KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@genclerbirlikli ls-Lm keynesyen ama neokeynesyen mi emin değilim.Diğer 3 şık değil ama
-
@AlınTeri efektik nominal hocam. kaynak merkez bankası sitesi.
-
@Antimülakat bunlar kimin cevapları hepsi doğru mu bunların
-
Anlaşmalı boşanmayla ilgili hangisi/hangileri yanlıştır?
1-Evlilik en az 2 yıl sürmeli
2-Eşler birlikte boşanmaya başvurmalı (buna benzer bişeydi)
3-Hakim çocukları falan dikkate alarak karar verir
Bunun neydi cevabı? -
@Ülkü reel efektif doviz kuru yapmstim ben oysa
-
Arkadaşlar cevaplar alıntı, doğru olduğundan değilde size soruları hatırlatması adına yüklüyorum. Amaç soruyu hatırlatmak soruları görmeden yüklüyorum.
-
@kombassankoma Soruda başka bi tanım vardı sanki
-
Ya bi şey sorcam diyelim ki iktisat tan eksi ye düştüm 1 net yapamadık iktisat in olduğu puan türleri mi hesaplanmicak nasıl olcak o is
-
@Antimülakat Çok sağol kardeşim
-
@AlınTeri evlilik en az 1 yıl sürmeli o yüzden yalnız 1 olması lazım doğru cevabın
-
KPSS 2017 İKTİSAT SORULARI
- 70 kuralı
- Taban fiyatta arz fazlası
- Marjinalistlerin özellikleri
- Is lm-Keynezyen iktisatçı
- @d=A-5p p 2 fiyat esnekliği -1 A kaçtır?
- Istikrarli olan model? sweezy olacak. dirsek yapildigi yerde istikrar vae cunku.
- endustri ici ticaret? grubel lloyd endeksi
- Tam ikamenin fonksiyonu?
- Turkiyede ortuk enflasyon hedeflemesi? 2002-2005
- Alman tarihci okul mensubu?
- 2 dunya savasi sonrasi gelismelerden biri degildir?
- rezerv para kapsamiyla ilgili bir soru-API
- Emek 1 tl sermaye 2 tl toplam harcama 20 tl ikame esnekliği sonsuz ise emek ve sermaye miktarı? 10-0 olmali. tam ikameden
- uretim imkanlari egrisi tanimi verilmis
- p80/p20 gelir dagilimi.ile.ilgili bir soru
- Lm kaymasi ile.ilgili bir.soru
- X mali fiyati %5 artarsa Y mali miktari %10 azalirsa capraz talep esn?
- Buyumeyi en iyi ne olcer? reel gsmh
- Pareto sorusu 100 tl 2 kişi arasında dağıtılıyor seçeneklerden hangisinde optimum sağlanmış olur diyordu 100-0 50-40 45-45 gibi seçenekler vardı? 100 -0 olmali
- Ulusal para değerinin yabancı para karşısında değerini ortalama ölçen kavram sorulmuştu? nominal.doviz kuru olmali
- cevabi istihdam olan bir soru
- cevabi fayda olan bir soru
- Mutlak satınalma gücü paritesinde dözviz kuru paritesi kaçtır diye bi soru vardı
- Yine satın alma gücü paritesinin özelliklerinin sorulduğu bir soru vardı: malların homojenliği, parite oranı, ulaşım gibi maliyetlerin gözardı edilebilirliği, tam rekabet şartları..
- Makroda yine tahvil fiyatı faiz oranı ile ilgili bi soru vardı
- Beseri sermaye..
- odemeler bilancosu icinde hangi hsbin icinde turkiyede yatirim yapildi kar ve faiz gelirini yurdisina gondermis
- capraz talep esnekligi sorusu
-
Gkgy 75 net alan 85 nete kaç puan gelir tahmini?
-
Sistem çok saçma olmuş bu arada. Gereksiz ve yorucu.
