KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DOĞRU MU PEKİ?
-
@ddguy Hesaplanmayacak. Her dersten en az bir net gerekiyor bu senenin yeniliği bu.
-
@kilici yaa bu tasarruf paradoksu dediğiniz, hani bi kişinin tek başına tasaruuf yapması iyidir ama tüm toplumun toplu halde tasarruf yapması durgunluğa neden olur muhabbeti mi? Şayet öyleyse ceteris paribus değildir:( ben o soruyu niye mikro bazlı düşündüm ki
-
@AlınTeri o doğru hocam, kolay soruydu ama karmışık sormuş çok sevgili ösym
-
@ddguy kanka sadece iktisat puanın hesaplanamaz.Geri kalanlar hesaplanır.Tabi onlarda da 0 çekmezsen.Ama tam emin değilim.Belki 1 net değil 1 doğru da yetebilir hesaplamak için
-
@extraordinary olabilir tabii ben zaten çok ciddi bir iddaa ile girmedim sınava, sadece soruları hatırlatma anlamında yazdım, cevaplarımın hepsinin doğru olduğuna dair bir iddaam yok.
-
@Te_go_çı yanlış hatırlamıyorsam ödeme süresi yaptım ben arkadaşım
-
@iyimser16 evet.Ben şöyle düşündüm.Bir kişi tasarruf yapabilir ama diğer kişilerin parayı biriktirmeyip yatırım yapma olasılığı vardır.Yani fırsat maliyeti yüksektir falan şeklinde düşündüm.Ama emin değilim.Yorum sorusuydu o
-
@elif-atılgan aynı duygu içinde olan binlerce insan var. Ben de buna dahilim. Ygs lys sınavındann beri 20 den faazla sınava girdim hemen hemen her sınav sonrası çok kötü geçti diyorum. Ama sonuç açıklanınca işler değişiyor, sandığınız gibi olmayabiliyor. O yüzden yarınki sınavı düşünün. Soru tartışmaları moralinizi bozuyosa da bakmayın. Girin sınavınıza sonra keyfinize bakın derim nacizane
-
@iyimser16 Sağol kardeşim
-
Tufan samet özdurak kitabında tasarruf paradoksunu terkip hatasının iyi bir örneği olarak anlatmıştı
-
Ana dersleri sabah oturumunda yapsalardı daha verimli olacak gibiydi.Mesala Cumartesi sabah oturumuna hukuk+iktisat+çeko Pazar sabah oturumuna maliye+muhasebe+kamu yönemi gibi yapılsaydı daha iyi olurdu maliyeye geldiğimde pilim bitmişti iktisatın zorluğundan sonra.
-
@kilici e adamın hukuk maliye muhasebe iyi iktisat eksi bu çok büyük skandal yani yine herkesin canı yanacak biri de ben olabilirim iktisattan yerle bir oldum resmen
-
@ddguy Burdaki cevaplara göre paniğe kapılma bence 40 soru vardı burda konuşulunlar bir kısmı. Ösym nin açıklaması öyle ama uygulamada belki de yapmazlar sanmıyorum
-
@kombassankoma ben fırsat maliyeti yaptım ama bence de cevap terkip.Çünkü 1 kişinin yaptığını toplum da yapar demek akla ilk genellemesi getirir.Keşke silmeseydim terkip şıkkını
-
@AlınTeri terkip olduğunu düşündüm riske atmayım deyip boş bıraktım aynısı geçen hafta tarihte oldu tolunoğulları sorusu
-
@RootofAllEvil Ösymnin sınavlarında bi daha hep ilk aklıma geleni yapacam.Hep 2. Yaptığım yanlış çıkıyo
-
@omer tahmini dedim zaten hocam muhasebeyi de kafamdan bi ortalama aldım.
-
Maliye sorularını tekrar almamız mümkün mü gerideki sayfalarda sanırım 35 kadarı paylaşılmıştı
-
@genclerbirlikli robinsona göre namı diğer pic keynesyenler