Hitler'in 2014 Almanyasına gelmesi ve tekrar Führer olma çabası.İkinci dünya savaşına olan merakım ve gözlemlerim hep şu soruyu sordurttu bana ''Gerçekten herşeyi Hitler mi yaptı onca katliam,olay ve çılgınlıktan bir tek adam mı sorumluydu yoksa buna hazır toplum veya toplumlar var mı?'' Bu soruyu kurcalayan bir yapım diyebilirim.Özellikle tarihe ilgisi olanlar için tavsiye ederim.
Hepinize mutlu yıllar ve iyi seyirler arkadaşlar : )
-
Buralar kaç gündür çok sessiz kalmış Hazır çok uzun zaman sonra serinin üçüncü filmi geldi önceki iki filmi önereyim. Ben bu iki filmi izlediğimde bayağı çocukmuşum şimdi düşününce Yeni Nesil Ajan serisinin ilk iki filmi izlenebilir çünkü Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü dün vizyona girdi. Biraz ilginç oldu ama bence iyi bir seriydi üçlemeleri güzel oldu. İnşallah hızlı ve öfkeli gibi diziye döndürmezler ( Bu arada serinin ikinci filmi kısmen vasat gelebilir. )
-
Lars von trier in dogville filmini öğrenciyken izlemiştim. Akmayan, insanın sabrını zorlayan ancak sonlara doğru kışkırtıcı ve düşündürücü bir film yönetmenin diğer filmleri gibi. İzlediğim dönemde temel hak ve özgürlükler dersi için okumalar yapıyordum filmi adalet kavramı açısından yorumlamıştım. ''sanat filmi'' sevmeyen izlemesin gerçekten zor bir film.:)
-
Emin Alper
'Tepenin Ardı."
"Abluka" -
Kaplumbagalar da ucar. 4/5
Kitap hirsizi. 3/5
Altin ve bakir(iran) 4/5
Hesaplasma(ben affleck)4/5
Zafere kaçış (80 yapımı bir film.futbol ve özgurlük. Sylvester stallone ve pele oynuyor ayrica zamanin en ünlü futbolculari) 5/5
The damn united 4/5Son izledigim 6 film hepsini begendim.puanlamalar yanlarinda
-
"Ne zaman anlıcaksın ne kadar alırsan o kadar azalırsın." Kung Fu Panda 3
Tablo gibi görsellik yapmışlar bir bakın derim -
@Phoenix hocam aylar önce bana bi film önermiştiniz 'The Man From Earth' ben bunu ancak yakın bi zamanda izleyebildim ve dedim ki hocamın bana ne garezi varmış ki bu filmi seyret dedi
-
Neden hocam begenmediniz mi?
-
Arkadaşlar daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama şiddetle izlemenizi istediğim 3 film var.
1)Entel Köy Efe Köye Karşı
2)Mandıra Filozofu
3)The Man From Earth(Dünyalı)İlk 2 filmi iktisadı sadece eğrilerden,grafiklerden,rakam ve analizlerden ibaret olmadığını kavramış ve sosyal hayatın için de evinde yemek yerken toplam faydayı düşünen zor koşularak bir işe koyulduğunda ''paşa paşa bu işi yapmak zorunda olduğunuzda'' devletin mali piyasaları nasıl domine edip cebir ile düzenlediğini ilişkilendiren vb yani her olayı iktisadi olarak yorumlayabilecek arkadaşlara öneriyorum.ilk 2 filmde köy hayatı üzerine ekonomik dinamik ve sistemler köy yaşantısı içinde anlatılır,adından da anlayacağınız üzere yerli yapım köydeki ineğin sütünü 'her arz kendi talebini yaratır' ile ilişkilendirebilir misiniz yada özel mülkiyet kavramının satır aralarında komşuluk ilişkisini görebilir misiniz,bağış yapmak rasyonel-pragmatik insan düşüncesine uymasa da toplumda verimliliği arttırdığını görebilir misinz ?? iktisatçı gözlüğünüzü takıp izleyiniz..(özellikle doktrin seven arkadaşların seveceğini düşünüyorum)
The Man From Earth(Dünyalı) ise gerçekten felsefe ağırlıklı bir film ama hiç sıkılmıyorsunuz sürekli görsellerle bir oraya bir öbür tarafa götürerek muallak bir izlenim bırakacak bir film değil.
