KPSS 2016 A Kadro Sınavları Bekleyenleri MAĞDUR ETTİ :(
-
Büyük emek ve sabır göstererek 2016 yılında açılmasını bekledikleri A kadro kurum sınavları için KPSS'deki farklı puan türlerinden yeterli puan almayı başaran adaylar, bir türlü gelmek bilmeyen sınav ilanlarını endişeyle bekliyor.
Bilindiği üzere, Kamu Personeli Seçme Sınavında adayların almış oldukları puanların geçerlilik süresi İKİ yıldır. Bu puanlardaki geçerlilik merkezi tercihlerde ve bazı B grubu açıktan alımlarda kullanılan KPSS P3 puanını kapsarken aynı zamanda kurumların açmış olduğu A kadro sınavlara katılım hakkı sağlayan diğer puan türleri içinde aynıydı. Yıllardır bu şekilde devam eden sistemde, 26 Şubat 2016 tarihli resmi gazetede yer alan değişiklik ile KPSS A puanlarının geçerlilik süresi bir yıla düşürüldü.
KPSS-A yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"Geçici Madde 10 - (A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır."
2015 yılında ÖSYM tarafından alınan kararda ise, Lisans mezunu adaylara uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihiyle ilgili değişikliğe gidilmişti. Bu değişiklikte, Temmuz ayında yapılması beklenen 2016 KPSS Lisans sınavının Genel Kültür-Genel Yetenek ve Alan kısımları, Mayıs ayının son iki haftasına yayılarak yapıldı. Bu değişiklik, Eylül-Ekim ayında kurumlara ait sınav ilanlarının gelmeye başlandığı ve Kasım-Aralık aylarında ilk yazılı sınavların yapıldığı düşünülürse, A kadro sınavlara ilişkin sürenin daralması anlamına geldi.
2016 KPSS A kadro sınavların açılmasını bekleyen adaylara üçüncü bir şok da, 15 Temmuz 2016 tarihinde Ülkemizde yaşanan hain darbe teşebbüsü sonrası oldu. Kamu Kurumlarında; memur ve bürokrat olarak ciddi şekilde örgütlenmiş olan FETÖ mensuplarının görevden uzaklaştırılmaları ve ardı sıra gelen KHK'lar ile ihraç edilmeye başlanması sonucu, kurumlarda yeni sınavların açılması yapılacak son iş olarak görülmeye başlandı.
2016 KPSS A puanlarına yönelik açılan sınav sayısı geçtiğimiz yıllara göre yok denilecek kadar az oldu. OHAL devam ederken ve kamu kurumlarında FETÖ soruşturması kapsamında yer alan memurların tespit edilmesi söz konusu iken kurumların yeni bir sınav hazırlığı içerisinde olamayacakları haberlerini alıyoruz. Böyle bir süreçte, henüz farklı puan türlerinden 100 tam puan adaylar bile A kadroda bir meslek sahibi olamamışken, 80-90 puan aralığında puan alan adayların umutları günden güne azalıyor.
2016 KPSS A puanlarının 1 yıla düşürülmüş olması, ÖSYM'nin sınav takvimindeki değişiklik ile süreci daraltması ve bir de üstüne yaşanan bu acı olay sonrası, bu sene KPSS A kadro sınav süreciyle ilgilenen ve sayısal olarak 20 bin kişiyi geçen İİB, SB, İSTATİSTİK ve HUKUK fakültesi mezunlarının mağdur edildiğini üzerek görüyoruz.
tercihiniyap.net HABER
-
@Antimülakat sgk geçen sefer de 65 gün sürmüş mülakat sonuçlarının açıklanması şuanda daha 65-66.gün mü ne oldu. Guy da geçen yıl ekim gibi gelmişti ilanı. Vmy gene öyle. Daha ilanların geldiği ayları geride bırakmadık ki niye bu kadar umutsuzuz acaba?
-
Gercekten buyuk magduriyet yasiyoruz. Haber yapilmasi icin ne yapilabilir?
-
Dostlar aşağı yukarı nasıl bir politika güdüleceğine dair duyduklarımız var illa ki ama. Yine de umutsuz bir tablo olsa da belli ihtiyacın çok olduğu kurumlarda hareket umuyorum ben. Tabi çoğu kurum bir çok şeyi askıya almış durumda. Asli görevlerini bile bir kenara bırakıp bu meselelere odaklanmış durumda. Allah hayırlısını versin bakalım. İzleyip göreceğiz.
-
@aysesal Az daha zaman. Beklediğimiz ilanlar var işin aslı. Onlardan da geri dönülürse muhakkak ki gündeme getireceğiz.
-
Arkadaşlar ben en başından beri olayın farkındaydım ne zaman ki duydum sınav süresi 1 yıla düştü,bu iş bitti deyip çalışmayı bıraktım olay gayet ortada bu kadar zor bir süreçte 1 yılda atanmak çok zor bu durum artık emek israfına yol açıyor..
-
Arkadaşlar Mgk'dan çıkan Ohal'in uzatılması tavsiyesi işleri bizim adımıza çıkılmaz bir hale sokabilir. Ekim ayının ortasına kadar ilanlar inşallah gelecektir diye ümit ediyoruz. Kesinlikle bu olaylar twitter, facebook vs. her platformda dile getirilmeli. Başka türlü süreç daralmaya devam ediyor. Kamuya istihdam tamamen durdurulmuş olsa Öğretmen, Polis, Komiser Yardımcısı, Uzman Astsubay vs gibi yüksek alımlara da çıkılmaması gerekirdi. Oysa, tek durdurulan kısım memur ve a kadro alımları gibi gözüküyor.
