Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@atanamayan buldum simdi kitaptan yaziyorum diyor ki normal mal ve ustun mal ayni anlamda kullanilsa da normal mal fiyat ile talep ustun mal ise gelir ile talep arasindaki iliskiyi aciklar.yukarda da ustun mal gelir arttikca talebi artan normal mal da fiyati azaldikca talebi artan mal olarak tanimlanmis ama tuyoda normal mal parantez icinde de luks mal yazmis ne alaka anlamadim ve buna da yalnis bi tanim.yapmis bence
-
@msaka bende bakıcam bi notuma
-
@atanamayan bence tuyo sacmalamis arada boyle sacmaliklar var bikac yerde rastladim daha yeni baslamama ragmen
-
Mülakat kitaplarında konu bütünlüğü bulamadığım için ben normal konu anlatımlara bakıyorum ama guya imece yetiyor bi de çıkmıs mülakat sorularına bakılırsa tamamdır (daha önce de mülakata girip tüm soruları bilip elendim)
-
Canlar, hayırlı akşamlar. Biliyorsunuz ki KPSS, içeriği itibariyle ucu bucağı olmayan bir derya gibi. Malum, mülakatlarda da konular hemen hemen bu çerçeve içerisinde oluyor. Mülakat heyecanını ilk kez yaşayacak kardeşlerim hâliyle nasıl çalışacaklarını tam olarak bilemiyorlar. Referans zırvası can sıkıyor biliyorum fakat onu düşünerek hiçbir yere varamayız şu aşamada. Gelelim nasıl çalışılacağı faslına. Ben, ilk kez mülakata gireceğim zaman bilinçsizce bir mülakat kitabı edinmiştim fakat kitabın kapağını açtığımda, içinde boğulacağımı hissettim. Sonra şöyle bir şey tasarladım kafamda. Zaten belirli şeyler oturuyor kafamızda, sınava hazırlık sürecinde ister istemez. Defterlerimi okudum öncelikle. Daha sonra GUY için özellikle İmece'ye baktım fakat onun içinde de kaybolmak istemedim. İlk kez gördüğüm veya takıldığım tanımları bir kenara not ettim. Sadece onlara ve defter notlarıma baktım. Mülakatta çok alakasız sorular da gelebiliyor. O nedenle yıpratmayın kendinizi. Genel kültür/yetenek sorularının seviyesi ise şu şekilde oluyor, merak edenler vardır muhakkak: İkinciyi geçersen kaçıncı olursun? Bana, bunu sormuşlardı vakti zamanında. Ve şunu da ekleyeyim, maliye politikası yorumlatma ve GSYH gibi güncel veriler en çok sorulan sorulardan. Allah yardımcınız olsun.
-
@fiscaldrag peki kendi alanımızdan+ maliye'den mı mesul oluyoruz daha çok?
-
@gokhangermen Öyle bir kıstas olduğunu söyleyemem. Ben, maliye mezunuyum. İktisat,muhasebe ve maliye alanlarından sorular soruldu. Maliye politikası ve güncel ekonomik veriler, en çok duyduğum sorulardı. Bana gelen soruları da söyleyeyim yeri gelmişken: Tobin'in q teorisi nedir, dar mükellef- tam mükellef ayrımındaki ölçütler nelerdir, yıllara yaygın inşaat ve onarım faaliyetlerinin şartları nelerdir ve bunun üzerinden örnek sorular, nakliye gideri nasıl kaydedilir, muhasebedeki götürü gider nedir, Rusya NATO'ya ne zaman üye oldu ve ikinciyi geçersen kaçıncı olursun...
-
@fiscaldrag rusya natoya üye miymiş
-
@mehmedoglu Üye değildir, demenizi bekliyorlar
-
@mehmedoglu dediniz ve elendiniz
-
@sofuoglu @fiscaldrag ben çıkayım o zaman hayırlı günler
-
Benim zehir gibi fikrime destek çıkıp yapan olmadığı için oluyor bunlar.
