KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@gariban-guy hoş bir üslup değil ... hoş olmadı ...
-
@kahkullu ya 7 den 1 cikariyorsun 1 gir.bak netten
-
@paretowilfredo Geçmiş olsun.
-
@paretowilfredo cok gecmis olsunn
-
@genclerbirlikli Diğer şıklar
Yeni klasik:Philips Eğrisi
Neoklasik:Emek-Değer teorisi
Reel konjonktür:Ücret-Fiyat katılığı
Bi şık daha vardı.Neo keynesyen mantıklı geldi.Ama emin değilim -
@kahkullu o soru 70 kuralina gore degilmiydi 70 bolu buyume hizi degilmj formul de.
-
@kahkullu 1 niye çıkıyor ben onu anlamadım Büyüme oranına bölünür 70 yds 72. Bir eksiğine bölünür diye bir şey görmedim ben
-
@mater33 hocam kaynak şu http://alonot.com/70-kurali-nedir/ buradı 1 çıkarıyorsun diye bir şey görmedim ben
-
ALINTI KPSS 2017 İKTİSAT SORULARI
- 70 kuralı
- Taban fiyatta arz fazlası
- Marjinalistlerin özellikleri
- Is lm-Keynezyen iktisatçı
- @d=A-5p p 2 fiyat esnekliği -1 A kaçtır?
- Istikrarli olan model? sweezy olacak. dirsek yapildigi yerde istikrar vae cunku.
- endustri ici ticaret? grubel lloyd endeksi
- Tam ikamenin fonksiyonu?
- Turkiyede ortuk enflasyon hedeflemesi? 2002-2005
- Alman tarihci okul mensubu?
- 2 dunya savasi sonrasi gelismelerden biri degildir?
- rezerv para kapsamiyla ilgili bir soru-API
13.Emek 1 tl sermaye 2 tl toplam harcama 20 tl ikame esnekliği sonsuz ise emek ve sermaye miktarı? 10-0 olmali. tam ikameden - uretim imkanlari egrisi tanimi verilmis
15.p80/p20 gelir dagilimi.ile.ilgili bir soru - Lm kaymasi ile.ilgili bir.soru
17.X mali fiyati %5 artarsa Y mali miktari %10 azalirsa capraz talep esn? - Buyumeyi en iyi ne olcer? reel gsmh
19.Pareto sorusu 100 tl 2 kişi arasında dağıtılıyor seçeneklerden hangisinde optimum sağlanmış olur diyordu 100-0 50-40 45-45 gibi seçenekler vardı? 100 -0 olmali
20.Ulusal para değerinin yabancı para karşısında değerini ortalama ölçen kavram sorulmuştu? nominal.doviz kuru olmali - cevabi istihdam olan bir soru
- cevabi fayda olan bir soru
23.Mutlak satınalma gücü paritesinde dözviz kuru paritesi kaçtır diye bi soru vardı
24.Yine satın alma gücü paritesinin özelliklerinin sorulduğu bir soru vardı: malların homojenliği, parite oranı, ulaşım gibi maliyetlerin gözardı edilebilirliği, tam rekabet şartları..
25.Makroda yine tahvil fiyatı faiz oranı ile ilgili bi soru vardı
26.Beseri sermaye.. - odemeler bilancosu icinde hangi hsbin icinde turkiyede yatirim yapildi kar ve faiz gelirini yurdisina gondermis
- capraz talep esnekligi sorusu
-
@mater33
Büyüme oranı 5 ten küçükse 70/büyüme oranı
Büyüme oranı 5 tem büyükse 72/büyüme oranı yani yine sonuç 10 oluyo -
@Antimülakat Nominal döviz kuru mu yoksa nominal efektif döviz kuru mu? Ben 2.yi yaptım.
-
@gariban-guy bende görmedim nette de araştırdım hiç eksi 1 görmedim zaten niye -1 onu da anlamadım:))))
-
@AlınTeri nominal mi.kesin olarak
-
@Antimülakat p80/p20 li soru galiba En zengin %20 en fakirlere göre 7,7 kat daha fazla gelir elde ederdi.O şık yaptım
-
@by123 "Nominal efektif döviz kuru, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete göre, Türk lirasının ağırlıklı ortalama değeridir"
-
@by123 bilmiyorum.Hiç emin olmayarak işaretledim
-
@kombassankoma reel yaptim bu elimi kesecegim artik ya
-
@kombassankoma nominal efektif mi yoksa sadece nominal döviz kuru mu cevap?
-
@by123 Ya buradaki cevaplar kesin olarak doğru değilki
-
@by123 hocam 70 kuralı yada 72 kuralı olsa da 7 ye bölünüyor cevap 10