2016 Aralık GUY Sınavı
-
@paretowilfredo peki hocam bu kadar etkinlik haber vs bi sürü şey yapıyoruz bunların etkisi oluyo mu sizce hiç böyle bi sey kulağınıza geldi mi araştırmalarında bide sen umutlu musun
-
@paretowilfredo yani bakan dışında kimse bilmiyor tarihi. Duyumcular da aslinda birer tahminci.
-
@maliyeciçocuk Dostum senin de tam olarak bilmediğin durum şu. Tanıdığımız insanlara sizle yazıştığımız gibi ha deyince her şeyi sorma fırsatımız olmuyor. Özellikle şu dönemde bürokratlar çok yoğunlar. Yakınımız olanlara dâhi zor ulaşıyoruz kaldı ki selamla gittiğimiz insanlarla konuşma süremiz 10 dakika ile kısıtlı. Dışarıdan bir haberi almak çok kolay gibi görünebilir ancak bir haber belki 10 görüşmede ancak elde edilebiliyor.
Ben Maliye Bakanlığı adına sorunlardan bu mecrada da başka başlıklarda da bahsettim daha evvel. Gelir Uzmanlığı'na bakış açısına hatta bu kadroya olan antipatisine kadar bahsettim. Ancak bugün bunlar konuşulacak konular değil. Şu an beklenti ve bizim de temel araştırma konumuz sınav/ilan. Vakti geldikçe geri kalan konulara dair de bilgileri peyderpey aktarırız bu konuda emin ve müsterih olabilirsin.
-
@paretowilfredo anlıyorum pareto güzel haberleri ilk sen vermek istersin tabi bekliyoruz
-
@paretowilfredo hocam guyu anladik vmy mhuy ilgoc bunlar ne durumda hazir sizi bulmusuz cevap verirseniz memnun kaliriZ
-
@paretowilfredo hocammmm bizim çabalar ise yariyo muuuu
-
@ddguy en önemli soru da bu ciddi anlamda o kadar etkinlik ne oluyor,iç tarafta nasıl karşılanıyor,etkisi nedir,devam edilsin mi kardeşim
-
@ddguy Buna dair düşüncemi daha evvel dile getirmiştim kardeşim. Bir kaç faktör bir şeylerin etkili olmasına mani.
Birincisi bu denli karar alma hareket alanına ve özgürlüğüne sahip bir erk malesef ki taleplere göre değil kendi planlarına göre hareket eder ve ediyor. İhtiyacı tek dile getiren siz değilsiniz. Vergi Dairesi Başkanlarının şiddetle ihtiyacı dile getirdiğini bizzat biliyorum bir kaç örnekle. Buna bile kulak asılmıyor şu an.
İkinci etken de öncelik sırası. Şu an herkes 16 Nisan tarihine odaklı. Ciddi bir değişim eşiğindeyiz. Bürokratların, siyasilerin yegane odak noktası bu konu. İşsiz bekleyen bunca genç ikincil konumda. O yüzden ilk gerekçeyle beraber düşününce yine plana göre hareket edileceği kanaatindeyim.
-
@mulkiamir06 Kardeşim Maliye Bakanlığı'nın her kadrosu için ihtiyaç vâki. Düğümün bir adımla çözülmesi ile geri kalanlar peşi sıra gelecektir. Vergi Müfettişliği için kurulun başının kalabalık olduğu ve şu an için bir alımı yetiştirecek durumda olmadığını duydum. KPSS öncesi olmasına dair bir ihtimal var. Ama süreç daraldıkça bu ihtimal düşüyor. KPSS sonrasına sarkacak gibi.
