Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@kismetnasip
İnsallah canim, insallah guzel haberlerimizi paylasiriz o sevinci yasariz sen de benim dualarimdasin, opuyorum. -
@gmsmustafa istanbul siz?
-
Olmadı, olduramadık. 'Nasip değilmiş ' cümlesini sindirmek zaman alacakl p35 85 kurum 83 iken kendi memleketimi seçmiş iken, basamak olarak kullanmayacagmn garantisini vermiş iken daha da önemlisi sgk için yedekte bir mülakatımın olmadığını bilmelerine rağmen; farkli sehirlerlerd3 yasayan ama izmir3 kaçmak isteyen, konuşmalarına sahit olduğum sgk nın mülakatına giemeye3 de haknkazananların alındığını duyduğumda başmdan aşağı kaynar sular döküldü. Çok kötüseçmişler cidden , bunu açık yüreklilikle söylüyorum liyakati temsil edebilecek bi3vatandaşını bu devlet küstürdü . Olusabilecek 3n ufak sorunda bir 'oh olsun' çekerim. Kalın sağlıkla.
-
@budageceryahu puaniniz kacti
-
@askidahukumsuz Her türlü şikayetinizi bimerden ve e devletten Cumhurbaşkanına yazabilirsiniz ben öyle yaptım kpss 80 kurum puanı 90 a yakin mülakatim da çok olumlu geçti sorulan soruların hepsine doğru cevap verdim hatta mülakatlari kayida almissalar onu dahi görmek isterim hepsini yazdim sizlerde yazın elbette hakkiyla kazanan arkadaşlar vardır bundan eminim ama hakkaniyetle yapilan bir mülakat olmadi.
-
@cerkes46 hocam öneriniz için teşekkür ederim ama itimadmñ olmadığı kişi ve kurumlara minnet ederek beklenti içerisine giremem. Birtakım firmalara başvuru yaptım sünger çekip ekmegimi kazanmaya çalışacam . Ölen hayallerimiz için hepimize başsağlığı dilerim
-
Anlamlı..
Kanuni Sultan Süleyman, en yüksek duruma getirmiş olduğu devletin akıbetini hayâl eder, günün birinde “Osmanoğulları da inişe geçer çökmeye yüz tutar mı?” diye derin derin düşünmeye başlar... Bu gibi soruları çoğu zaman süt kardeşi meşhur âlim Yahyâ Efendi’ye sorduğundan bunu da sormaya niyet eder. Güzel bir hatla yazdığı mektubu keşfine inandığı Yahyâ Efendi’ye gönderir... “Sen ilahî sırlara vâkıfsın. Kerem eyle de bizi aydınlat. Bir devlet hangi halde çöker? Osmanoğulları’nın âkıbeti nasıl olur? Bir gün olur da izmihlâle uğrar mı?” şeklinde mektubunu gönderir.
Güzel bir hatla yazılmış mektubu okuyan Yahyâ Efendi’nin cevabı bir bakıma çok kısa, bir bakıma içinden çıkılmaz bir hâl alır:
“Neme lâzım be Sultânım!”
Topkapı Sarayı’nda bu cevabı hayretle okuyan Sultân, bir mânâ veremez. Yahyâ Efendi gibi bir zâtın böylesine basit bir cevapla işi geçiştireceğini pek düşünmez. Söylenmeye başlar: “Acaba bilmediğimiz bir mânâ mı vardır bu cevapta?” Nihayet kalkar, Yahyâ Efendi’nin Beşiktaş’taki dergâhına gelir. Sitem dolu sorusunu tekrar sorar:
“Ağabey ne olur mektubuma cevap ver. Bizi geçiştirme, soruyu ciddiye al!”
“Sultânım sizin sorunuzu ciddiye almamak kâbil mi? Ben sorunuzun üzerine iyice düşündüm ve kanaatimi de açıkça arz ettim.”
“İyi ama bu cevaptan bir şey anlamadım. Sadece “neme lâzım be Sultânım!” demişsiniz. Sanki “Beni böyle işlere karıştırma” der gibi bir anlam çıkarıyorum.”
“Sultânım! Bir devlette zulüm yayılsa, haksızlık şâyi olsa, işitenler de “neme lâzım” deyip uzaklaşsalar, sonra koyunları kurtlar değil de çobanlar yese, bilenler bunu söylemeyip sussa. Fakirlerin, muhtaçların, yoksulların, kimsesizlerin, feryâdı göklere çıksa da bunu da taşlardan başkası işitmese, işte o zaman devletin sonu görünür. Böyle durumlardan sonra devletin hazinesi boşalır, halkın itimâd ve hürmeti sarsılır. Asayişe itaat hissi gider, halkta hürmet duygusu yok olur. Çöküş ve izmihlâl de böylece mukadder hâle gelir...”
