Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
arkadaslar malumunuz üzere hepimiz aynı süreçlerden geçerek bir sınava tabi tutulduk kimimiz kazandı kimimiz üzüldü nasip dedik kaderimize razı olduk bir seyi ALLAH istediği müddetce kimsenin engel olamayacagını biz inanan müslümanlar olarak biliyoruz sınavı kazanan arkadaslarımız aleyhinde herkesi referanslı diye itham ederek huzur bozmanıza gerek yok mülakatla alınan insanlara ithamda bulunacak kin ve düşmanlığa sevk edecek sekilde konusmalara devam edilirse bu sayfayı gereken yerlere şikayet etmek zorunda kalıcaz hak arama mevzusuyla beraber kazanan arkadaslarımızıda zor duruma sokmamıza gerek yok diye düşünüyorum @Antimülakat kardeşim sende sayfa yöneticisi olarak bu duruma müdahale et ve tartısmyı sonlandır aksi durumda sayfanı sikayete hazırlanan birçok arkadsaımız var bu sana bir uyarıdır!!!
-
@1903bjk yüreğine sağlık. Her kelimesine katılıyorum . Aklıselim insanın hali bir başka oluyor
-
kamu kurumu alım sürecini manipüle etmek ve devletin yönetmelikle belirlediği alım surecını sabote etmeye calısmak ayrıca devletın işlerliğine kötü etki edecek sekilde bireysel hakkınızın dısında burada milleti ayaklandırmaya calısarak huzur ve sukuneti bozmak pek iyi birsey burada yazılan çizilen seyleri bir bir ekran görüntüsü alarak kayıt altına aldım lütfen biraz duyarlı olalım bileğinin hakkıyla kazanan arkadaslarımızı zan altında bırakmak insanlıga sıgmaz
-
@Antimülakat çoğu yerde mülakatları kazanan arkadaslarımızı ithamda bulunacak söylemlerde bulunmadıgınızı söylemişsiniz lakin siz hak arama anlayınız cercevesinde hakkıyla emegıyle gece gunduz calısaarak mulakatı kazanan arkadaslarında dahil olacagı ve kazananların arkadaslarında madur olacagı bir sonuca ulasmak niyetinde oldugunuz yazdıklarınızdan belli oluyor sizi bu durumu sona erdırmeye ve birseysel saygı cercevesinin dısarısına cıkacak seylerde bulunmamaya davet ediyorum
-
Selamın Aleyküm dostlar. Bir süredir devam eden bir tartışmaya burada nokta koymak istiyorum.
Öncelikle; Kaybeden arkadaşların itiraz etmek buna dair yolları kullanmak YASAL HAK'larıdır. Bunu kullanmak istiyorlar diye kimseyi suçlamak mantıklı değil. Durumundan emin olan, atamasının hakkaniyetle gerçekleştiğini bilen arkadaşların telaş yapmasına gerek yok. Bir süreç işletilse dâhi onlara bir şey olmayacağı aşikar değil mi? O halde bu kadar sert çıkış yapmak anlamsız.
Şikayeti olan ve yasal süreç işletmek isteyen arkadaşlardan da ricam külli bir tepki yerine hakkıyla giren arkadaşları tenzih ederek sözlerini söylesinler. Sadece benim tanıdığım kaç kişi var referansı olmaksızın mülakatı geçen. Onları incitmeye de sizlerin hakkı yok.
Kimse kimseyi incitmesin. Buna gerek yok.
Kimse kimseyi itham etmesin, buna da kimsenin hakkı yok!Her iki taraf için de geçerli sözlerim. Hepinizden rica ediyorum. Bu tartışmayı sürdürmeyin. Ne hakkıyla kazanan arkadaşların sevinci zehrolsun, ne de kaybeden arkadaşların gönlü kırılsın.
Biraz daha empati, anlayış ve hoşgörü, bu kadar basit yapmanız gereken şey.
-
@Shady1 Dostum mesajını kaldırdım. Tartışmayı karşılıklı atışma ve ithamlarla sürdüren her mesajı da kaldıracağım. Herkes doğru olduğuna inandığı şeyi yapsın ama birbirini suçlamaktan vazgeçsin.
-
@paretowilfredo farkettim o zaman bana saldirgan mesaji da kaldirin lutfen.
-
@ricardian yazılanlarda bireysel saygı çerçevesini aşan bir şey yok. İnsanlar adil bir mülakat olmadığını düşünüyor ve bunu dile getiriyor.
-
@shady1 Dostum evveline karışmadım. Benim mesajımdan sonrası için müdahilim. Öncesinde komple temizlik icap edecek yoksa. Mesajımdan sonra anlayış bekliyorum hepinizden.
-
@paretowilfredo hocam yazdıgınız sözlere katılıyorum sizinde belirttiğiniz gibi kimin ne sıkıntısı varsa yasal hakkını kullanabilir ama burada ki bazı arkadaslar gibi topyekün milleti galeyana getirerek kazananları magdur etmeye calısmak yanlıs bır tutum siz olayın farkındasınız sayfa yonetıcısı olarak gerekenı yapacagınıza ınanıyorum tesekurler
-
@ricardian İki tarafın söylemleri de aynı derecede keskin dostum. O nedenle bir ayrım gözetmiyorum ikazımda. Kazanan arkadaşların özellikle empati yapmasını kendi geçmiş üzüntülerini hatırlamalarını istiyorum. Daha iyi anlaşılacaktır bu yaklaşımla diğer insanlar.