-
@ddguy yeni sistemde galiba En az 1 net yapman gerekiyordu hesaplanması için.Yani 2 doğru 4 yanlış hesaplanır.Ama 3 doğru 9 yanlış yada 2 doğru 5 yanlış hesaplanamaz.Ben böyle diye biliyorum.Emin değilim.Her yıl biletleri değiştiriyorlardı.Benim de kafam karıştı iyice
-
iktisat zordu, geçen sene 26-4, son 4 sene de yüzde 70 net altına inmeyen biri olarak söyleyebilrim ki kimse iktisatı batırdım diye üzülmesin.
benim hatırladığım sorular ve verdiğim cevaplar bunlar, cevaplarım doğrudur demiyorum sadece soruları hatırlamama yardımcı oldu.
- Alvin Hansen
- Pareto 100-0
- Emek Sermaye 20-0
- 70 büyüme kuralı : 10
- Tavan Fiyat Uygulama: 3300
- Arz Fazlası : 20
- Petrol Arama tekelden çıkmıştır (TR 2. Dünya savaşı sonrası)
- 2002-2005 örtük enflasyon
- MR pozitiftir
- Yüzde 80’in yüzde 20’nin 7,7 katı olması
- Harcama çarpanı : 5/3
- Betrand
- Neokeynes ISLM
- LM’i sola getiren (para çarpanı dedim, diğerleri olmuyor diye, emin değilim.)
- Tahvil fiyatı düşer dedim. (diğerleri birbirini sağlıyor diye, emin değilim.)
- Marjinalizm (makro konularla ilgilenir yanlış dedim. Sonuçta marjinal fayda mikro.)
- Para piyasası asıl unsur : faiz
- FAYDA
- Kusursuz ikame: X+Y
- Talebin çapraz esnekliği: +2 (biri artarken biri azalıyordu, ikame olduğundan + olması gerekiyordu %10/%5=2 dedim dikkat hatası olabilir.)
- Endüstri %40 dedim ama eminlik yok.
- Ödemeler bilanço ana para çıkışı sermaye, (emin değil)
- Ö.B. faiz ödemesi finans dedim emin değilim
- Reel deflatör
- ÜFE (üretim bilmemnesi için hangisine bakılır.)
- Hangisi enflasyonun gerçekten fazla görülmesi (2-3 dedim)
- Reel efektif döviz kuru
- rezerv para –API
- istihdam
- beşeri: üniversite okuyan
-
@AlınTeri hocam keynesyen olduğuna kimsenin şüphesi yok ama neoklasik analizi neokeynesyen diye yutturmaya çalıştılar bence
-
@burcuburcu aynısını yükledim burcu hanım, bir sayfa önce. Bu arada neden 19 soru gözüküyor onu da anlamış değilim ben 28 soru yüklemiştim.
-
@AlınTeri ortalama ağırlılı değerini soruyordu hocam ahnı bu şekilde ben böyle hatırlıyorum hatta eminim. Birde hick hansen Neokeynesyen olarak gösteriliyor. Neo klasik ile keynesyen iktisatı birleştirmişler ve ıs lm analizi yapmışlar diye
-
@kilici yanlışı soruyordu o soru değil mi hocam, ben 1-2 yaptım çünkü 2. seçenek birlikte başvurmaları gerek diyordu, ona gerek var mı, birinin açtığı davayı diğerinin kabul etmesi de aynı hesaba çıkıyor diye biliyorum ben, tek yol birlikte açmak değil yani diye, ama emin değilim tabi
-
19.Pareto sorusu 100 tl 2 kişi arasında dağıtılıyor seçeneklerden hangisinde optimum sağlanmış olur diyordu 100-0 50-40 45-45 gibi seçenekler vardı? 100 -0 olmali
20.Ulusal para değerinin yabancı para karşısında değerini ortalama ölçen kavram sorulmuştu? nominal.doviz kuru olmali
21. cevabi istihdam olan bir soru
22. cevabi fayda olan bir soru
23.Mutlak satınalma gücü paritesinde dözviz kuru paritesi kaçtır diye bi soru vardı
24.Yine satın alma gücü paritesinin özelliklerinin sorulduğu bir soru vardı: malların homojenliği, parite oranı, ulaşım gibi maliyetlerin gözardı edilebilirliği, tam rekabet şartları..25.Makroda yine tahvil fiyatı faiz oranı ile ilgili bi soru vardı
26.Beseri sermaye..
27. odemeler bilancosu icinde hangi hsbin icinde turkiyede yatirim yapildi kar ve faiz gelirini yurdisina gondermis
28. capraz talep esnekligi sorusu