Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@deniz34, içinde söyledi: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
Hukuktan güncel konu anlatımlı kaynak var mı?
Önereceğiniz.
-
@deniz34 themisin kitapları güzel tavsiye ederim
-
@johnash teşekkür ederim.657 nasıl acaba bir bilgüniz var mı bide a kadro diye bi yayın var.
-
@deniz34 biraz ağırdır ama en iyisi Ahmet NOHUTÇU nun kitapları
-
@ömüryetermi Ahmet nohutcunun kaynakları sanki hakimliğe yönelik diye duymuştum ağır olmaz mı KPSS için
-
@deniz34 KPSS de ağır artık. Nohutçunun kitaplarına çalışmak zaman alır ama iyi bir hukuk altyapısı oluşturur.
Hakimliğe yönelik ekstra kitapları olması lazım. Bi araştır istersen. -
@deniz34 657 yi bilmiyorum ama akadroya iyi diyorlar
-
Arkadaşlar BİMER artık eskisi gibi çalışmıyor. KPSS puanınız ve yazılı puanınız yüksek ise buna rağmen mülakatınız olumsuz olarak neticelenmiş ise, uygun bir dil ve formatla neden alınmadığınızı sormanızda hiçbir sakınca yok. Maliye Bakanlığı'na bu sorulacaktır, adım ifşa olur endişesine de yapacak bir şey yok. Kimse uygun bir dille yazılmış BİMER dilekçesi yüzünden birisine takmaz. Nitekim kurumlar içerisinde kendi kurumu hakkında BİMER'e yazanlar bile oluyor.
-
Yine başladılar depresyonlar,bunalımlar,patlamalar,çatlamalar..Elenen büyük çoğunluğun dilinde ''öldük,bittik,kalmadık'' gibi laflar sürekli..Çoğunun önce bazı gerçekleri idrak etmesi gerek..Bakın bu yola giriyorsanız elinizdeki en kıymetli sınav şüphesiz kpss'dir..Siz yolun daha başında,en son ama en son düşünmeniz gereken mesleği(guy) olmazsa olmaz hale getiriyorsunuz.Bu yola baş koyan,yıllar yılı bu işi kovalayanlar daha iyisi için emek sarfetmeli..Sen tüm planı en alt üzerinden kurgularsan,olumsuz neticenin tesiri de büyük olur..Asla hakir görmüyorum ama gerçekler vardır:Senin onca yıl dirsek çürütüp talip olduğun kadroya hizmetli de ulaşabiliyor şoför de..Ya daha fazlasını yapmak ya da bu işten el çekmek zorundasın.
-
@del-piero kardeşim hayatının gençlik dönemini bu işe vermiş (25-30) defalarca mülakattan elenmiş binlerce insana, idrak etmekten bahsetmek çok doğru değil sanki....
-
S.a arkadaşlar konyayı kazanıp sgk yada vmy mulakatını bekleyen inşallah kazanıpta guydan feragat edecek yada etmeyı dusunen var mı yedekler olarak umutlanmalımıyız
-
O kadar cok zoruma gidiyor ki aciklamasinin ustunden saatler gecmesine ragmen hala hazmedemiyorum. 3 yilima yakin bir zamandir her gun saatlerce kutuphaneden cikmadim, yemek molasi disinda ara verdigimi hatirlamiyorum bile kahvemi bile gizliden iceriye gotururdum zaman kaybi olmasin diye.arkadaslarimi bazen aylarca gormedim ,ailemle agiz tadiyla oturdugum zamani hatirlamiyorum bile. Benim gibi yuzlerce arkadasim boyle kaldi. Listede benden cok calisip, referans koymussa bile kazanan arkadaslarim varsa helali hos olsun. Benden daha cok emek vermis derim hakkidir. Ancak benim verdigim kadar emek vermeden referans araya koyup bu listede adi olanlara dun sabahtan beri yasadigimi, ustunden saatler gecmesine ragmen hala aglamami ben hayatim boyunca unutmayacam,onlarda hayatlarinin geri kalan kisminda benim yasadigimin aynisini her zaman yasayip bu yazdigimi hatirlasinlar. Allah goruyor. Allah buyuk hoscakalin
-
@ilginc hocam yaşadıklarınızı okuyunca kendi son 3 yılımı okudum belki daha bile fazlasını yaptım çok farklı sorumluluklar da vardı yanında uyumadım bile ben alarmsız bir günüm olmadı anlatsam roman olur derler ya bir tanısanız bilseniz beni.. benim çok şükür sonunda oldu ama okadar çok yerden elendim ki kurum kalmadı girecek, diyeceğim şu ki şakın bırakmayın hırsla azimle bir kere daha bir daha bir daha deneyin şimdi benim her Defasında yaptığım gibi ayağa kalkın gözyaşınızı silin bir ekmek hazırlayın sandviç yapın kütüphaneden sıranızı alın kahvenizi yanınıza koyun o çizecek renk kalmamış kitabı bir kez daha açın,başına oturun kütüphane kapanırken de görevliler gelince ayrılın salondan..İnanın az kaldı olana kadar hep az kaldı unutmayın..
