2017 KPSS Sonuçları Değerlendime Platformu
-
@sofuoglu rica ederim
-
@hebelebe hocam özellikle mhuy için soran arkadaşlara kıyaslama yapabılsın dıye yazıyorum en son kı mhuy sınavı ilk sınavlardan bırıydı eyluldeydı alım 241 kışı 78.1 veya 78.2 ile kapattı tam olarak kapatma puanını açıklamadılar sınırda gıren arkadaşlardan hesaplamıştık o zaman ve 77 puanın sıralaması 7000 lerdeydı bırde bana gelmez dıye dusunmeyın çünkü para yatırma olayı fılan var tabı o dönem 2 senenın puanlarla başvurmuştuk bu sene o da yok tahmınım 8000 lere kadar sıralamalar duser
-
p44 ve p45 den alım olur mu ? (Muhasebe ağırlıklı)
-
@elessar yds yok işte:)
-
@Nameless hocam mhuy hangi puan türünden bu sene alım yapar öngörünüz nedir
-
@Nameless Mali hizmetlwrde liste yayinlaniyomu?
-
@siyahbeyaz eskıden p49 ıle alım yapardı su andakı p48 e cok yakın tek farkı eskı sıstemde p49 da yüzde 10 yds vardı..yanı p48 ıle alım yapar gıbı
-
merhaba,forumda yeniyim..nacizane görüşüm sonuçlarla ilgili..daha önce yazıldı mı bilmiyorum..geçen sene p35 puanı hesaplanan kişi sayısı 130.000 lerde bu sene p48 hesaplanan kişi sayısı 63.000 lerde..en az geçen sene kadar kişinin bu seneki sınava girdiği kesindir..yani yaklaşık 70.000 kişinin puanı hesaplanmamış bu da puan hesabında 4 alandan herhangi birinin 1 netin altında kalan sayısını gösteriyor..sonuç olarak puan hesabı 63000 kişi üzerinden yapıldığını ve standart sapmanın bu kişiler arasında oluştuğunu düşünüyorum..yani sınavın kolay/zor oluşuyla ilgili olduğunu düşünmüyorum...hal böyle olunca yüksek netlere düşük puanlar geldi..bu senenin 70-71 p48 puanı geçen senenin 75-76 puanına tekabül ediyor..önemli olan sıralama ve alımlarda sadece bu sene puanının kullanılacak..2000 kişilik bir guy alımında bazı illerin 72-73 kapattığını rahatlıkla görebileceğiz..moralinizi bozmayın arkadaşlar..iyi günler
-
@zenginmemur cok hatırlamıyorum onu ama puan açıklamıyorlardı onu bılıyorum
-
Esas mesele 6300 sıralamaya mhuy gelir mi ne dersiniz tecrübeli arkadaşlar
-
@faik1928 sınava giren sayısı açıklandı zaten 90.000 kişi. yani p48 de 30.000 kişinin puanı hesaplanmadı. Puanların düşmesi ortalamanın yükselmesiyle alakalı. Dikkat ederseniz düşük net çıkarılan bölümlerde 20-25 net yapan birisi o bölümün ağırlıklı olduğu puan türünde ilk 100 içinde oluyor ama herkesin yüksek yaptığı maliye gibi bir bölümde 20-25 net yapınca maliye ağırlıklı puan türünde ilk 1000 içine zor giriyor. Dediğiniz gibi puan önemli değil bu yıl için sıralama önemli inşallah gelecek yılda benzer zorlukta bir sınav olur yoksa bu seneki girenlere haksızlık olacak
-
ileti silindi
-
@black hocam bu senelilere haksızlık olur derken..gecen sene 85 90 alan arkadaşlar adamakıllı sınav goremeyıp son bır ayda guy vmy su bu dıyıp belkı cogumuz seksen puanı bıle goremedık kpss de böyle buyuk bır haksızlık karsısında 2017 den ıyı alan arkadaşlara sımdıden haksızlık demek garıp geldı en basıtınden 2017 puanları 2 sene gecerlı..
-
ileti silindi
-
evet gençler guy vmy ihtimallerini geçerek tahminlerinizi alalım açılmasını beklediğiniz ilk kurum sınavı ne zaman ve hangisi??
ben yaz bitmeden sgk dnt 9.pro gelecek gibi düşünüyorum
il göç için de aynı şekilde yaz bitmeden bir ilan geleceğini düşünüyorum -
@totti ilk ilgöç diye tahmin ediyorum
-
@paretowilfredo hocam ilgide eski p48 den almış eski p48 de ceko yüzde 20 ymiş smdidede 41 o kabulnedebilrimi
-
@Nameless ama bu sene 2016 puanı geçerli değil yani 2016 ve 2017 puanı birlikte kullanılmayacak. 2016 için katılıyorum büyük haksızlık oldu kaldı ki o sınava bende girdim ve orada da çok iyi puanım vardı bu senede bir miktar daha artırdım(sıralama olarak). Haksızlık olarak bahsettiğim şey bu sene iktisat çok kazıktı muhasebeye de süre yetmedi şimdi gelecek yıl bunlar daha kolay olursa 2017 de girene haksızlık olur. Şahsen 2 yıldır sınava giren birisi olarak 2018 kpss ye girmeyi düşünmüyorum ve benim gibi düşünecek arkadaşlar içinde farklı zorluktaki sınav haksızlık olacaktır.
guy, sgk sıkıntısını bende yaşadım dediğin gibi onların son vakte denk gelmesi sıkıntı oldu belki bazı puan türlerinde çok daha iyi olacaktı. Ama şu açıdan bakıyorum maliye ve çeko netlerim arttı çok büyük bir dezavantajı olmadı zaten konular ortaktı ama sınava git gel yorgunluğu oldu ona da yapabilecek bir şey yok.
-
Tecrübeli arkadaslar 2016dan guy mulkatini gectik diyelim.2017 puaniylada guy sonuclanmadan ilgoc mhuy sgk denetmenlik kazandik varsayimiyla nasil hareket etmek gerekiyo.Mhuy gec sonuclaniyo yani ne yapmak lazim.Guydan digerlerine mi gececek cogunluk.Bu gidisle cunku 2017de yuksek yapan vmy kazanmis falanda olacak bunlarin durumu ne olur
-
@black hocam ıktısat bu sene zordu belkı benım takıldığım mesele o degıl her sene bır ders zor olur zaten kpss de seneye ıktısat olmaz hukuk olur bunu herkes tahmın eder ama kpss nın tek yıl gecerlı olduğu sadece 2016 idi artı alım sayısının azlığı geç gelıp calısma gucumuz kalmayan ılanlar vs sanrm 2018 kpss nın 2017 e gore zor bır sınav olması bundan daha buyuk bır haksızlık olmaz dıye dusunuyorum