SGK TEFTİŞ 2000 Kişi
-
@aslan1453 denetmenler mülga edilecekde ne olcak sende bunu anlamıyosun hocam.Yüzde 30ulık kısım bile müfettiş yapılcak diye yazmışlar ben ona göre yorum yapıyorum.Guyaderin kararı kağıt üstündd falan kalmaz.Büro memursen başkanı sayın Vecdi Yanbaz gelir uzmanı destekle bir şeyler yapılabilir bnce.Peki sence bu huzursuzluk çözülmesin mi?
-
@pow3rtech hocam sherlock almıyor devlet müfettiş gadget terkiz biz
-
@zenginmemur bak kardes ben maaş peşinde ek gösterge peşinde değilim. Ben bu yola çıkarken tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak ve savunmak için SGK denetmenligini gözüm kapalı olarak isteyerek çıktım ve cok sukur nasip oldu meslege girmek. Para hesabını sen yap ben alacagim 3500 liranın karşılığını bu millete vereyim yeter. Fazlasında gözüm yok zaten eninde sonunda gideceğim 2 metrekare çukur. Fazla maaş alıp hesabını verememek 80 milyonun hakkına girmekte var işin ucunda. Son olarak ODTÜ mühendislik mezunuyla kendini karsilastirmissin da ona da gülüp geçiyorum zaten. ODTÜ de mühendislik okuyaydin o zaman. Hadi eyvallah.
-
Arkadaşlar biri bana ne olduğunu tam olarak açıklayabilir mi sgk denetmenliği asıl olarak kazandım guy da da mülakata kaldım mülakata gitmemeyi düşünüyodum denetmenlik hakkında dönen bu muhabbet kafamı karıştırdı kim birleşiyo kim mülg ediliyor
-
@vmyveyagtbmy hocam 3 yıl çalışan denetmenler ve yardımcılarından tek seferde müfettiş ve yardımcısı sayısının yüzde 30'unu geçmeyecek şekilde bir alım olacak. sonraki yıllarda ise 3 yıl denetmenlik yapmış olanlardan her yıl müfettiş sayısının %5'ini geçmeyecek şekilde müfettiş alımı yapılacak. birleşme yok.
-
@zenginmemur hocam anlaşılan çok yogun çalışıyorsun. 3600 senin hakkin ben inandim
-
@pow3rtech hocam kullandığın her ne ise gel yol yakınken vazgeç bu meretten senin gibi yüce bir bilim insanına böyle maddeler kullanıp böyle akıl almaz şeyler yazmak yakışmıyor ...
-
@kombassankoma teşekkür ederim kardeşim
-
@siyahbeyaz tek girdiğin sınav guy? tahmin etmeme gerek yok bu yoruma yaptığına göre kesinlikle öyledir. Hmm şimdi İtalya'ya adam yollanacak. Oradaki sosyal güvenlik sistemi çok gelişmiş ve işçilere verilen izinlerin çokluğu verimliliği artırıyor. Araştırma yapılması lazım. Gider miydin?
Cevabını vereyim giderdin. Çünkü sgk teftiş kadrosu açılsa sınava başvurursun, yaparlarsa da olursun. Bilimsel araştırma ayağına italya'ya gidip orda takılır mısın? Evet. Ülke gelişir mi? Hayır. -
@pow3rtech bilemediniz bay gecıt:) hiç guy sınavına girmedim şuanda doktoram ile çok meşgulüm senin gibi bilim insanlarına alışığım yani bkz: yüce Türk profesörü aysun Kayacı benim oyum çobanın oyuyla bir mi entry si
-
@hayalimsgk senin gibi düşünenler ilerde bu hakları aldığında acaba yine böyle ilahi duygularını öne sürecek mi?Benim odtü mezunu karşılaştrmamdaki amaç farklıydı senin ailen sana yıllardır oku dedi karşılığı bu mu olmalıydı o manada söyledim.Ama belliki senin amacın bu haksızlık durumlarını başka yerlere çekmek.Senin gibilerle uğraşılmaz sen haklsın 3500 tl ile sen krallar gibi yaşarsın kimsenin etlisini sütlüsene karışma yeterde sana artar.Hada sana iyi iftarlar
-
@zenginmemur biz yetim hakkı yiyenlere karışıriz kardes sen rahat ol. Hadi vesveselerinde bogulmaya devam et sen.
-
@pow3rtech merhaba üstad. Ne de güzel harcamışsınız bizleri. 2016 KPSS'de kendi alanımda Türkiye üçüncüsüyüm.Kamu mezunuyum,o sebeple işletme,çeko bilmiyorum. SGK müf. Alımlarını virgüller ile kaçırdım. 92 puan aldım. Peki kaç kişilik toplam alım oldu 2016 da bilginiz var mı? Sınav açıklandıktan sonra kaç ay hiç bir şey yapamadan ilan gelir mi gelmez mi diye bekledik bu konu da bilginiz var mı?
Sahi siz puanı alıp 2 yıl rahatlığa kavuştunuz değil mi? Sınava çalışırken birden puanlar 1 yıl geçerli ve sadece 2016 yılına özgü diye açıklama gelmedi sizde. Ha birde sınava çok az süre kala sınavı 2 aya yakın bir süre erkene de çekmediler sizde değil mi ? 2016 mağdurlarında olduğu gibi.
