2016 Aralık GUY Sınavı
-
Arkadaşlar Bütün yılların sorularının çalındığını adları gibi biliyorlardı yine de ilan geldi. Şaibe ile guy ilanının gelmemesini bağdaştırarak kendi moralinizi bozmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Kaldı ki guy direk mülakatla alan bir kurum değil. Yeni yönetmelikle on katı olayı da gelmiş gibi görünüyor. Adamlar çıkar ilana. Yapar sınavı. Şaibeliler de geçemez. Ha sınava gireceklerin yüzde onu şaibeli olsa bu bile bir kayıp değil mi derseniz de. Sizce bu kimin umrunda olur ki. Onlar için önemli olan çoğunluk
-
@erhankpss haklısın kardesım. hakkımız calınıyor ama buna ragmen kpss den yuksek alanlar ıcın ıptal olması kotu olur.
-
@Galata Dostum hangi yönetmelik bu?
-
ıns soru calanlar bulunur onların sınavı ıptal olur. genel olarak butun sınavın ıptal olması sucsuz cok can kısının canını yakar
-
@uzmanyrdd mali hizmetler tarzı şehir seçip sınava girmek yerine süreç sonunda il seçimini getiren yönetmelik. Bu sistemle sınava çağıralacakların dört katı değil 10-20 katı arasında olacağı düşünülüyor
-
@Galata Sürekli resmi gazeteyi kontrol ediyorum bir yönetmelik değişikliği olmadı henüz, söylediğin şey hala muallakta kesin bir bilgi değil..
-
@uzmanyrdd bu dediğime yeni derken Ağustos gibi oldu. İlk defa bu sistem geldiği için Guya. Ondan yeni dedim. Guy şehir seçimi kalktı diye googlelarsanız bulursunuz.
-
-
@Galata Guy personel alım yönetmeliğinde öyle bir değişiklik henüz yayınlanmadı. Bahsettiğin şey sadece duyum..
-
A grubu kpss ye 2 yılimi verdim 2015 de düşük puanim vardı 2016 çok zor şartlar altında emek verdim p35 de 81aldım ve hicbir yerde kullanamadim 1 şubatta askere gitmem lazim gittikten sonra alım olursa ders çalışamayacagim için kurum sınavını gecemem 2016 puanı kül olur 2017 kpss de gider.demem o ki askerden döndüğümde elde avucta hiçbir şey kalmayacak. muhtemelen çok kişi de bu durumdadir bize bu durumu yasatanlar inşallah bunun bin katını yaşarlar yemin ederim okuduguma bin pisman oldum.şu anda psikolojim alt üst olmuş ne yapacagimi bilemiyorum allah herkesin yardımcısı olsun.
-
@freguy kardeşim senle cok benzer durumumuz 2015KPSS p 35 85.42 gecen sene girdiğim vergi müf. yrd sınavını 1.5 puanla kacırdım mhuy gibi sınavlar da olmadı üzerine askerliğim geliyor diye 2016 alımları için yüksek lisansa başladım 3000 tl ona para bayıldım en kötü ihtimal 2017 kpss ye girip askere gitmeyi düşünüyorum ağustosta geldiğimde en azından elimde bir puanım olmuş olur yapabiliyorsan böyle bir şey yap
-
arkadaşlar size hem kendi düşüncelerimi anlatmak (biraz doldum sanırım) hem de küçük bir hesap çıkarmak isterim, sizlerin de çok iyi bildiği, birçoğumuzun içinde olduğu bir durumun hesabı... (2015 yılında mezun oldum. 3300 tl verip dershaneye kaydoldum (2015 1 ekimden 2016 mayısın sonuna kadar). ilçede oturuyorum ve il merkezindeki dershaneye gidip gelmek için günde 15 tl yol parası verdim. (haftada 4 gün) yol parası 1920 tl tutuyor. kaynak için harcadığım paranın net hesabını inanın bilmiyorum o yüzden yuvarlama yapacağım. (iktisat için 200 tl hukuk için 200 tl muhasebe ve maliye için 200 tl) 600 tl civarı bir meblağ. toplamda 5820 tl yapıyor. bir işte çalışmadım, sınavı etkilememesi için, babam sağolsun karşıladı bu masrafı ve kendisi asgari ücretle çalışıyor. bu sürecin başında bu hesaplamayı üç aşağı beş yukarı yaptım. tamam ben bunun altından kalkarım, bu para da benim aileme borcum olsun dedim bismillah dedim başladım çalışmaya.
