KYK Kredi Geri Ödemesi Erteleme
-
@wickselll hayır anapara+faizi 330 a bölüyorlar kaç taksit çıkıyorsa o
-
@ucanbalon babanıza değilde size e haciz gelir. Ancak erteletmek daha mantıklı neden erteletmeyi düşünmüyor sunuz ?
-
@duymhuyguy hocam erteletince 2400 lira faiz işliyor belki ocakta falan işe baslama ihtimalim var o zaman ödemeye baslarım boşuna o kadar faiz ödemeyim diye imzayı babam atmıştı eminmisiniz bana gelcegini hacizin
-
"bugün e-hacizle hesaplarıma bloke konulması sonucunda beni sevee seve(!) vergi dairesine gitmeye mecbur bırakmış uygulamadır.
devletin, kredi borcunuzu iyilikle ödemezseniz biz zorla ödetmesini biliriz deme şekli.
vergi dairesine gidersiniz, hesaplarınızın blokesinin kaldırılması için o güne kadar birikmiş borçlarınızın %10 kadarını (bana 500 tl girdi) ödersiniz, bunun ödülü olarak taksitlerinizi yapılandırıp blokeyi kaldırırlar.
o değil de 40 yıllık borçluyum böyle taksit yapılandırması görmedim.
ocak: 200 tl
şubat: 200 tl
mart: 700 tl (ahahaha ay sinirlerim bozuldu)
kalan 21 ay da bu düzende. yani üç ayda bir 1100 tl ödenecekmiş.
maaşımı direkt onların hesabına bağlayıp üç beş kuruş harçlık almayı düşünüyorum." ekşide sorunu yaşayıp çözen bir arkadaşın durumu. Yine diyorum gerilmeyin hocam, bu e haciz gelme olayı biraz farklı şekilde işliyor ama başınıza bu gelse bile bu şekilde çözebiliyorsunuz -
@agor hocam valla sinir oluyorum şu kredi borcu lafını bile duymak istemiyorum Cengiz inşaatın 422.000.000 lık vergi borcunu sıfırlayan sayın hükümet benim 15binlik borcuma 2buçuk bin faiz işleterek mi zengin olacaktı acaba nerde bu adalet
-
@ucanbalon hocam şimdi orada dengeler başka ama, benim de var kredi borcum (20 bin lisansta + şu an yüksek lisansta aldığım ) gönül ister silinsin ama bu gelir başka o vergi başka o yüzden kıyaslama yapıp kendi canınızı daha fazla sıkmayın bence
-
@agor haklısınız hocam kaderime razı olup kenara çekileyim ben o zaman:)
-
@ucanbalon ocakta işe başlaman kesinse erteletme 1 seneden önce e hacize takılmazsın
-
@duymhuyguy tamam hocam teşekür ederim ilginiz için
-
Arkadaşlar erteletme başvuru yap dedim.Geri çekebilir miyim onu
-
banka faizlerinin artışından kyk kredi borç erteleme faizleri de etkileniyor mu?
-
@agor peki hocam çok faiz bindi mi benim merak ettiğim şimdi erteletmessm borcumu geciktirerek odesem mesela 4 Ayda bir felan bir taksit şeklinde ödeme ile uygulanacak faiz oranı ile birlikte toplam para, ertelettigimdeki toplam paradan fazla mı olur az mı olur ortalama ( erteletmessm 2500 TL artıyor)
-
Arkadaslar 11 küsür olan kyk borcum ertelersem 13 küsür olıyor. 2 bin lira ekstra ödemek istemiyorum, vergi dairesine düşerse yıllık 350 dolaylarında zammı oluyor çünkü. Bu durumda ertelememek daha mantıklı... Sizde sorum ise ailem borcumu bilmiyor, vergi dairesine düşerse eve tebligat gelir mi? Gelmemesi lazım
-
@ezo benim düştü eve tebligat gelmedi.
-
@engin0516 hocam başlıkta arkadaşlar onun hesabını birkaç kez yaptılar, erteletme uygulayınca daha fazla faiz bindiğini söylediler. Buna tecrübeden yola çıkarak bakmak gerek ki arkadaşlar ödememenin daha iyi olduğunu söylüyorlar.
-
@agor hocam bunun hesabı bu seneye göre mi yapıldı. Geçen sene çünkü erteletmek çok daha cüzzi miktara oluyordu bu sene üfe/tüfe uçtuğu için böyle oldu malum faizlerde yükseldi erteletmemek sakata getirmesin neye göre faiz uygulanıyor
-
@maxmin hocam KYK resmi internet sitesinde yazan şu:
Süresi içinde ödenmeyen kredi borçlarına, her yıl Bakanlar Kurulunca tespit edilen oranlarda günlük gecikme zammı uygulanmaktadır. 19 Ekim 2010 tarihinden itibaren uygulanan gecikme zammı oranı aylık % 1.40 olup günlük olarak uygulanmaktadır.
Sanıyorum hala bu geçerlidir ama bu konuda bir değişiklik olunca da bakmak lazım. Zaten sitede bu yazdığına göre aksi bir uygulama halinde de dava açılır.
Bu oran üzerinden arkadaşlar hesaplayabilir erteletme mi daha avantajlı, ödememek mi.
Bu arada link de şu, 52 numaralı soru.
http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2446/2388/adres-ve-telefonlar -
@agor eğer böyle hesap ediliyorsa hocam gecikme zammı yeni oran %2 oldu bunun üstünden aylıkta benim hesapladığım 2,500 olan erteleme faizini geçiyor benim borç için , hesabını yapmak lazım heralde teşekkürler bu arada
-
@MaxMin nasıl geçiyor aylık ortalama 300 lira ödemen olsa aylık yuzde 2 gecıkme zammı 6 lira yapıyor 12 ayda ise bır takssidin toplam zammı 612 den 72 lira yapıyor 12 ayın taksit toplamı da 1272 den 864 lira yapmıyr mu? gecıkme faizi uygulanıyormu onu bılmıyorum bu hesabıda bırsey bıldıgımdem degıl mantıgıma göre yaptım
-
@engin0516 hocam doğru söylüyorsun aslında hesap öyle yapılınca geçmiyor , ben bir banka faiz işletiyor gibi anaparadan gittim