Müdahil olmak istemedim ancak bir yerde durması lazım bu tavrın. Aynı yolda yürüyorsunuz hepiniz. Bir mağdur varsa sınavlar konusunda tüm kitlenin mağduriyeti bu. Birlik olmak yerine kazanan/kaybeden olarak da ikiye bölünürse İİBF kitlesi hakikaten bitmişiz demektir. -
Bu konuda düşüncelerimizin değişmeyeceğini söylemekle birlikte meselenin bu platformda son bulmasını temenni ediyoruz. Konuştuğumuz ilk defa dile getirdiğimiz şeyler değil. Yaklaşık 5 senedir aynı şeyleri zikrediyoruz. Kazanan arkadaşları da defalarca tebrik etmemize rağmen, bazı arkadaşlarımız olayları anladıkları gibi yorumlayarak, iibf adına her türlü sıkıntıyla mücadele eden ve her daim iibf'nin hakkını savunan bizleri kazananların önüne atmakta ısrar ediyor. Konuyu çok fazla uzatmaksızın, bireysel hakların kullanılması yönündeki uygulamaların gereği herkesin hakkını savunması gerektiğini bir kez hatırlatıyor ve konuyu şahsım adına kapatıyorum.
-
@paretowilfredo dostum bende yıllardır kovaladıgım halde bu sene nasıp oldu ben de ayrı gayrı olup bırbırmıze camur atmaktan ziyade bundan sonraki süreç için ne yapılabilir nasıl iibflinin sorunları cozulebilir bunları konusarak destek olmaya calısmak ısterım aksi takdirde bu sacma olaylar bileğinin hakkıyla kazananlara camur atmalar vb bize ilerleme kaydettirmeyip oldugumuz yerde saymaktan baska birsey yapmaz şunu unutmayalım iibf birdir kardeştir KAZANAN/KAYBEDEN ayrımı bizi birbirimize düşürüp kitlemizi bölmekten baska birseye yaramayacaktır hepinize iyi günler tesekkur ederım
-
Kazananlar kimse size bir şey dememekte, tanımıyoruz ki. Söz meclisten dışarı denilemez ama üstüne lütfen hiç bir ortamda/sayfada alınmasın ama her söze cevap da almayalım, kızarsak da size değil. Kazansaydım da kendimi bilirdim mesela. Zaten bu mülakat kazanılmış haktır, artık iptali falan söz konusu değil. Kazanan arkadaşlar inşallah rahat bir şekilde işe başlarlar ama bence de mülakatın kalkması için bundan sonrasında bir şeyler yapılmalı. Psikolojik test, güvenlik soruşturması artık hep gerekli olur tabi.
-
@impressiveunit hiçbir ayrı olmuş özür.
-
Hic bir seyi olmayip kazananlarin itiraz etme sebebi ne biliyomusunuz arkadaslar yillarca emek verip iyide puan alip kazanip her zaman kurunun yaninda yaslarin yandigi icin haklarinin kaybetmesini istememesinden keskin cikislari. Zaten torpili cok kuvvetli olanlar ikincide de aynisnu yapar ki. Bu devran boyle surdukce. Kaybetmek cok kotu bizde biliyoruz yasadik ama hakaret etmedik kimseye. Gelin benim annemden benim nasil calistigimi dinleyin kaybettigimde neler yasadigimi annemin kul hakki olmadan girelim diye ettigi dualari. İskembeyi kubradan atmak cok kolay. Atin bakalim deli gibi referans arayip yapacaklar diyip umudu yarim kalanlar. Kul hakki yeaaa diyip alasini yapanlar. Yapin Allah tuzak kuranlarin basina cevirmesini cok iyi bilir.
-
@by123 hocam sizin özelinizde tüm kazananlara, derdimiz sizinle değil. Allah sizin yolunuzu açık etsin. Denilen, ben de çok çalıştıma cevap: kaybedenlerin de çoğu çok çalıştı. Bence de artık bitsin tartışma. Ben kazanamayanların başka yerlerde geçeceğine eminim çünkü onlar da çok çalıştılar, belki en az sizin kadar.
-
@impressiveunit hayirr kimsenin emegine laf edemem ki bu benim haddim degil herkes yasadiginu kendi bilir. Kimine gore 1 saat calismak coktur kimine gore 10 bunu yargilamak bana dusmez. Sadece o gruba baktim kiz yazmis puanlari 80 ustu torpilimde vardi o piti piti mi yapiyolar anlamadim. Bir baskasi yzmis benimde vardi bi dahaki sefere torpilsiz giricem falan yazmis bunun gibi cok benim kizdigim nokta sadece bu durum. Onlar saraya gidecekmiste danistaya dava acicakmis. Nasil bunu soyleyebiliyorlar Allah adama sorar vicdaniniz nerede diye
-
@iktisatçı-0 hırs yapıp başlayın hocam, hangi mülakat komisyonu size zincir vuracakmış şaşarım.
-
@deniz34 Nasil olur da kesin olarak hakettigini dusunuyorsun merak ediyorum. Sorulari her bilenin kazandigi bir sistem olsaydi istanbul icin 1300-1400 kisi kabul edilmeliydi. Kazanan cogunlugu torpille itham etmeniz bedduaya varan isyanlariniz cok haksiz. Sizinkisi uzulmenin otesinde bir sey. En azindan Gk gy grubuna hazrlansaydiniz simdiki isyaniniza hak verebilirdim ama 2000lerden beri mulakatla alinan kadrolar icin kaybettiginizde isyan etmek cok anlamsiz