Oysa beni dinleseydiniz böyle olmayacaktı. -
@fiscaldrag of yaa korku sardi ben bu sorularini hicbirine cevap veremem:( siz verebildiniz mi
-
Şu mübarek cuma gecesi hepimiz için dua ettim arkadaşlar tüm emek verenlerin yüzünü güldür Rabbim diye bu bekleyiş biterde inşallah hayırlı haberler alırız en kısa zamanda
-
@msaka Soruları bilip bilmemek çok da mesele değil. Bir tanesini bilememiştim ben de. Hepsini bilseniz de olmuyor bazen. Soruyu bilemedim diye yüzünüz düşmesin veya sert bir tepki vermeyin kâfi. Korkmanızı gerektirecek bir durum yok
-
Suriye meselesi ve Suriyeden gelen 5 milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapılması
Sürekli bir seçim ve referandum süreci yaşanması (2014'ten beri 8-10 arası)
Rusya ile gerilimin artması ve turizm sektöründe Rus ambargosu
Terörle mücadelenin yeniden şekillenmesi
15 Temmuz süreci
Maddi ve manevi zararın temini
Fetö mensuplarının uzaklaştırma ve ihraç edilme süreci
Doların beklenmedik yükselişi
Avrupanın olur olmadık sıkıntılar yaşatması
Dış ticaret açığının normal seyrinden daha fazla artması
Seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik köklü değişiklikler içeren referandumun sonuçlanması ve sonuçlarının etkisiAklıma gelmeyen daha bir sürü büyük sıkıntı. Ülkemiz son 3-4 yıldır çok ciddi sınavdan geçiyor. Ekonomimiz her ne kadar yerinde olsa da, bir takım problemler olduğu açık. Devlet maaşları dahi ödemekte zorlanıyor. Kitlerin kasasında para kalmadığı için ödemeler tam yapılamıyor vs. vs.
Evet biz iibf'liler olarak bunları biliyor ve devletimize bu konuda sahip çıkıyoruz. Bu nedenle kamuya istihdam konusunda bizim için karanlık yil veya kayıp yıl olan 2016 yılında her şeye anlayış gösterdik. Guy sınavını son dakika, baskıyla anca açtırdık. Ama gördük ki önlemler sadece bizim için alınıyor. Öğretmen, egm, askeri personel alımları dolu dizgin devam ediyor. İhtiyaca binaen alım yapılıyor eyvallahta, bütün önlem neden iibf/sbf alımlarında uygulanıyor...
Gümrük 7 ay sonra sonuçları açıkladı. Sgk 3 aydan fazla bekledi hala süreç tamamlanmadı. Guy mülakat tarihleri henüz ortada yok. Kyk açıklanmadı vs. vs.
Yaşanan süreçte bu kadar bedel ödeyen sanırım başka bir kader birliği yoktur.
Son olarak, yazılı sınav sonucu mülakat tarihlerinin uzun süre açıklamayacağını ve mülakatların eylül-ekime sarkacagini söylemiştim. Temenni olarakta inşallah yanılırım diye eklemiştim. Maalesef süreç gösteriyor ki durum böyle gelişecek. Kamuya istihdam konusunda bütçe yapma, kemer sıkma çakıştı mı, iibf bulunmaz kale. Herhangi bir sebepten ötürü 1 sene atamayı geciktirebilirsin. Ben bütün sebebin ekonomik olduğunu düşünüyorum artık.
Allah sizlere bu süreçte güç, sabır ve azim ihsan eylesin.
-
arayan varmı
-
@Antimülakat tamamen katılıyorum. Yıl sonuna kadar enflasyonu tek haneye indirme çabası. Merkez banlasının sıkı para politikası ve maliye bakanının açıklamaları göz önünde tutulursa durum kesinlikle ekonomik .
-
Ekonomik olsa personel almaz bir sene geciktirince nolcak sonra yine odemede zorlanacak maaslari. Ekonomik filan degil kurumların hattalligi bu baska da bi şey degi.l isi umursamamalarindan agirdan almalarindan kaynakli bence
-
Bugun aciklanacakmis gibi bir his var icimde:)