-
Arkadaşlar bir 20 gün daha bekleyelim,zira OHAL'i hükümetin tek başına uzatması mümkün değil.Muhalefetin desteği gerekir.
Eğer OHAL uzatılırsa şahsım adına ben karınca kararınca "bazı muhalefet milletvekillerine" erişip durumu iletebilirim. Sizlere de buradan çeşitli milletvekillerinin twitter adreslerini veririm,topluca bir mesaj da atılabiliriz.
Hükümet milletvekillerine de twitter üzerinden mesaj atıp en azından 2016 KPSS'nin süresinin 2 yıla çıkartılması yönünde bir baskı yapıp,kamuoyu oluşturabiliriz.
-
Katılıyorum , bu kadar aksilikten sonra sınavın 2 yıla çıkması gerekir.ekim ortasına kadar bekleyelim sonrasında gerekeni yapabiliriz.
-
Makul tavır bu. Şimdilik beklemek lazım biraz daha. En azından planlandığını duyduğumuz/duyurduğumuz sınavların geri çekilmesi ihtimalini sanmıyorum ve ummuyorum.
-
@alanyetersiz2 bizim sınavımiz öne alındı ve geçerliliği 1 yıl oldu. buna binaen mağduriyet yaşıyoruz. bundan dolayı ilan ivedilikle gelmeliydi.
-
@Antimülakat sonunda bir ışık görmüyorsak erken davranmak gerekiyor hocam yoksa bu treni kaçırmak hepimize pahalıya mal olacak.
-
@Üç-Tarzı-Siyaset kardeşim şimdilik sakin bir vaziyette kalıp, Ekim ayındaki gelişmeleri takip etmeliyiz, Ekim ayı çok önemli beklentiler oraya yoğunlaştı, duyumlarda bu yönde. Ekim ayından da bir sonuç elde edemezsek inşallah olmaz bugün Gümrük Teftiş ilanı gelmesi çok umut verici oldu. Toplu bir hamleye muhakkak ihtiyaç olacak.
-
nasıl bir talihsizlik bu 2016 kpss a ya hazırlananlarınki ya:( .ekim ayından umutluyum ama.2013 yılındaki ilanları inceliyorum.her kurum fazla fazla ilan vermiş.merkez uzmanlıklar bile.maliye uzmanlığı 175 kişi,sağlık uzmanlığı 375 kişi,adalet uzmanlığı 160 kişi.guy,vmy gibi kadroları söylemiyorum bile.
-
OHAL'in devam etmesi kesinleşti.Tayyip Erdoğan 1 yıl sürebilir dedi.Bahçeli destek vereceğini açıkladı.
Bize düşen Ekim ayının ortasına kadar ilan bekleyip,eğer gelmezse sıradaki stratejimize geçmektir: "Kamuoyu Oluşturmak"
Ümit ederim ki buna gerek kalmaz.
-
@escobar_p Kardeşim O hal dönemi yapılan işlemler o hal dönemi ile kısıtlı olarak hüküm doğurur. Halen gerekli yasal düzenlemeler hatta Anayasal çalışmalar tamamlanamadı. Bu durum atılanların geri dönmesinden, yapılmış ciddi özellikle askeri ve kolluk alanında düzenlemelerin eskiye dönmesi anlamı taşır. O yüzden yeni anayasa gelene dek o-hal uzatılacaktır mümkün mertebe. Daha yeni bir DMK, PVSK vs. düzenlemeler yapılacak. İdare hukuku alanındaki değişiklikler anayasaya eklenecek vs vs. Anayasadaki gözaltı süreleri gibi konular o-haldeki duruma belki uyulaştırılacak. Tayyip Bey'in 1 sene talebinin sebebi bu, ardından muhtemel iki yol var;
-Ya erken seçim ve yeni prens(biraz da öngördüğüm şeyler var bu hususta)
-Ya da anayasa değişikliği muhtemel referandum ve başkanlık.yani bizim sürecimizi düşünerek ya da etkilemesi saikiyle yapılmadı o-hal uzatması. Ben bizim sürecimizi beklenildiği gibi bunun vuracağını düşünmüyorum. Gelen ilanlar da bir nevi umut bu konuda. Bir şekilde darboğazdayız. İnşallah açık denizi göreceğiz.
-
@paretowilfredo Ben işin zaten siyasi tarafını göz önüne alarak yapmadım açıklamayı.OHAL'in bizim süreci etkilemesi ve ilanların gelmemesi ihtimalini göz önüne alarak yaptım.Yoksa Ekim ayında ilanlar gelmeye başlarsa "bizim açımızdan sıkıntı" olmaz baabında bir açıklamaydı o
Siyasi açıklamayı bilahare özel yollardan yaparım sana
-
@escobar_p Onu şeyaparız ya Maksadım siyasete girmek değildi aslında ama durumu izah ederken değinmek gerekti
-
@paretowilfredo ogretmenler her yerde birlik olmus durumda tüm haberler onlarin mulakat durumunu anlatıyor haksizlik deniyor. Biz yillardir böyleyiz neden sesimiz çıkmıyor? Neden kimse bizden bahsetmiyor ? Mulakat sadece ogretmenlerde varmis ve bir tek onlarin hakki yeniyormus gbi yayinlar yapılıyor boyle bir algi olustu
-
sınavın geçerlilik süresinin uzatılması için bimere başvuru yapmak bir yarar sağlar mı sizce?