Bunları dinlerken ağlamaya başlayan koca sultan, söyleneni başını sallayarak tasdîk eder, sonra da kendisini böyle ikaz eden bir âlime memleketinin sahip olduğu için Allah’a şükreder. Yahya Efendi'ye ise bu tür tenbihlerini mutlaka söylemesi gerektiğini anlatır.
İlgili mektup, Topkapı Sarayı'nda sergilenmektedir.
-
@cerkes46 cimere yazıyorum maliyeyi sikayet ediyorum. Bana cevap geliyo : basvurunuz maliyeye iletilmiştir diye. Ben sana maliyeye ilet mi dedim. Sikayet yazim maliyeye gidiyor. Dalga geciyolar resmen. Adamlar cb de ilkokul mezunu çalıştırıyor galiba .
-
Bimer ve Cimer e gerekli itirazlarını yaptım bakalım ne çıkacak
-
@black haklısınız tabi hocam belirsizlikten dolayı 3 4 ay sonra nerede olacağız hangi ilana sevinip hangisine uzuleceğiz bunu zaman gösterecek. 2014'den beri bu süreçteyim ilk sene kendi hatam, ikinci sene malum durumlar ve bu üçüncü senem ilk mülakatım ilk elenişim. 2 gündür öyle hayatları okuyorumki şukrettim insanlar 6 7 kez girmiş elenmiş ve pes etmemiş. Tekrar Bismillah deyip başlamak gerek bize düşende. İnşallah hak ettiğimiz yerlere en kısa zamanda geliriz..
-
Arkadaşlar, Bimer'e ve Cimer'e yazılan şeylerden hemen bir sonuç çıkacağını düşünerek hareket etmek hayal kırıklığına sebep olabilir. Burada önemli olan: Bu mülakatlarla ilgili ne kadar çok şikayet eden olmuş diye göze sokmak. En azından bu mülakatta bir şey değişmese de bu mülakatlardaki keyfilik için bir müdahale olabilir. Önemli olan mülakatlarda yaşanan adaletsizliğin karşısında durmak.
-
E devletten cb ye mektup yazın en etkili çözüm
-
@köyün-ağası bu sorunu cozucek en üst makama yazılması daha mantıklı biz elenenler olarak bir araya gelsek de şu işi yapsak
-
mulakat beklerken bi kizla tanistim.torpiliniz var mi diye sordu masadakilere.ben bikac yere soyledim tabii dedi.sonra isim soyisim arkadas olmalar falan.facede gecende gordum.gruptaki bir gonderinin altina referanssiz girdim yazmis hahahahshs dedim icimden.mulakati da kotu gecmisti.bi gorseniz zaten sesi cikmiyodu normalde bile.konusurken uzulmustum ona orda elenir diye.
.... -
SGK beklemiyor olsam yikilacaktim.Allah herkese sabir versin...tahmin bile etmek istemiyorum...sgkda da elenirim gerci baksaniza yari yariya hakkim varken elendim.bi umut iste.
-
en kötüsü de eline bi tane kitap almayan gerizekalı bos insanlara aciklama yapmak zorunda kalmak.ee gec kaldin diyor kendisi 40 i gecmis hic calismamis daha hayatinda.bunlardan midem bulandi.akil verenler türedi etrafimda. pes etmeyin gencler sirf bu insanlara inat bir gun kazanacagim
-
Bimer ve Cimere yazdım ama kar edeceğini zannetmiyorum. yaşadığımız haksızlığı medyalaştıramadıkça bi hükmü olmayacaktır.
-
@priss meraba ben de size bir şey sormak istiyorum. 2004 2008 yılları arasında cemaat yurdu ve evinde kaldım. mülakatta da bunu söyledim. sadece bu yüzden elenmiş olbilir miyim? yani öyleyse tekrar sınava hazırlanmama gerek yok. ne yapacağıma karar veremedim bir türlü. şimdiden çok teşekkür ederim...
-
@miranda kardeş sen resmen beni almayın demişsin 2004 2008 yılları arasında hükümette gidiyordu onların evine.. Ne karıştırıyorsun anlamadım
-
@reagan sordular