Bazı sözleri sarf ederken hem kendi şartlarınızı hemde son dönem mevcudun karşılaştığı durumları gözden geçirin isterseniz.
Yaptığınız işe saygı duyuyorum. Bende birleşmeden değil özlük de iyileştirmeden yanayım. Lakin kusura bakmayın ama müfettiş olmakla da her şey olunmuyormuş yazdıklarınızda gösterdiniz. Eğer müfettiş olup da,sizin gibi çok kolay insan harcayacaksam;varsın beni öyle müfettiş yapmasınlar zaten. Konumuza saygı duyuyorum,ünvanınıza saygı duyuyorum. Ama bu konuda Ki düşüncelerinize zerre saygı göstermiyorum. İnsanları yargılamadan yaftalamayın üstad. Problemleri karşılıklı olarak değerlendirin. Hem sizin hem de karşınızda Ki insan için kolaylıklar getirecektir. -
@mov yoo estagfullah ben müfettiş değilim. Sadece empati kurdum. Müfettiş dilinden yazdım. Bende 2016 kpss'ye girdim. Çeko, işletme bende bilmiyorum. Ama müfettişlik sınavına girdim. Sadece sgk ve rekabet sınavlarını kazanamadım. Bu yıl kazanmış olduğum 6 tane sınav var( Sayıştay, gümrük, vakıflar müd., bddk, halkbank, guy). Yani demem o ki kazanan kazanıyor. Kendime bakıyorum, birde sgk denetmeni olan arkadaşlarıma bakıyorum. En içten ve samimi duygularımla söylüyorum ki sosyal güvenlik alanında çalışmak istiyordum. Ama şimdi bakıyorum. Bu mülakatta torpille giren adamlar, sonra müfettişte olursa. Müfettiş olduktan sonra yarın birgün önemli konuları da sırf isim yapmak adına kendilerine görev olarak alabilirler. Ben buna engel olabilir miyim? Hayır. Eğer bu düzenleme olursa sosyal güvenlik alanında çalışmak ister miyim? Hayır. Duygularımı burada bu şekilde ifade ettim. Kusura bakma kardeşim. Denetmenlere ne kadar para istiyorlarsa versinler. Ama müfettiş yapmasınlar, bıraksınlar bilimle bilim yapacak adamlar uğraşsın.
-
Az önce sgk müfettişi olan bir arkadaşımı aradım ne yapıyorsun dedim .. atomu parçalıyoruz kardeşim dedi .. e saygı duydum tabi sonuçta Tübitak dediğimiz şey bu adamlara bağlı...
-
Arkadaşlar bir kamu çalışanı olarak söylemeliyim ki kamu da maaşlar oldukça düşük düzeydedir. Özellikle özel sektörler kıyaslarsak bayağı aşağılarda kalır. Evet ilk aşama da bunu yeni mezun işsiz bir arkadaşa söylerseniz vereceği ilk tepki 'Nankörlük etme senin yerinde çalışmak isteyen bir sürü insan var' şeklinde olabilir. Ama bu gerçeği değiştirmez.Bu ülke de %10 enflasyon varken %3 zam yaparsan hepimizin bildiği üzere reel satın alma gücü erir gider. Kaldı ki İstanbul Ankara İzmir gibi büyük illerde memur maaşıyla yaşanılmaz hale gelir. Bir denetmen yard. maaşı 3380 tl iken İstanbul da bir evin kirası 1500 ler civarındadır. Faturası yemeğiydi derken idare edersiniz. Ama evliyseniz çoluk çocuk varsa vay halinize. Lisans eğitimi yabancı dil alan bilgisi sınavlar vs vs bu kadar çabanın sonucunda daha tatmin edici bir özlük hakkı verilmelidir. Bu arada iş yoğunluğu konusunda inanın kamu da özellikle genç memurların üzerinde ciddi bir yük söz konusu. Eski memurlar köşeleri tutmuş ve ne yazık ki müdürler dahi iş yaptıramıyor. Söz konusu gizli işsizler kendileri oluyor.Doğal olarak iş yükünüz ikiye hatta üçe katlanıyor. Aldığınız ücret ise geçimlik düzey. İstisnasız tüm kamu kadrolarının özlük hakları iyileştirilmelidir.
-
@ilkhedefsgk babam okumuss bagirdi adam koşş sgk adam alacakmis diyee babam yakti beni
-
SGK müfettişlikte sadece çeko ağırlıklı puanlar mı kullanılır yoksa p48'in veya türevleri puanların kullanma ihtimali var mı ? Siz ne diyorsunuz @paretowilfredo @Antimülakat @aliveli
-
sonuç olarak bu alım bölüm bölüm alındığını varsayalım sıralaması kaç olanlar heycanlanmalı?
-
@JBSay işte biz bunları yazdığımızda hemen dini duyguları işin içne katıyolar hemen şükür etmelere başlıyolar.Bunlar gerçekler.Bakın daha gelir uzmsnlığının mülakatı belli değil.Gelir uzmanlığı mülakatına kalanların çoğu zaten bu senede yüksek yaptı.En azından taşra uzmanlık denetmenlikler için yine yetecek puan aldılar.Taşra uzmanlıklar için şükredin diyenler bugün hepsi yok bana sgk teftiş yok bana kdm gelir mi diye soruyolar.Düşünsene Sgk denetmeni merkez uzmanı kadar maaş alsa kurumdan kaçar mı kaçmaz bnce.Arada tam 1000 lira oynuyo.