2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları
-
@paretowilfredo hocam ben de eğitim yaptım ama soru kalkınma bakanlığı 2016 yatırım programına göre sorduğu için sanırım ulaşım olucak. Kaynak : http://www.kalkinma.gov.tr/Lists/KamuYatirimProgramlari/Attachments/54/2016_Yili_Yatirim_Programi.pdf
-
@Tolgahan-Ayyıldız maaşı yatırım harcaması olarak sanan ibfli varsa samuelson harcama sınıfına bakın
-
@iyimser16 saçma bir soruydu aldığım notta da ulaşım yazıyordu
-
@tomhardy Eyvallah dostum. En net bilgi bu. Eline Sağlık.
-
Geçen yıla göre coğrafya bana zor geldi. Tarih soruları da bilginin ötesine geçmişti bilgi + yorum. Türkçe maşallah diyorum ciddi oyaladı beni. Matematik ise niyeyse kolay geldi bana Zaten yapamam diye girdim diye öyle oldu galiba
-
@Harun-Resid Matematik aslında her biri kendi içinde kolaydı ama çok zaman alıyordu benim matematiğim gerçekten iyi olmasına rağmen çok boşum var
-
@nitrogb bende tanap yaptım
-
@paretowilfredo Şu Belçika şıkkı olan sorusunda kural koyar diyordu o olmayacak mı cevap ben kural koyduğuna dair bir şey göremedim
-
@Ülkü O şık'ka katiyen itiraz etmiyorum. Ama davet edilen ülkeler şıkkı da mantıklı geliyor. İkisi de doğru olabilir. Net bir şey demiyorum.
-
Mal gibi kanun sorusunu isaretlemedim ya bildigim halde. Basiretim baglandi resmen
-
@paretowilfredo Anladım bende söylediğiniz şıkkı düşündüm sınavda ama kurallı şık daha ağır geldi.
-
@Ülkü Çoğu soruda zaten doğru, en doğru ya da yanlış, en yanlış şıklar vardı. Kendi içinde tutarlı soru içinde tutarsız şıklar çok çeldirici olmuştur herkes için. ÖSYM işi biliyor bu konuda gerçekten.
-
@busus Olur öyle hocam hepimizin vardır şuan emin ol öyle hatası sınavda çok farklı psikolojide oluyoruz.
-
@Ülkü 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları içinde söyledi:
cevap
Bende oyle yaptim savet edilmis olmasi kurallari onlarin koyacagi anlamina gelmez
-
Bakü-tiflis- ceyhan petrol boru hattı değil mi ? Soruda doğalgaz yazıyordu.
-
@paretowilfredo Benim özellikle matematiğe moralim çok bozuldu. Hiç 30 da 25 in altına düşmüyordum denemelerde bunda çok boşum var yani çook
-
@Ülkü tesekkur ederim. Ama bu kadar kolay soruyu isaretlemeyince insan uzuluyor.
-
@Ülkü Ben yarıda bırakıp GK yı bitirdim önce epey boş kaldı bende de işaretlediklerimden eminim neyseki çoğundan. Yoksa çöküş 2 sinemalarda
-
@busus Bende o zaman sana şunu diyim Bülen Ecevit sorusunu boş bıraktım inanabiliyor musun yani yalnız değilsin kesinlikle.
-
Bunun son olması temennisi ile inşalllah, genel olarak kolay bir sınav değildi bana göre tarihten yorum olması insanları sevindirmiş ama yorum gücümüz o kadar kuvvetli mi? Coğrafya çeldirici sorular vardı bana göre kolay sayılmaz. Bu sınavın en kolayı Türkçeydi sanırım.
Bende coğrafyadan yaptıklarımı yazayımBeyşehir
Elma
Masif(yaşlı araziler)
Antalya
Yıldız dağları
Erzurum-Kars platosunun olduğu numara
İskenderun(demir Çelik)
Bitki örtüsü sorusu (yalnız 2 sedir plan şık)
Azerbaycan Karadeniz'e sınırı olmayan
Adıyaman balıklı göl. Şimdilik bunlar geldi aklıma
Türkçeden de herkes mantığı merak etmiştir
1-A,D
2.Hangisi yanlıştır(mazot 4 olan)
3-6. Olan H
4-benzinli olan tam şıkkı hatırlayamadım.
Doğruluğunu idda etmeyerek verdiğim cevapları yazdım. Matematiği iyi olan biri olarak 19 yapabildim.Son sorulara bakmaya vaktim olmadı malesef