hepinizin bildiği gibi önce sınav tarihi öne çekildi, vardır bir hayır dedik yola devam ettik. sonra sınav geçerliliği 1 yıla indirildi az biraz sallandık ama vardır bir hayır dedik yola devam ettik. mayısın sonunda yapılan sınav temmuzun ortasında açıklandı olsun dedik. p35den 84 aldım daha iyisi olabilirdi ama olsun buna da şükür dedim(k). temmuz sonundan itibaren guy için tıkadım kulağımı (hatırlayın 15 temmuz sonrası dolaşan spekülasyonları) başladım çalışmaya. o günden bugüne bu süreçte sadece kaymakamlık sınavına girdim onda da bir iki yanlış cevap yüzünden az bir farkla mülakata kalamadım. babama söylerken dün akşam sonucu boğazım düğümlendi çünkü çok umutluydu benden, babam yine sağolsun ki canın sağolsun oğlum dedi. ben de üzüldüm tabi az bir farkla kaçırdığım için ama yine olsun en azından mayısa kadar elimizde bir puan var belki kullanacağımız bir ilan gelir dedim. az önce cnn türk'te 2015 2016 kpss kopyalandı başlıklı haberi dinledim. sonra bu siteye baktım nedir ne değildir diye ve bunları yazma ihtiyacı duydum. atanmam veya atanamamam değil derdim, ilan gelmesi gelmemesi de değil. umudumu yitirdim diye de sızlanmıyorum hala umutluyum. ancak ben güvenimi yitirdim.kime olan güvenimi? (ösym yada bir başka kurumu söylemeye gerek dahi duymuyorum) kendime ve sizlere olan güvenimi; yukarıda anlattıklarımı benimle birlikte neredeyse hepimiz yaptık, her gelen kötü habere, haksızlık ve mağduriyet yaratabilecek gelişmeye eyvallah dedik, hayırlısı dedik. hiç tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakmadık. tedbiri nasılsa birisi kendisi için alırken bizim için de alır dedik. sonuç? geçen ve asla geri gelemeyecek zaman.
arkadaşlar diyeceğim o ki, kimse kusura bakmasın ancak hak verilmez hak alınır diye bir söz var. pc başında oturup sürekli şikayet ediyoruz. (kaldı ki 72 73 alan öğrenci dahi buraya gelip, karalar bağlayıp umut kırıcı şeyler yazabiliyor ve bu yorumlar herkesi etkiliyor.) dershanelerin, hocaların umut dağıtması ile bu iş olmaz onlar kendi kazançlarına bakıyorlar. (edit: yazdıktan sonra aklıma geldi. geçen sene gittiğim dershanede çalışan bir hoca bu hafta demiş ki; "şubatta 5000 kişilik guy ilanı gelecek" bana da bunu bir arkadaşım söyledi. ilkten düşündüm 5bin büyük rakam 4 katı çağırsa 20 bin kişiyi mi sınava sokacak bunlar dedim. hocayla arası iyi olan başka bir arkadaşa sordurdum işin aslını öğrensin diye. hoca; guy ve vmy ilanı gelebilir demiş, 5 bini de gaz olsun! diye söyledim demiş. düşünün işte insanları nasıl umutlandırdıklarını. muhakkak içlerinde çok saygı değer insanlar vardır ancak, özür dileyerek söylüyorum, kan emicilerin daha fazla olduğu aşikar.)
x puan aldık diye atanacağız diye bir kural yok bunu hepimiz biliyoruz. bu bağlamda belki "hak" kelimesini kullanmak yanlış olabilir. ancak en azından geleceğe daha umutla ve güvenle bakabilmek için bir tepki, bir duruş sergilemeliyiz. bence bunu tartışmalı artık. bir avuç adam! soruları çalacak kopya çekecek bunun ceremesini ben, sen, biz, hepimiz çekeceğiz öyle mi?
