2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları
-
@iyimser16 Bence iyisi Limon'la olur diyerek konuyu bağlıyorum
-
@paretowilfredo 25 di bunu çok net hatırlıyorum normalde hiç aklımda tutamam.
-
Atatürk'ün üniformasının çıkarılıp sivilleşmesi hangisine işaret olamaz diye bir şey vardı ne dediniz ona acaba
-
@Ülkü Enteresandır bende de tüm ayrıntıları kalan tek soru olmuş
-
@paretowilfredo bende sanki babanin yaşını sormuştu diye hatırlıyorum
-
@sssld İstifa ediyor görevlerinden. Mondros'un koşullarını hafifletmek gibi bir şık vardı ama yanıt bu muydu onu hatırlamıyorum. Bu şık kalmış aklımda. Geri kalan şıklar daha kes ilhakı reddeden şıklardı ama sanırım.
-
@2525 estağfurullah haddim değil. Oradaki durum daha ziyade gelen sorularla alakalıydı. Sorular geçen seneden zordu elbette fakat kendi adıma Coğrafya ve Matematik için yalnızca bunu diyebilirim. Tarih soruları belki tarihim iyi olduğundandır bilemem ama öyle ahım şahım bilgi gerektirmiyordu kanaatimce.
-
@paretowilfredo bn de mondrosla alakalı bişey işaretledim umarım doğrudur
-
@sssld Hocam siz hangi şıkkı işaretlediniz ben hatırlamıyorum ne yaptığımıda sizin neyi işaretlediğinize göre onu yaptım diyeceğim.
-
Doğalgaz boru hattı sorusunu mavi akım yaptım ama değilmiş. Şıklarda bakü tiflis erzurum varsa o olabilir. Kaynak: http://www.enerji.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Dogal-Gaz-Boru-Hatlari-ve-Projeleri
-
Boru hatti icin http://www.tanap.com/tanap-projesi/tanap-nedir/ bu degil miydi ya?
-
@Ülkü mondroslu bişey yaptım
-
@Mehmet-Muzaffer coğrafya ve matematik noktasında aynı düşüncedeyim sizle tarih benim de iyidir ama pek sevinemedim bu tarz sorunların çıkmasına okadar bilgi yüklü çalışmanın ardından kurum sınavlarının arasında bir de ona bakıyorduk. Durum yorum olunca tam eminde olamıyoruz. Ha işaretlerden zorlandım mı tarihten yok, kolay olduğunu anlıyorsun zaten. Bakalım hocam ya matematik 20 üstü olaydı eyidi Alandan 30 üstü yaparsam ancak geçen yılki puanlarımı alırım işimiz kolay değil üzerine eklemek zormuş
-
Gül nasıl her yerde yetişmez ya, ülkemizde belediyecilik anlayışının temeli gül dikmektir, gül olmayan belediye olamaz üzüm çok sulak olan tüm karadeniz ve doğu anadolu yetişmez, ayrıca üzüm olsaydı ankarayı, elma olsaydı da amasyayı katmaları lazımdı diye düşünüp yapıştırdım gül'ü. Doğru mu en ufak bir kesinliğim yok sadece yorumlamam bu
-
@JanTinbergen hocam yukarıda resim paylaştım bakınız ona, elma 2016 için Isparta olarak verilenmiş. Meşhur olması çok satıldığı anlamına gelmez mesela İspir fasulyesi ️️
-
@JanTinbergen hocam cevap meyve tabağıymış ösym kamuya açıklama yaptı.
-
@tomhardy hocam 200 küsür kmsi tr'de diyordu. Bakü ceyhan değil sanırım.
-
@2525 alanla ilgili de bu sene biraz dayanaksız da olsa olumlu düşüncelerim var. Soru sayısının artmış olması ortalamayı yükseltmeyebilir. Yani önceden 20'şer net yapan kişinin aynı puanı alması için bu sene 27 net yapması gerekmeyebilir. 24-25 net bile kurtarır gibime geliyor.
-
@JanTinbergen gül her yerde bulunur ama yetişmez üzüm en yaygın üründür tr'de. Denizli ısparta antalya niğde hepsinde şarap fabrikası var.
-
@Obra Arpa Bomonti'de yetişir, Çay Erdal Bakkal'da içilire doğru gidiyorum yapmayın