Öğretim görevlisi olan bir adam tam terfi alacakken bağlı bulunduğu üniversiteden ayrılma kararı alır ve eşyalarını toparlamak için evine gider,hazırlıklarına başlar.Her biri kendi alanında uzman arkadaşları(arkeolog,teolojist,psikolog,biyolog) ona yardımcı olmak için evine gider ve aralarından bir tanesi uzun zamandır beraber çalıştıklarını lakin onun dışında hepsinin yaşlandığını belirtir ve bunun sırrını sorarlar.Adam bir an ölümsüz olduğumu ve bu fark edilince hep taşınmak zorunda kaldığımı düşünün der.Herkes gülmeye başlar,adam ısrarla bir an hayal edin olamaz mı diye ısrarlı duruş sergiler.Biyolog;İnsan vücüdu 7 sene de bir hücrelerinin tamamını yeniler birçoğumuzda fiziki ve çevresel faktörlerden dolayı bu süreci gittikçe uzadığı için ölüm gerçekleşir belki de sen bu süreci hiç uzatmamışsındır anlamında konuşur ve herkes bir an zihninden acaba gerçekten sonsuza kadar yaşanır mı sorusunu geçirir.
Arkanıza yaslanıp İNSAN SONSUZA KADAR YAŞAYBİLİR Mİ? sorusunun farklı uzmanlarca cevap arayışına şahit olacaksınız.Bence düşünce severlere haz verecek bir filmdir.
Alışılagelmiş soğuk ve kopyala yapıştır film tanıtımından ise kendi düşüncelerimi belirtmeye çalıştım umarım beğenirsiniz, hayattaki bakış açınızı olumlu yönde değiştirebilirsem ne mutlu bana...Esen kalın
-
Sormaktan en çok keyif aldığım soruyu soruyorum. Hangi film?
-
@Phoenix sadece aşıklar hayatta kalır..
-
Ferzan Özpetek, İstanbul Kırmızısı...
Çok farklı beklentilerle giderseniz, hayal kırıklığına uğratabilecek bir film.
Düşündüren filmleri seviyorsanız eğer hoşlanabilirsiniz.
Oyunculukların iyi olmasının yanı sıra sinematografik olarak da çok hoş buldum filmi -
Çocukluğumdan bu yana sıkılmadan izlediğim bir seri var ; Indiana Jones
-
felsefi yanı da çok kuvvetli olan mr. nobody'i tavsiye ederim. yaptığımız seçimlerin hayatlarımızı nasıl değiştirdiğini gösteren harika bir film.
-
Bunlar da listede olmalı diye düşünüyorum:
Celda 211,
Funy games,
Her çocuk özeldir - Bolywood
Cennetin çocukları - İran sineması
Interwiew the wampire
Begin John malcowich
Kader
Karga
Kız kardeşimin hikayesi
Kuzularin sessizligi
Momento
My sasiy girl - Asya Sineması
İhtiyar Delikanlı
Sin City
Düşüş - The Fall - Uzakdoğu -
bir fantastik film sevdalısı olarak biraz klasik biraz yeni listem ;
1- Lord of the Ring ve Hobbit Serisi (Sıkıldıkça izlerim)
2-Van Helsing
3-Narnia Günlükleri Serisi
4-Karayip Korsanları Serisi
5-Karanlıklar Ülkesi - 1
6-Harry Potter Serisi (Çocukken tv de denk gelmek paha biçilemezdi )
7-Doctor Strange
8-Jumanji (Çoçukluğumuzun en iyisi)
9-Stardust
10-I am number four.
Aklıma geldikçe editlerim