guy ilanı şubatta mı gelir martta mı gelir kahinlik yapacağımıza bunun gelmesi için ne yapabiliriz bunu konuşalım. kaldı ki gelmek zorunda da değil, devletin ihtiyacı yoktur almaz bunu anlarım ancak belirsizliği gidermek zorundalar çünkü burda bekleyen insanlar yani vatandaşlar maddi ve manevi olarak sömürülüyor ve belirsizlik giderilmedikçe de sömürülmeye devam edecek. alım yapmak zorunda değiller ancak vatandaşlarının sömürülmesini engellemek zorundalar. en azından bunu daha etkili bir şekilde hatırlatmamız lazım diye düşünüyorum. (twitter'da hashtag açmak maalesef yetmiyor.)dağınık anlatmış olabilirim kusuruma bakmayın ve sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
-
@martini daha önce vekillerle görüşüldü ama yine bir sonuç alınmadı ne yapabiliriz fikrin ne dir mesela
-
@keynesin-amcası vekillerle kim görüştü? dershane hocaları mı? kitap yazarları mı? bu işin muhattabı biziz. bizim sorunumuzu bizden para kazanacak birisinin çözmesini bekleyemeyiz. nitekim çözemediler de, (ben de gördüm meclisin önünden canlı yayın yapanları güzel reklam yaptılar). aklımda inanin somut bir şey yok zaten buraya bunu da bir şeylerin somutlaşması için yazdım. mesela siz aslında güzel bir noktaya değindiniz. (teşekkür ederim)
- vekillerle bu sorunun asıl muhattabı biz görüşmeliyiz.
- vekillerle görüşmek bir işe yaramıyor yani bu seçeneği elemek lazım.
-
@Affectio-Sctts malesef kardeşim mezun olduktan sonra hiçbir yerde çalışmadım bu kpss illeti yuzunden. maddi olarak imkanim yok. hem askere gidecek yerim de belli bu saatten sonra erteleme olamaz galiba
-
@martini bizi direk maliye bakanıyla görüştürmezler elimizden başka bir şey gelmiyor
-
@keynesin-amcası bakanla vekille görüşmek değil mesele, bakın iyi niyetli olduğunuza gerçekten eminim ancak benim alındığım ve dert edindiğim nokta bu "elimizden bir şey gelmez" anlayışı. az önce de vekillerle görüşüldü dediniz. oysa ki zaten ilk yazdığım yazıda tedbiri hep başkasının almasından dert yanmıştım siz yine başkasının yaptığı bir eylemle karşılık verdiniz.
elimizden bir şey gelir. ben ne geliri biliyorum demiyorum bunu birlikte bulalım diyorum. saygılar. -
@paretowilfredo inanın son haddimize geldik. Sizden başka duyum alabilceğimiz kimsemiz yok. Elimiz ayağımız uzun değil birine sordurtalım öğrenelim. Hergün şu sayfaya girip sizin paylaşım yapıp yapmadığınıza bakıyorum. Duyumlar kesinleşmeden birşey söylemekten kaçınıyorsunuz farkındayım. Saçma sapan tepkiler geliyor siz zor durumda kalıyorsunuz onu da defalarca gördüm. Ama en azından kendi düşüncenizi belirtin. Şu lanet olası ilan ne zaman gelir? 28 kasım 2015 den beri guy ilanı bekliyorum. 1 yılı geçti hergün duyumlara bakıyorum. İnanın duygu sömürüsü değil. Ama elimizden gelen başka hiçbir şey yok.
-
@martini kardeşim öyle konuşuyorsun ki sanki bütün bu olanların suçlusu bizmisiz gibi. Geçmişe bak surekli olarak alım yapan kurumdan bahsediyorum uzun zamandir alım yapmiyor ki çok ihtiyaç olmasina ragmen hala suskun bir cok kurum alim yapti ama bizimki suskun. Mesela ufak bi örnek gumruke bircok alim yapildi kac kisi gumruk icin mucadele etti vekillerle gorustu tt etkinligi yapti diger kurumlar yine oyle demek ki neymis mesele mucadele meselesi degilmis sadece magdur edildik ve ediliyoruz da 2016 yilinda .meclise de gidildi birçok etkinlik de yapildi ve sonuç sıfır
-
@martini senin önerin ne kardeşim onu soyle