2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@ronay92 aynen hicam.12 bin siralamayla ben bile umutlaniyorum...ama cok cok riskli.insallah sayi tatmin edici olur da bizlerinde yuzu guler.zira kpss den sonra calismayi hic birakmadim...tabi odak noktam kpss ama yine de insan umitleniyor.
-
@marjinalfaydali kardeşim az çok guy alım istatistiklerilerine baktım. Şu sonucu çıkardım 1500 ve ustu alımda şansımız yüzde 90 ( gelmeyecek bir iki ili secmezsek tabiki), 1500-1250 arasu ise yüzde 70 şansımız var. Son guyda atananların yüzde 90 civarı bizim önümüzde onlar tercih yapmaz büyük ihtimal, 1000e yakında sgk ve digerleri gider. Esas siralamamiz 10bin altında bizim. Durum böyleyken ben çok umutluyum. Gerçi ne kadar alım yüksek olursa o kadar şansımız artacak. 1500 ve ustu bizim için iyidir nihayetinde.
-
@marjinalfaydali sen bakma su sıralamanın altında olanlar umutlu olmasın falan diyenlere bı de saka gibi puan üzerinden konuşan var 2017 KPSS si için puanın hiçbir anlami yok sıralama sinaviydi bu. Geçen senede o kıtlıkta 10/12 bin üzerine gelmez diyenler vardı 16/17bininci adam şu an guy:)
-
Umarım ilan gelene kadar sgk ve diğer bikaç sınav açıklanır eğer böyle olursa sıralama ciddi şekilde arkalara doğru kayacaktır
-
@umut hocam orayà kadar gelmis insanlarin zaten bilgisini iki dakika icinde anlamak zor bence, kaldi ki referans olayi da olmasa bu komisyondakiler neye gore belirleyeck alinacak olanlari.Kisa bir sure kaliyorsunuz icerde ve o an sizin kisiliginizi,bilginizi anlamlarI pek muhtemel gozikmuyor.Yani o zman hic heyecanlanmayan , sorularI patir patir cevaplayanlari alsinlar
-
@bircahil bunun cevabını verebilen yok ki ilk mülakatında atananlara sormuştum girmeden önce bna heyecan yapma sakin ol soruların önemi yok dediler hani nerde .. o yüzden nasibinde varsa engel değil hiçbir şey
-
@duranvarlık Bimerden yazdım 1 hafta sonra cevap geldi.
-
@ronay92 hocam inanin dusuncelerime tercuman olmussunuz.ayni arastirmayi bende yaptim ve alimin 1500 civari oldugu zamanlarda bile 73 lere inen yerler olmus.2016 kpss puaninin 1 yil gecerli olmasi sebebiyle arkamizin temiz olusu,daha yeni yapilan guy atamasi ve sgk vmy gibi diger alimlar...bunlari dusununce siralamami 10 bin gibi dusunmek mantikli geliyor acikcasi.zaten su siralamayla tutup da ankara izmir bursa vs yazacak degilim.dogudayim ve yibe doguda bir il yazacagim ama niyeyse puan bazinda yapilan kisitlamalar(75 ten asagi dusmez vs) bana da dogru gelmiyor.netice bu sene ilk kez ders bazinda 1 net zorunlulugu getirildi ve haliyle puani hesaplanan kisi sayisi cok azaldi ve sinavinda kolay olmamasi sebebiyle yuksek siralamalara dusuk puanlar geldi..ben netlerimi asagi yukari kestiriyordum ve bekledigim puan 77 78 di fakat sasirtici bi sekilde siralamam 2016 siralamalarinda bu puana denk gelmesine ragmen puanim dusuk geldi.o yuzden simdi burda 80 ustu alip da sansim var mi diye soranlara kizmiyorum ama guceniyorum.o puanla siralama zaten tavandir.nere yazilsa gelir.biz bile su siralama ile umidimizi kaybetmiyoruz...
-
@umut aynen nasip ve sans isi
-
@marjinalfaydali siz yuksek puanlilar icin guceniyorum demissiniz.Haklisiniz hocam ama oyle bir duruma geldik ki insanlar artik ne yapacagini sasirmis vaziyette .Benim de siralamam 6800 lerde ama inanin gelip gelmeyecegini bilmedigim bir sinava henuz oturup calismis degilim.Bu umutsuzca bekliyis insani cok yipratiyor.Yani artik Suriyeye bile raziyim diyecek durumdayim
-
@mbguy yok hocam ne yanlış anlaşması 1250 1500 kişi alımda büyük ihtimal tercih yaparken yüksek puanlılar da ince eleyip sık dokur .
-
@engin0516 aşağı yukarı böyle olur.
-
@bircahil hocam tam tabirini bulamadigim icin mumkun mertebe en dogru kelimeyi secmeye calisarak oyle soyledim.sakin yuksek puanlilara karsi bi art niyetim oldugu anlasilmasin.siz dahil tum arkadaslarimi cani gonulden tebrik ve takdir ediyorum ce cok istiyorum emeklerinizin karsiligini bulsun.lakin hic alimin olmadigi su 2 senede bile guy siralamasi 17 bibe dusmusken yuksek siralamaya sahip arkadaslarin gelir mi diye sormasi sacma..tabii gelir.nereyi yazsaniz gelir.ha garanti olsun derseniz izmir ankara degilde balikesir vs yazarsiniz yine gelir..
Sizin bahsettiginiz durum baska.evet ilansizlik herkesi tedirgin ediyor lakin guy icin ilk 7 8 hatta 10 bin hep rahat olmali.sizin tek sikintiniz ilan gelir mi endiseyken bizim ki buna ilaveten acaba siralamamla bana bir yer gelir mi oluyor.
Calismayi birakmamanizi oneririm.Ben bu siralamaya ragmen hic birakmadim calismayi.belki icimdeki umuttan belki 2018 kpss de daha iyi bir siralama yakalamak icin.
Tek birsey biliyorum ki bu yolda istikrarli ve sabirla calisan kazaniyor. -
@marjinalfaydali Sizi tebrik ederim. Söylediklerinizin her cümlesine katılıyorum.
-
@can-mavi duyumlarınız çok mutlu etti gerçekten teşekkür ederiz, tabiki sizinde duyum kesinlik garantisi verilemez ancak guy ile ilgili kesinlik yüzdesini de sormak istedim
-
@oean, içinde söyledi: 2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@can-mavi duyumlarınız çok mutlu etti gerçekten teşekkür ederiz, tabiki sizinde duyum kesinlik garantisi verilemez ancak guy ile ilgili kesinlik yüzdesini de sormak istedim
çok çok büyük bir ihtimal dostum
-
@marjinalfaydali ben sizi cok iyi anliyorum bir onceki guy aliminda ben de cok tereddutluydum ve sinava giremedim.Bakalim insAllah iyi bir alim olur da hepimizin yuzu guler
-
@can-mavi Hocam seni daha öncede bu konuda rahatsız ettim ama mhuy konusunda bir gelişme yok mu kulağınıza gelen.Yoksa eski duyum hala geçerli mi?
-
@can-mavi tekrar çok teşekkür ederim daha sıkı çalışmam için çok iyi geldi
-
Guy konusunda tecrübelerimi söylemek isterim. Daha önceleri de böyle oldu yüksek kapatır gibi şeyler konuşuldu ama her alımda yüksek kapatan yerler vardı istisna ama düşük ve orta puanlasa kapatan yerlerde oldu. Eğer yakında Guy gelirse 1250 olarak düşünsek bile 75 üstü çoğu kişi sınava girecektir.