-
@paretowilfredo işte maliye çalışanları mutsuz böyle bir kurumda ilan gelmeyebilir.Bunları sor araştır.Bak bnimki sadece tahmin Aym kararını bekliyo.Eğer mahkeme kararı olumsuz çıktığı haftası ilan gelecek.Aynı tas aynı hamam.Eğer ki mahkeme kararı guyların lehine olursa o zman işte bekleyeceğiz ama sonumuz iyi olacak.Bunları da yaz.Bddk yok sanayi uzmanlığı bunlara bizim puanımız yetmiyo.Gerçekler öyle
-
@paretowilfredo Hocam cümlelerinden şu anlamı çıkardım : Bakan bey kpss oncesi alim istemiyor. Ama yine de mart 15 son tarih gelmezse bu tarihe kadar daha da gelmez. Dogru mudur ?
-
@maliyeciçocuk Kardeşim eğer populist olsaydım varımı yoğumu bu alıma vermem lazımdı. Ben her alım, her kurumla alakalı eşit düzeyde çaba gösteriyorum. Bazı kurumlarda biraz daha net ve hızlı bilgi çıkıyor olması benim seçimim olduğu anlamına gelmez. Bu ön yargını kırmanı temenni ediyorum.
İkinci nokta ise Sayın Ağbal üst kurul maaşları konusunda çok da yüksek yargı kararını umursamadı, bu konuda da baz alarak hareket edeceğini düşünmüyorum. Açılmış onca dava var bahsettiğim konuda da sadece davayı kazanan Murakıplar hak elde edebildi. Geri kalanlar halen haksızlıkla karşı karşıya. O yüzden GUY'lar ile alakalı kararın da çok onu etkileyeceğini zannetmiyorum. -
Allahım bu çocuk hala dava diyo ya kafayı yicem
-
@TugayÇ Sayın bakanın GUY'larla alakalı çok daha başka temennileri olduğunu da müsteşarlık döneminden beri aslında biliyoruz. Askıda tutması buna dair de olabilir. Ama kısa vadede keskin bir değişiklik yapamayacağının farkında muhakkak ki.
Bence daha ciddi ihtimal bir referandum aracı olarak kenarda tutulması. Bunca ihtiyaca ve olgunlaşmış şarta rağmen bekletmesine başka bir anlam yükleyemiyorum ben.
-
@paretowilfredo senin kanaatince bu tür etkinliklere devam edelim mi peki hocam
-
@TugayÇ 2016 Aralık GUY Sınavı içinde söyledi:
@paretowilfredo Hocam cümlelerinden şu anlamı çıkardım : Bakan bey kpss oncesi alim istemiyor. Ama yine de mart 15 son tarih gelmezse bu tarihe kadar daha da gelmez. Dogru mudur ?
Umutları kırmak istemiyor. Sonra başlıyor burda niye olumsuz konusuyorsunuz ders çalısmaya motive olamıyoruz vs sitemleri.
Uyduruk olumlu duyumlar kısa vadede motive edermiş gibi olsada uzun vadede gerçekleşmeyince insanı daha çok yıpratıyor.
Farkettiyseniz artık duyum yazana saldırıyoruz.Gerçekleri kabul edelim(zor da olsa ) tek kesin tarih kpss ye çalışmak zorundayız
-
@ddguy Bence edin dostum. Ben de fırsatım oldukça desteğe geliyorum. Özellikle konuya hassasiyeti olan kişileri arkaya almak mantıklı olur. Ses birey birey sizin yazdıklarınızla değil, sesi gür birinin dillendirmesi ile yüksek çıkar.
-
@paretowilfredo ustadim son sorum kaymakamlik haziran demissiniz ilanmi haziran sinavmi haziran ?
-
@mulkiamir06 Sınav planı haziran kardeşim şu an için. Takipteyiz.
-
@paretowilfredo Eğer bi alım yapılacaksa referandum öncesi olması lazım. Bana da mantıkli gelmiyor bu kadar beklemesinin nedeni. Ama teknik olarak bakinca zaman kalmadi ki. Martın ortasina geldik nerdeyse. Dedigim gibi bence son 1 hafta sonra daha da beklemeyin