-
@ilginc Ben sizin kadar çalışmadım ama en azından KPSS den ve yazılı sınavdan yetecek kadar emek harcadım 3 yılım gitti. Torpil yapıp hakkımı çalanlara hakkımı helal etmiyorum zehir zıkkım olsun aldıkları maaşın hayrını göstermesinler.O milletin hakkını çalış kazandığı parayla kurduğu yuvanın hayrını görmesinler.Sadece torpil yapanlara demiyorum bunları bu sistemi bu hale getirenlere buna aracılık edenlere onun bunun torpiline bakıp o kişileri işe alanlara tekrar diyorum hakkım zehir zıkkım olsun.
-
@1903bjk canim her kaybedene uzuldum ama seninkine cok baska canim yandi.ne denir bilmiyorum, en buyuk mutluluklar en buyuk hayal kirikliklarindan sonra gelir derler, sen guzel gunlerin gelecegine dair inancini hic kaybetme. Daha iyisi acilmayacak olsaydi bu sayfa bu sekilde kapanmazdi. Cok zor, belki dediklerime sinir olcaksin ama inanmaktan asla vazgecme. Bir gun gelicek ve tum kaybettiklerimiz icin sukredecegiz.o günü bekleyelim sabirla
-
@kismetnasip
Canım benim...Senin soylediklerine sinir olmam..Yuzyuze gelip tanismasak da ne kadar guzel ve naif bi kalbin oldugunu hissedebiliyorum..
Yalan yok.Çok uzuldum.Dunden beri kendime gelemiyorum.Olmadi iste ne diyelim.İnsallah daha iyileri nasip olur bize de..
Leyla ile Mecnun dizisinde bi replik var senin izledigini dusunerek yaziyorum..
Diyo ki;
"Unutma evlat, hayallerin ne kadar buyuk olursa hayal kirikliklarin da o kadar gurultulu olur"
Ne kadar dogru..tam anlamiyla oyle..
Hayallerime ulasabilmem ici onemli bi adim olcakti bu.Elimden gelenin fazlasini yaptim ama olmadi.Olmamasi gerekiyomus diyerek avutuyorum kendimi.
Ve sunu da ekliyorum.Insallah gercekten hakedenlerin olmustur.
Sagol canim benim, hep gulsun yuzun eksik olma -
@antimülakat eskisi gibi çalışmıyor derken ne demek istediniz? Dediğiniz yazıyı e devlet üzerinden de yazssk olur mu?
-
@1903bjk o kadar çok hakettin ki,ediyosun ki eminim cok da iyi yerler olacak, iyi ki olmamış diyeceksin. Allah emeklerinin karşılığını verir inşallah tez zamanda
-
@1903bjk bir gün gelicek ve insallah bu forumda guzel mutluluklarimizi paylasacagiz canim inancim gercekten sonsuz. Guydan elenen bi arkadasim 1-2 ay sonra hazinede uzman oldu:) artik sana yakistirdigim yerler cok baska, umarim o guzel gunlerin de gelcek️ Uzuntunu elbette yasayacaksin ama bu seni daha güclendiricek. Denize düstügümüzde bogulmayiz, denizin icinde durup kalirsak boguluruz. O yuzden acilen toparlanip daha buyuk azimle hakettigini elde etmek icin cabala.en guzeli olcak.elimden bi dua etmek geliyor, insallah hep dualarimda olcaksin️Insallah bir gun gorusmekte nasip olur.cok opuyorum
-
@hü-sbky
Seninki olmuş canım çok tebrik ediyorum.Basari, mutluluk, huzur seninle olsun Güzel temennilerin icin de cok tesekkur ediyorum.Heyecanla bekledik her gun ama benim icin nasip degilmis.Insallah iyi ki olmamis diycegim gunler gelir.Eksik olma.