KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@AlınTeri ülke paralarının birbiri cinsinden gibi bir şey diyodu
-
@genclerbirlikli Is-Lm yi bulan herifler Keynesyen be kanka.Biri hicks biri de Hansen miydi ne.Bu herifşer keynesyen Neoklasik değil.Ben öyle biliyorum
-
@kombassankoma bir soru faha vardı büyümeyi belirleyen reel gsyh mi deflatör mü daha belirleyici
-
Ayrıca ben reel GSMH değil reel deflatör yaptım onu.Muğlak bi soru gibi geldi
-
@AlınTeri modele neoklasik sentez, hidrolik keynescilik deniliyor. Hatta çıkmış bir soruda da böyle geçiyor
-
@omer valla ben deflatör aradım hep en sağlıklısı olduğu için. Reel deflatör görünce de onu işaretledim.
-
@vlkrt bu sene sistem daha yeni kim nerden bilsin ayrıca daha muhasebe sınavı olmadı
-
@JanTinbergen bir kısmı yanlış bu soruların
-
@genclerbirlikli Aynen.Ben pegem economicusa baktım da."Neo-Klasik Keynesçi Sentez/Hidrolik Keynesçilik " yazıyı.Haklısın.Hem neoklasik hem Keynes gibi bişey
-
@AlınTeri evet ben de ordan biliyorum
-
@satrab Ben de emin değilim zaten hocam öyle aklımda kalmış kanuna bakmak lazım
-
@hobbes ben maliye iktisattan çok ümitliydim hocam fakat iktisattan öyle sorular vardı ki aman allahım ne alaka mikro makro ile diye düşündüm. resmen büyüme ve kalkınmadan soru yoktu. tebrik ederim bu arada sizi hocam umarım mülakatınızda çok çok güzel geçer. bana o kadar puan gelmez hocam. 70 gelse oturup dua ederim bari en azından emeklerim var diye.
ne zor bi durum o da bi yere yerleşmeye yetmez. -
......................
-
@genclerbirlikli Ama buradaki neoklasikten kasıt neoklasik okul değil de Yeni keynesyen bir yaklaşım gibi.Hani klasik/Neoklasik/Yeni klasik varya Keynes de Keynes/Neoklasik Keynes/Yeni keynesyen okul gibi ayrılmış bence
-
@AlınTeri ıs lm modeli keynesyen değil neokeynesyendir keynesyenden yaklaşık 10 sene sonra ortaya atılmış bi analizdir keynes sadece 29 bunalımında bunları uygulamış 1938 de teorisini yapan hicks hansendir
-
@Te_go_çı Ben bumko işaretledim emin olmayarak
-
@AlınTeri hocam ıs-lm modaeli keynesyen modelle neo klasik modelin sentezi, sanırsam fischer I=S (mal piyasası) eşitliğini dio yaa, keynes reyiste L=M(para piyasası) eşitliğini dio, hicks"te bu ikisini birleştirip ıs-lm modelini oluşturuyor.
-
Dini ve ahlakı bir kenara bırakan kişi makvayel
Bodin egemenlik sorusuna yasa yapma gücü dedim
Yarı doğrudan demokrasi aracı olmayan referandum olacaktı -
@omer Aynen biliyorum.Keynes dememden kasıt keynesin belli görüşlerini savunan anlamında.Yoksa Keynes demiyorum zaten.Zaten Keynes tek başına bi okul
-
@tomhardy sağolun hocam. ama insanın bu saatten sonra herseyin boşa gittiğini düşünüyor