KYK Kredi Geri Ödemesi Erteleme
-
@odtüsbky merhabalar bende başta 16 binlik bir tutara imza attım ama mezun oldugum da bu borç 27 bin liraya çıktı. Gecikme zammı yok 5 yıllık üniversiteyi hazırlıktan ötürü bir sene de uzattım 5 yıl oldu bana 6 yıl yani son sene kredi almadm. 5 yıllık aldığım borç 27 bin şaka gibi bir de küsüratı var ben küsüratlı bir para almadm hiç. 2020 temmuz ayında ödemeye başlamam lazım. E devlet kapısında erteleme başvurusu yapmak için Bi yer göremedim nerden yapıcam. Bu arada 2019 temmuz ayında mezun oldum ve bu sene yüksek Lisans yapıcam bu sene acaba erteleme başvurusu yapabilir miyim.
-
@Rukie geri ödemenizin başladığı tarihten bir ay önce edevlette erteleme talep ediliyor şimdi etseniz de sistem kabul etmiyor diye biliyorum
-
Bu arada arkadaşlar 2 ay oldu ben de erteleme talep edeli ama hala ses yok maalesef ilk ödemem de geldi çağrı merkezindekiler de ödemeniz lazım dedi ödedim maalesef ama daha ne kadar cevap vermezler bi bilgisi olan var mı ya da tecrübe eden ?
-
Şuan erteleme munkun değil mi arkadaşlar?
-
@hgrotius ben yüksek lisansa 1 yil ara verdim bu yıl başlıcam kredi alabilir miyim sizce bilginiz varmi
-
Arkadaslar benim de odemem 1 ekimde basliyor.Bugun(1 eylul) itibariyle erteleme basvurusu yapabiliyorum.Simdi baktim 16.400 tl lik borc issizlik sebebiyle ertelersem 24.000 tl gozukuyot.Sok icindeyim %50 faiz nedir boyle bir sey olabilir mi? Erteletmeyip faiz binse daha mi iyi olur acaba? Ben tahmini 3 4 bin tl bekliyordum 8 bin tl nedir kaldim oyle.
-
@hedwig hocam erteletme bence. Erteletmezseniz muaccel olan taksite işlemeye başlıyor, erteletirseniz tüm taksitler iler kaydığından hepsine faiz işliyor. Ben erteletmedim kafam rahat buldukça ödüyorum.
-
Kyk borcunu ödemeye başlayan birisi yapılandırmadan yararlanabilir mi?
-
evet ya bu konuyu ben de cok merak ediyorum
-
Daha önce KYK borcunu yapılandırmış veya birşekilde ödemelere başlamışsanız ödenen kısımlar için birşey yapılmaz lakin geri kalan borçlar için yapılandırmaya tekrar başvurulur kalan borcu bu mevzuata göre yeniden hesaplattırma durumu olabilir. Yinede vergi dairesine gidip daha net bilgi alabilirsiniz.
-
@LioN teşekkürler
-
Arkadaşlar merhaba gündeme geldiği için soruyorum bu sene 8inde biten öğrenim kredisi başvuruların ne zaman açıklanacağına dair fikiriniz var mı ?
Bir de lisans döneminde borcu olana yüksek lisans döneminde çıkıp çıkmama durumları nedir ?
Teşekkürler
-
Arkadaşlar merhaba, 2018'de mezun oldum, bu sene temmuzda ödemeye başlamam gerekiyordu. İşsiz olduğum için ödemem mümkün değil ve erteleme başvurusunu da kaçırdım. Bugün yapılandırmaya ilişkin bildiri geldi eve. Yapılandırmam gerekir mi? Gecikme zammı ne kadar olur onu da bilemiyorum. Her halükarda ödeyemeyeceğim. Ne yapmamı önerirsiniz?
-
Arkadaşlar okul kredisi borcunu erteletmedim ,borç vergi dairesine düşmüş, bu yapılandırmadan yararlanırsam hemen taksitler ödenmeye başlıyor mu? Yapılandırma yapmazsam ne olur yani icralık mı olurum erteletmeden de yararlanmadim çünkü, bilgisi olan var mı?
-
Gerçekten güzel bilgi teşekkür ederim.